Mindfulness

Jezelf aarden en de energie doen stromen

Door Redactielid
Jezelf aarden en de energie doen stromen

Dit is een heel eenvoudige visualisatietechniek, bovendien goed om aan het begin van elke meditatie te doen. Het doel is je energie te doen stromen, eventuele blokkades op te ruimen, en je stevig verbonden te houden met het fysieke vlak, zodat je gedurende de meditatie niet ‘de ruimte inschiet’.

Meditatie om jezelf te aarden

Ga gemakkelijk zitten met rechte rug, in een stoel of met gekruiste benen op een kussen op de grond. Sluit je ogen, adem langzaam en diep, terwijl je van 10 naar 1 terugtelt tot je je diep ontspannen voelt.

Verbeeld je dat er een lang koord onder aan je ruggengraat is bevestigd, dat door de vloer omlaagloopt en in de aarde verdwijnt. Als je wilt kun je je verbeelden dat dit is als de wortel van een boom, die diep de grond in groeit. Dit wordt een ‘aardekoord’ genoemd.

Verbeeld je nu dat de energie van de aarde naar boven stroomt door dit koord (en opwaarts door je voetzolen als je in een stoel zit) en verder omhoog door alle delen van je lichaam, en door de kruin van je hoofd weer naar buiten. Stel je dit net zolang voor tot je echt de stroom door je heen voelt gaan. Verbeeld je nu dat de energie van de kosmos binnenstroomt door de kruin van je hoofd, door je lichaam en omlaag door je aardekoord en je voeten de aarde in. Voel deze beide stromen in tegengestelde richting gaan en zich evenwichtig vermengen in je lichaam.

Deze meditatie houdt je in evenwicht tussen de kosmische energie van visioen, fantasie en verbeelding, én de stabiele, aardse energie van het fysieke vlak, een evenwicht dat je gevoel van welbehagen en je macht tot  manifestatie zal doen toenemen.

Creatief visualiseren

Creatief visualiseren

Deze meditatie kom uit Creatief visualiseren van Shakti Gawain. Dit prachtige boekje staat vol meditaties, affirmaties en speciale technieken om creatief te leven. Ben jij benieuwd hoe je met jouw creativiteit je diepste wensen kunt vervullen?

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Redactielid
Redactielid

Op de redactie van Inspirerend Leven help ik bloggers om hun verhalen tot hun recht te laten komen. Door verhalen te delen en elkaar te inspireren kunnen we de wereld net een beetje mooier maken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?