Bewustzijn

Het celgeheugen: de plek waar oude pijn, blokkades en trauma’s zijn opgeslagen

Door Luis Angel Diaz
Het celgeheugen: de plek waar oude pijn, blokkades en trauma’s zijn opgeslagen

Blijven oude pijn, reacties uit het verleden en trauma’s je achtervolgen terwijl je al veel aan jezelf gewerkt hebt? Dan kan het zo zijn dat je nog een laagje dieper mag graven, namelijk in je celgeheugen. “Ons celgeheugen is een complex geheel van ‘bestanden’ die in de bio-computer van de mens worden bewaard.”

Het lichaam waarin we leven is van ons afhankelijk.

Ik (Luiz Angel Diaz) vergelijk het menselijk lichaam vaak met een zeer geavanceerde computer. In deze prachtige bio-computer zijn de hersenen niet de enige plek waar herinneringen worden opgeslagen. Ik heb gezien dat we ook een celgeheugen hebben waarin ervaringen die ons leven sterk beïnvloeden worden opgeslagen.

Wat is de betekenis van het celgeheugen?

Ons celgeheugen is een complex geheel van ‘bestanden’ die in de bio-computer van de mens worden bewaard. Het bevat informatie over wat we van onze ouders en voorouders hebben meegekregen en over ons persoonlijke verleden. Het is een nauwkeurige registratie van ons leven die als een logboek in elk van onze cellen is ingeprent.

Wat staat er in het celgeheugen?

De informatie die in de cel opgeslagen staat omvat de ervaringen van de ziel, de ervaringen van onze voorouders, invloeden van de cultuur waarin we zijn grootgebracht en onze eigen ervaringen. Elke cel van ons lichaam heeft een geheugen en elk mens heeft een uniek totaalgeheugen. Dit geheugen vormt en doordringt ons wezen en behoort zowel ons lichaam als onze geest toe. In het celgeheugen zijn alle bewuste en onbewuste patronen opgeslagen die tot gedrag leiden dat ervoor zorgt dat we geen innerlijke vrede kunnen vinden.

Het celgeheugen beïnvloedt de manier waarop we onze dagelijkse taken uitvoeren, maar ook hoe we reageren op stress en op hoe we met onze emotionele uitdagingen omgaan. Als de wonden uit het verleden die in ons celgeheugen opgeslagen liggen niet worden geheeld, kunnen ze onze vrijheid beperken en ziekten veroorzaken.

Je zelfbeeld is opgeslagen in je celgeheugen

Het energieveld van de mens herbergt ons geheugen en prent energie-informatie of ‘info-energie’ in elke cel van ons fysieke lichaam in. Het geheel van al deze herinneringen vormt de oorsprong van een unieke energiebrij die we ‘zelfbeeld’ noemen. Het is samengesteld uit alle fysieke, mentale en emotionele eigenschappen, neigingen, talenten of tekortkomingen die we in ons leven hebben gehad. Daarom trilt iedereen met een unieke energiefrequentie. We zijn energetische wezens die op basis van de frequenties die in ons resoneren ons eigen ‘leven’ scheppen of aantrekken.

Ons bestaan is net zo uniek als onze vingerafdrukken en is in elke cel van ons lichaam ingeprent. Ons hele wezen is een intelligent, geïntegreerd en uniek hologram. In wezen zijn we holistische wezens, niet een som van delen.

In het celhologram bevat elk punt de volledige informatie over het geheel. Het lichaam kan alleen maar worden geheeld als ook de geest en de ziel worden geheeld. Met andere woorden, om door middel van dit proces een transformatie te bereiken, moet het gericht zijn op integratie.

Hoe ontstaat het celgeheugen?

Het menselijk lichaam wordt gevormd door cellen die groeien, differentiëren en zich vermenigvuldigen en daarbij de basisinformatie met zich meedragen die ze verkregen op het moment dat ze ontstonden. De cellen van ons lichaam zijn de bouwstenen van het hologram dat een mens voorstelt en dat op zijn beurt het belangrijkste voertuig is van de existentiële ervaring die we ‘mijn leven’ noemen. De cellen van ons hologram dragen alle fysieke, emotionele, mentale en spirituele informatie in zich.

De cellen bewaren informatie van onze genetische conditionering en van al onze ervaringen uit het verleden. Deze informatie is in ons aanwezig zonder dat we ons ervan bewust zijn en bepaalt al onze fysieke, emotionele en mentale patronen. We zijn een energieconglomeraat dat als een muzieknoot trilt en resoneert. De hele mensheid is op een of andere manier in elke cel van ons lichaam vertegenwoordigd. Geen enkele positieve of negatieve ervaring die we hebben, ontsnapt aan het sterk geconditioneerde ontwerp van ons hologram.

Ons bewuste leven kun je vergelijken met het topje van een ijsberg; het zichtbare deel vertegenwoordigt slechts 3 tot 5 procent van het geheel dat we daadwerkelijk zijn. Het ondergedompelde deel van de ijsberg is het onderbewuste deel van ons leven, het deel dat de cellen doordringt met informatie en herinneringen. Het onderbewuste werkt als het ware vanachter een sluier en conditioneert hoe we waarnemen en op dingen reageren.

Waarom liefde je celgeheugen helpt

Onze cellen moeten deel uitmaken van de creatieve energiestroom van het universum. Het geven en ontvangen van liefde is essentieel voor de groei en uitbreiding van cellen.

De hypothalamus is het hersengebied dat verantwoordelijk is voor de synthese van eiwitten met als doel om ze aan te passen aan verschillende lichaamsfuncties. Deze speciale eiwitten, de zogenoemde ‘neuropeptiden’, worden elke keer dat een emotionele toestand wordt opgewekt aan de bloedbaan afgegeven. Elke emotionele toestand leidt tot de productie van een heleboel verschillende soorten neuropeptiden, die razendsnel via de bloedbaan worden vervoerd tot ze de cellen met de juiste receptoren vinden. Onze cellen hebben dus een bepaalde hoeveelheid receptoren voor bepaalde neuropeptiden.

Iemand die altijd depressief is, heeft bijvoorbeeld veel receptoren die neuropeptiden kunnen binden die worden geproduceerd als gevolg van zijn verdriet of de frustratie. Aan de andere kant zal diezelfde persoon niet genoeg receptoren hebben om neuropeptiden te binden die in een toestand van optimisme of vrolijkheid worden geproduceerd.

Als onze cellen elke dag en zonder dat we ons ervan bewust zijn overstelpt worden door emoties (zoals boosheid, angst, verdriet, schuld en schaamte) die worden opgewekt door gedachten en overtuigingen die samentrekkingen veroorzaken, zullen ze steeds minder receptoren hebben voor de opname van voedingsstoffen, reinigingsprocessen en genezingsprocessen.

Mensen die elke dag liefde geven en ontvangen (aan en van anderen maar ook aan en van zichzelf ) zijn op alle niveaus waarschijnlijk gezonder, terwijl mensen die vooral tijd besteden aan oordelen, klagen en beschuldigen (van anderen en zichzelf ) veel meer fysieke, mentale of emotionele problemen zullen hebben. Liefde is letterlijk wat cellen hun levenskracht geeft, terwijl gebrek aan liefde onze vitaliteit en gezondheid aantast.

Oude patronen opruimen verschoont je celgeheugen

Cellen zijn ontworpen om patronen die niet meer nuttig zijn op te ruimen en te verwijderen, en om nieuwe patronen te integreren die ons ultieme potentieel kunnen laten ontwaken. Cellen ontdoen zich van wat ze niet meer nodig hebben of niet meer willen hebben, en vervullen deze functie ook op energetisch niveau door nutteloze resonanties te verwijderen. Als de oude schadelijke patronen eenmaal zijn opgeruimd, worden ze vervangen door nieuwere patronen die een gezonder leven mogelijk maken.

De relatie tussen je energieveld en celgeheugen

Cellen kunnen alleen maar een geheugen hebben als er een energieveld is dat informatie in hen inprent. Hoewel het menselijk lichaam een prachtige creatie is, stopt het met functioneren en wordt het dode materie als we ‘de stekker eruit trekken’. Het lichaam waarin we leven is van ons afhankelijk. Wij zijn de energiebron; wij zijn de ‘kracht’ die de bio-computer in beweging zet. Het volledige geheugen zit in het energieveld en zolang onze bio-computer bestaat, voorziet onze levenskracht de cellen van de nodige informatie.

Bron: Het celgeheugen

Het celgeheugen

Het celgeheugen

Hoe wis je trauma's en andere blokkades uit je cellen? Luis Angel Diaz heeft een proces ontwikkeld om onbewuste patronen, oude wonden en verdrongen trauma te wissen. Je leest erover in zijn boek Het celgeheugen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Luis Angel Diaz
Luis Angel Diaz

Luis Angel Diaz is geschoold in oosterse geneeskunde, shiatsu, acupunctuur, voeding, kruidenleer, homeopathie, Touch for Health en neurolinguïstisch programmeren. Hij geeft wereldwijd trainingen over het CMR-Cellular Memory Release proces.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?