Home Hooggevoeligheid Hooggevoeligheid: je intuïtie is je gave

Hooggevoeligheid: je intuïtie is je gave

Door Jolanda Hoogkamer

Eén van de kenmerken van hoogsensitieve mensen is dat ze van nature nieuwsgierig ingesteld zijn. Als kind zijn het vaak ontdekkers en ze willen doorgronden hoe iets in elkaar zit. Ze hebben voelsprieten waarmee ze hun omgeving haarfijn aanvoelen. De belevingswereld van hoogsensitieve mensen is intens en er is vaak een groot verlangen naar diepgang.

Prikkels

En dit is dan direct de uitdaging, omdat je alle impulsen van buitenaf veel heftiger beleefd is er een risico dat je snel overprikkeld raakt. Als je lange tijd meer prikkels krijgt dan je kunt verwerken, dan kan dit leiden tot moeheid, ziektes, depressiviteit of zelfs een burn-out. Als je je sterker of anders voor blijft doen dan je bent en blijft zoeken om prikkels te vermijden dan kan het echt voelen als een worsteling.

Energie

In onze westerse maatschappij, op school en vaak in ons werkende leven word je gestimuleerd om vooral je mentale wereld te ontwikkelen, je denken. Maar als HSP heb je een groot talent om je intuïtie heel sterk te ontwikkelen. Hierdoor kun je heel krachtig met jouw energie gaan spelen. En precies daar ligt ook het geheim om van je hooggevoeligheid je kracht te maken.

Energieveld

Onze energie reageert op onze gevoelens, gedachten en omgeving, maar andersom werkt dit net zo. Als je kleine aanpassingen doet in je energieveld, dan verandert je gevoel, maar ook je gedachten, je omgeving en je leven. Je hoeft dan niet langer te worstelen met je gevoeligheid en bang te zijn voor overprikkeling. Eerder maakte ik een meditatie en schreef ik een artikel voor Inspirerend leven over hoe jij jezelf kan beschermen met je energie, dat artikel vind je hier. 

Als je gevoelens en gedachten veranderen, verandert je energie.
Als je je energie verandert, veranderen je gedachten en gevoelens.


 

Ben je ook gevoelig en zou jij willen leren hoe jouw intuïtie en werken met energie jou kan helpen, jou kan versterken? Op zondag 9 juli geef ik een workshop Spelen met energie. We gaan de hele dag aan de slag met praktische oefeningen die jij zelf dagelijks kan gaan gebruiken. Lezers van Inspirerend Leven krijgen een speciale korting van € 50 per deelnemer. Als je hier gebruik van wil maken, vul dan kortingscode InspirerendLeven in bij je bestelling.  Hier vind je meer informatie en kun je jezelf aanmelden

Leave a Comment