Astrologie

Zomerzonnewende 20 juni 2024: de start van een nieuwe fase

Door Karin en Danique Vergeer
Zomerzonnewende 20 juni 2024: de start van een nieuwe fase

De zomerzonnewende valt dit jaar op 20 juni en kondigt het begin van de zomer aan. De energie van het teken Kreeft zal in deze periode extra goed voelbaar zijn en met name voor Tweelingzielen kan dit veel losmaken! “De boodschap die je rond deze dag over of van je tweelingziel ontvangt, kan diepe gevoelens van liefde in je wakker maken of je gevoelens flink kwetsen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Astrologisch gezien gaan we van het luchtteken Tweelingen naar de zorgzame, gevoelige Kreeft. Omdat niet alleen de zon, maar ook Mercurius en Venus in Kreeft staan, is de Kreeft-energie extra sterk!

Het begin van de zomer

Tijdens de zomerzonnewende maakt de zon letterlijk een keerpunt en begint er een nieuwe fase. De zon bereikt zijn hoogste punt en vanaf nu worden de dagen weer korter: het begin van de zomer. De zon en de natuur zijn dan op hun krachtigst; vol vitaliteit en groeikracht!

De zomerzonnewende is een vreugdevolle gebeurtenis. In veel landen wordt het begin van de zomer gevierd door het aansteken van vreugdevuren waar omheen wordt gedanst, gegeten en gezongen.

Kreeft-energie: dit voel je ervan

Astrologisch gezien gaan we van het luchtteken Tweelingen naar de zorgzame, gevoelige Kreeft. Omdat niet alleen de zon, maar ook Mercurius en Venus in Kreeft staan, is de Kreeft-energie extra sterk! Je kunt hierdoor veel terugdenken aan het verleden, tradities willen voortzetten en emotioneel zijn. Het kan zijn dat je moeite hebt met het loslaten van je kinderen. Misschien ben je ook wat sneller op je teentjes getrapt en trek je je gemakkelijk terug. Je kunt ook zorgzamer, intuïtiever en gevoeliger zijn voor sfeer dan anders.

Spanningsaspect met Neptunus

Door het spanningsaspect van de zon met Neptunus kun je het verleden te veel geïdealiseerd hebben. Misschien zag je alles door een roze bril. Ook kun je jezelf of je huis een make-over willen geven, met het idee dat je dit doet voor een (oude) liefde of je huidige partner. Je wilt hierbij je creativiteit inzetten, maar het kan heel goed zijn dat de ander juist afstand houdt door gekwetste gevoelens en trots. Hierdoor kun je een illusie armer zijn.

Het dubbele getal 8

Omdat er twee keer het getal 8 in de datum voorkomt (2+0+6 en 2+0+2+4), gaat er op 8 augustus, tijdens de Leeuwenpoort, een vervolg komen van wat er rond de zomerzonnewende speelde in jouw leven.

De zomerzonnewende is een van de vele voorbereidingsmomenten op wat er rond de Leeuwenpoort gaat veranderen. Er kan dus een vervolg komen op het gebied van huisvesting, gezinsleven en jouw liefdesleven. Maak gerust notities en markeer de datum van de Leeuwenpoort in je agenda!

Tweelingzielen

Als er geen contact is met jouw tweelingziel, kun je veel terugdenken aan hoe het was om samen te zijn. Het kan moeilijk zijn om je tweelingziel los te laten. Misschien fantaseer je liever over hoe een leven met je tweelingziel zou zijn en romantiseer je de situatie. De realiteit kan je nu wat moeilijk onder ogen komen. Hierachter kan een bindingsangst schuilgaan, mogelijk veroorzaakt door onverwerkte pijn richting jouw moeder, waardoor deze bindingsangst in stand blijft.

Diepe gevoelens

De boodschap die je rond deze dag over of van je tweelingziel ontvangt, kan diepe gevoelens van liefde in je wakker maken of je gevoelens flink kwetsen. Veel emoties kunnen naar boven komen, en het kan aanvoelen als een emotionele rollercoaster, zeker als je de emoties van je tweelingziel ook nog eens voelt. Je kunt in de war zijn over welke gevoelens en gedachten van jou zijn en welke van je tweelingziel.

Het is daarom een goede tijd om je even terug te trekken en alles op een rijtje te zetten.

Fijne zomer!

Karin en Danique
Healingcentrum Atlantis

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?