Bewustzijn

Ben je banger voor het leven dan voor de dood? + Meditatie op vergeving

Door Redactielid
Ben je banger voor het leven dan voor de dood? + Meditatie op vergeving

Er bestaat een cursus die je blokkades wegneemt voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde. Het is een verplichte cursus. Alleen de tijd waarop je hem doet staat jou vrij. Dat is Een cursus in wonderen. Bestsellerauteur Marianne Williamson schreef over haar ervaring met de Cursus in Terugkeer naar liefde, hoe liefde haar leven in angst overwon. In dit luisterartikel benoemt ze de angst die zoveel mensen in de westerse wereld herkennen. Ook vind je een meditatie op vergeving volgens de Cursus.

Er is voor de hel geen plaats in een wereld waarvan de lieflijkheid zo intens en alomvattend kan zijn, dat het vandaar naar de Hemel nog maar een stap is.

Beluister hier een fragment uit Terugkeer naar liefde van Marianne Williamson, nu beschikbaar als luisterboek, ingesproken door Julika Marijn.

De duisternis

(…) de reis door de duisternis was lang en bar en jij bent er diep ingegaan.

Veel mensen zijn nooit volwassen geworden. Het probleem is niet dat ze de weg kwijt zijn of dat ze apathisch, narcistisch en materialistisch zijn. Het probleem is dat ze doodsbang zijn.

Veel mensen weten dat ze alles hebben wat ze nodig hebben – een leuk uiterlijk, een goede opleiding, voldoende talent en een diploma. Maar op bepaalde gebieden voelen ze zich verlamd. Ze worden niet tegengehouden door iets buiten zichzelf, maar door iets in hen. Ze worden onderdrukt door iets wat zich in hun innerlijk bevindt. De regering doet dat niet, ze lijden geen honger en gaan niet gebukt onder armoede. Ze zijn niet bang om naar Siberië gestuurd te worden; ze zijn gewoon bang. Ze voelen een onbestemde angst. Ze zijn bang dat ze niet de juiste partner hebben gekozen of juist wel. Ze zijn bang dat men hen niet mag of juist wel. Ze zijn bang voor mislukking of voor succes. Ze zijn bang om jong te sterven of om oud te worden. Ze zijn banger voor het leven dan voor de dood.

In plaats van een beetje mededogen te hebben met zichzelf omdat ze zo geblokkeerd zijn, hebben ze een hekel aan zichzelf, want ze vinden dat het nu maar eens afgelopen moet zijn. Soms begaan ze de vergissing te denken dat andere mensen minder bang zijn dan zij en dat maakt hen nog angstiger.

Het is tegenwoordig in de mode om de ouders van bijna alles de schuld te geven. We denken dat het hun schuld is dat we zo weinig zelfwaardering hebben. Als zij anders waren geweest, zouden wij nu veel van onszelf houden en stralen van liefde.

Marianne Williamson, uit: Terugkeer naar liefde.

Meditatie: vergeving

Voel je ook wat Marianne Williamson beschrijft, dat het soms lijkt alsof er iets mis met je is, of dat je door je verleden niet gelukkig kunt zijn? Lees dan deze meditatie over vergeving uit Terugkeer naar liefde en laat de woorden op je inwerken.

Vergeven is de beslissing nemen om mensen te zien zoals ze nu zijn. Als we boos zijn op iemand, zijn we boos over iets wat ze gezegd of gedaan hebben vóór dat moment, maar iemands identiteit wordt niet bepaald door zijn uitspraken of daden. Relaties worden vernieuwd als we onze ideeën loslaten over het verleden van onze broeder. ‘Als we het verleden op het heden projecteren, scheppen we een toekomst die precies gelijk is aan het verleden.’ Als we het verleden loslaten, maken we plaats voor wonderen.

Lees die zin tussen aanhalingstekens nog eens: ‘Als we het verleden op het heden projecteren, scheppen we een toekomst die precies gelijk is aan het verleden.’

Kun jij vandaag iets of iemand waar je veel boosheid over voelt zien zoals ze nu zijn? Hoe zou het zijn als je die persoon of instantie vandaag voor het eerst zou ontmoeten?

Wil je kiezen voor liefde en angst loslaten? Luister dan naar Marianne Williamsons Terugkeer naar liefde. Bestel hier jouw luisterboek, of luister via je abonnement bij Luisterrijk, Kobo Plus, Storytel, of een andere streamingdienst. Wanneer je een luisterboek koopt bij Luisterrijk, kun je het direct downloaden en beluisteren, wel zo handig! Voor het eerst een luisterboek kopen? Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe en kun je het eerst uitproberen met een gratis luisterboek!

Terugkeer naar liefde

Terugkeer naar liefde

Marianne Williamson laat in 'Terugkeer naar liefde' zien dat alles zal veranderen wanneer je bereid bent vanuit liefde te leven, in plaats van je door angst te laten leiden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Luister verder:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Redactielid
Redactielid

Op de redactie van Inspirerend Leven help ik bloggers om hun verhalen tot hun recht te laten komen. Door verhalen te delen en elkaar te inspireren kunnen we de wereld net een beetje mooier maken.

Reactie
  1. Inge 29 september 2022 - 06:40
    Reply

    Hallo Eric, Welke hulp heeft voor jou geholpen? Wat is jou advies hierin rondom hulp hiervoor?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?