Home Hooggevoeligheid Hooggevoeligheid: de sleutel tot geluk ligt in jezelf

Hooggevoeligheid: de sleutel tot geluk ligt in jezelf

Door Susan Marletta Hart
sleutel tot geluk

Alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn ligt in jezelf opgesloten. Je hebt alleen de sleutel nodig, de toegang ertoe. Stress is omkeerbaar. Je kunt vandaag besluiten om het woordje ‘stress’ uit je vocabulaire te schrappen, als een ontwikkelingsfase die je achter je laat, iets wat bij gisteren hoort. Met meditaties* kun je voor jezelf een nieuw woord in het leven roepen dat het meest past bij wie je in de toekomst wilt zijn. Dit woord kan zijn:

levensvreugde,

of

diep genot,

of

ontspanning,

of

zelfbewustzijn.

Nieuw woord

Blijdschap, vrede, plezier, berusting, dankbaarheid, mededogen, bevrijding: het zijn energieën die je ergens in je lichaam kunt opwekken, omdat je ze in jezelf, in je hormoonklieren, meedraagt.

Als je misschien voortdurend het kwaad of de onmacht of de frustratie hebt benadrukt, kun je vandaag besluiten de wereld als een prachtige planeet te zien, vol liefde, vrolijkheid en schoonheid. Als je tot nu toe hebt gewacht tot iemand je bevrijdt uit je machteloosheid, kun je vandaag besluiten te gaan houthakken of boksen om jezelf nieuwe energie te geven die je krachtig maakt. Als je altijd dacht dat zin in seks vanzelf moet ontstaan, kun je vandaag starten met het wekken van je bekken en de ademhalingsoefeningen uit mijn meditatie* Wek het bekken en Vul de bron, die de yin- en de yang-energie versterken.

Verbind je met pracht en schoonheid

Je hebt zintuigen gekregen om je met de omringende pracht en schoonheid van het leven te verbinden, niet om gebukt te gaan onder herrie en smerigheid. Benut ze volop en zie je sensitieve vermogen als een kans om je met positieve energie in en buiten je lichaam te verbinden. Vredelievende gevoelens kun je cultiveren en ook je glimlach kun je leren behouden. Als ze je ontglipt, kijk dan naar de natuur. Je beste vrienden zijn de bomen en planten. Zij verraden je nooit. Zij stellen je nooit teleur. Zij eisen niets op, maar zijn oneindig gevend, ademend, groeiend en bloeiend. Kijk en verbaas, lach en bemin! Het is waar, de natuur heelt en herinnert ons altijd aan het beste in onszelf.

Er is geen reden om bang te zijn voor je eigen licht. Er is geen reden om bang te zijn voor de kracht die je in je hebt. Alles wat jou bedreigt, is uiteindelijk betrekkelijk, is omgevingsruis. Als hooggevoelige zul je stap voor stap leren die omgevingsruis kwijt te raken. Veel stappen kun je alleen, maar soms heb je een helpende hand nodig. Een zielenreis is een manier om contact met jezelf te maken op een andere dan cognitieve wijze. Soms komen leraren op je pad of krijg je een teken van een engel. Het is tijd om door te gaan, niet stil te staan, maar te gaan… voor het volle leven!

Dankbaarheid

Maar ten slotte is de meest effectieve transformerende energie de energie van de dankbaarheid. De goeroe Mooji leert ons om onze handen aan het voorhoofd samen te vouwen en een beetje gebogen door de kamer te lopen, dankbaar om alles wat is. Dankbaarheid is een van de machtigste sleutels naar positieve transformatie. Naar geluk. Train je geest en je lichaam om op de goede dingen gefocust te blijven. Word weer heer en meester over je eigen geest en lichaam. Maak jouw geluk tot prioriteit in je leven. Erken je hooggevoeligheid en wat er bij jou voor nodig is om die gevoeligheid te leven.

Iedereen is uniek en zo zijn ook jouw behoeften uniek. Vergelijk je zelf niet meer met anderen. Niemand weet exact hoe jij je voelt, maar als je diep in de tempel die jouw lichaam is naar binnen gaat, zul je alle antwoorden vinden. Jouw ziel spreekt met je via jouw lichaam. Wees niet bang, je kunt niet verdwalen in jezelf. De antwoorden zijn nooit zo groot dat je ze niet kunt dragen en ze liggen al te wachten tot jij stil wordt en luistert. Als je rond rent en aldoor op de buitenwereld gericht bent, zul je ze nooit horen. Je zult ook de klop van je eigen hart niet meer horen. De waakvlam in jouw hart flakkert zacht. Ontmoet die zachtheid met liefdevolle aandacht. In jouw heilige tempel leeft jouw heilige ziel, het licht dat je bent. Ik wens je licht en liefde toe.


hooggevoeligheid en stress van susan marletta hart*Wil je aan de slag met meditaties om de stilte in jezelf te vinden? Kijk dan op de website van Susan Marletta Hart: www.susanmarlettahart.com  boeken – zielenreizen – meditaties – trainingen

Deze week blogt Susan Marletta Hart over Hooggevoeligheid en Stress: meteen ook de titel van haar boek dat deze week verscheen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het boek. Of bestel hier jouw exemplaar. 

 

 

Leave a Comment