Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid: je intuïtie is je gave

Door Jolanda Hoogkamer
Hooggevoeligheid: je intuïtie is je gave

Eén van de kenmerken van hoogsensitieve mensen is dat ze van nature nieuwsgierig ingesteld zijn. Als kind zijn het vaak ontdekkers en ze willen doorgronden hoe iets in elkaar zit. Ze hebben voelsprieten waarmee ze hun omgeving haarfijn aanvoelen. De belevingswereld van hoogsensitieve mensen is intens en er is vaak een groot verlangen naar diepgang.

Prikkels

En dit is dan direct de uitdaging, omdat je alle impulsen van buitenaf veel heftiger beleefd is er een risico dat je snel overprikkeld raakt. Als je lange tijd meer prikkels krijgt dan je kunt verwerken, dan kan dit leiden tot moeheid, ziektes, depressiviteit of zelfs een burn-out. Als je je sterker of anders voor blijft doen dan je bent en blijft zoeken om prikkels te vermijden dan kan het echt voelen als een worsteling.

Energie

In onze westerse maatschappij, op school en vaak in ons werkende leven word je gestimuleerd om vooral je mentale wereld te ontwikkelen, je denken. Maar als HSP heb je een groot talent om je intuïtie heel sterk te ontwikkelen. Hierdoor kun je heel krachtig met jouw energie gaan spelen. En precies daar ligt ook het geheim om van je hooggevoeligheid je kracht te maken.

Energieveld

Onze energie reageert op onze gevoelens, gedachten en omgeving, maar andersom werkt dit net zo. Als je kleine aanpassingen doet in je energieveld, dan verandert je gevoel, maar ook je gedachten, je omgeving en je leven. Je hoeft dan niet langer te worstelen met je gevoeligheid en bang te zijn voor overprikkeling. Eerder maakte ik een meditatie en schreef ik een artikel voor Inspirerend leven over hoe jij jezelf kan beschermen met je energie, dat artikel vind je hier.

Als je gevoelens en gedachten veranderen, verandert je energie.
Als je je energie verandert, veranderen je gedachten en gevoelens.

 

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?