Home Bewustzijn Een brief naar mijn ‘oude’ ik

Een brief naar mijn ‘oude’ ik

Door Diana Douma
brief aan mijn oude ik

Lieve ‘oude’ ik,

Ik laat je met liefde achter, samen met het verleden. Ik laat je met liefde achter met alles wat mij niet meer dient. Wat hebben we samen mooie tijden beleefd, maar vooral ook hele pittige tijden. Bij tijd en wijlen wilde ik hier niet eens meer zijn en verlangde naar ‘huis’. Wat heb ik veel van die tijden geleerd en wat heb ik mooie lessen meegekregen. Het heeft mij doen groeien en heeft mij gevormd tot wat en wie ik nu ben en daar ben ik eeuwig dankbaar voor.

Lieve ik, wat een spoedcursus is dat geweest van alle ‘zware’ tijden en lessen, die uiteindelijk zo mooi tot ontwikkeling zijn gekomen. Alsof er zoveel levens al geleefd zijn in dit tijdperk, en zoveel leed geleden. Zoveel drama’s die zich voordeden en zoveel pijn, frustratie, angst, verdriet en boosheid is de revue gepasseerd. Maar ook mooie momenten die mij vreugde, geluk, liefde, avontuur, moed, rust en harmonie hebben gebracht. Alleen eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het laatste naar mijn mening de laatste jaren moeilijk te ervaren was. Maar die tijd is voorbij, want ik laat je achter. Ik laat het slachtoffer in mij los. Ik kies voor een nieuwe weg, en dit keer plavei ik mijn eigen weg…mijn eigen pad. En laat alles wat mij niet meer dient volledig los. Alle mensen die daar niet meer bij horen laat ik los. Alle negativiteit en alle negatieve mensen, situaties en energieën laat ik los. Alle oude patronen laat ik los. Al het verdriet laat ik los. Alle angst laat ik los. Alle boosheid laat ik los. Alle frustratie laat ik los. Al het pijn laat ik los. En mijn oude rol/slachtofferrol laat ik los. Alles wat mijn hoogste goed niet meer dient, alles wat mijn hogere zelf niet meer dient, laat ik volledig los.

Het is tijd om mijn licht volledig te schijnen en er te staan voor mezelf en voor al die anderen. Ik ga het avontuur aan. Het is een tijd om als voorbeeld te zijn dat het ook anders kan en mag. Dat ik vanuit liefde mag leven en dit in alle vreugde, harmonie en balans mag doen. En daarbij in alle overvloed leef! Dat ik vanaf nu alleen maar liefde en geluk ben en uitstraal, want dat is onze ware essentie en de ware bron van ons zijn. Het is tijd om op te staan in alle vertrouwen in mezelf en in mijn toekomst. Het is tijd om een baken van liefde en licht te zijn, want de revolutie is begonnen. De revolutie van liefde en licht, de verandering is daar. De verandering ben ik en met mij zoveel anderen. Ik vergeef mijn oude ik voor alles waar ik nog enig schaamte of schuld voor voel en ik bedank mijn oude ik, voor alle mooie tijden en lessen. En de momenten dat ik mezelf niet zag staan, maar die tijd is voorbij. Mijn oude sluier gaat af, mijn bescherming gaat af en ik ga vol goede moed, vertrouwen, liefde, kwetsbaarheid en met een open hart mijn nieuwe ik ontwikkelen. Bedankt voor alles, oude ik, en vaarwel. En welkom nieuwe liefdevolle ik, ik ben klaar voor alle nieuwe zegeningen!

Namaste

Love D

www.love-d.nl

P.s. Deze brief is voor iedereen die het kan en wil gebruiken. Voor iedereen bij wie dit resoneert, om te lezen en te laten integreren en te delen zodat het in de ether terecht komt. Zodat je de dingen en je oude ik kan los laten. Voor iedereen die de woorden niet kan vinden is deze brief ook, en besef dat alles energie is. Dus alles wat je leest en tot je neemt, zal zich gaan manifesteren. In liefde en licht!

Beeld: Photo by Álvaro Serrano on Unsplash

6 comments

Avatar
Janneke Westenberg 21 januari 2018 - 16:30

Prachtig geschreven zo waar wat er staat wanhoop machteloos pijn verdriet licht en liefde vertrouwen Dank je wel

Reply
Avatar
Jolanda Houben 23 januari 2018 - 11:51

Echt ontzettend mooi! En waar! Echt prachtig! Bedankt jolan

Reply
Avatar
Sarah 24 maart 2019 - 08:31

Ik heb in 2018 mijn kleintje opgetild negen maanden gedragen.
Resultaat; mijn boek

Terug naar het begin, een adoptieverhaal uitvergroot

X
Sarah Changuna

Reply
Avatar
Karin 6 juni 2019 - 06:59

Mijn leven..mijn verhaal! Dit is een teken..ik laat los..prachtig dank daarvoor.

Reply
Avatar
Andrea 27 november 2019 - 21:00

Ik ben nu 51 en mijn tweede huwelijk is stukgelopen. Nu is het echt de hoogste tijd om zaken onder ogen te zien, mijn oude ik los te laten en mijn nieuwe ik gestalte te geven!

Reply
Avatar
Marjolein 7 juni 2019 - 21:50

Prachtig stuk tekst. Resoneert echt met mij. Let go

Reply

Leave a Comment