Home Oefeningen Meditatie: Je persoonlijke gids ontmoeten

Meditatie: Je persoonlijke gids ontmoeten

Door redacteur

Ben jij er klaar voor om je persoonlijke gids te ontmoeten? In het boek Intuitieve ontwikkeling van Linda Keen staat een meditatie waarbij je in contact kunt komen met je gids en wij mogen dit met je delen. Stap voor stap legt Linda uit wat de handelingen zijn.

Engelbewaarders

Persoonlijke gidsen hoeven niet per se engelen te zijn, maar worden tot soms engelbewaarders genoemd. Ze treden op als je begeleider en adviseur, en waren soms al voor je geboorte bij je. Naarmate je ouder werd, kunnen er meerdere in je leven zijn gekomen. Als volwassen heb je er misschien een heel aantal. Normaal is dat een hen de meeste invloed uitoefent, en de andere allen hun eigen persoonlijke interessesfeer en deskundigheid hebben. Het is ook belangrijk dat we de wijze raad die we krijgen, kunnen integreren. We moeten onze eigen psychische autonomie bewaren en ons niet door een ander laten meeslepen, zelfs niet door een geest met wie we bevriend zijn en die we vertrouwen. Wees altijd met je bewustzijn in het hier en nu en blijf goed gegrond.

Meditatie: Je persoonlijke gids ontmoeten

Begin je meditatie door je aandacht op het centrum van je hoofd te richten. Grond jezelf en laat energie stromen in een kleur waarvan je houd. Sluit een voor een je onderste drie chakra’s, te beginnen met de eerste, onderaan je wervelkolom. (Het helpt als je je chakra’s voor je ziet als cameralenzen die je kunt openen of sluiten om meer of minder licht binnen te laten). Open vervolgens een voor een je bovenste vier chakra’s, zo wijd als je prettig vindt. Beschouw de bovenste vier chakra’s als een intuïtief geheel, met de zesde chakra als middelpunt van je aandacht.

Creëer nu een roze rozenknop in je hartchakra, en laat hem uitgroeien tot een mooie open bloem. Misschien heb je deze gids nog niet bewust ontmoet. Stel je toch helemaal voor hem open en laat een gevoel van grote liefde toe, alsof je ernaar verlangt een oude vriend te ontmoeten.  Voel je aura en adem in en uit vanuit je hartchakra.

Visualiseer een grote, prachtige regenboog die naar de rand van je aura loopt, vanuit welke richting je maar wilt. Laat die regenboog veranderen in een veelkleurige trap. Maak contact met je gevoelens van liefde en affiniteit en stel je vervolgens voor hoe een persoonlijke gids de regenboogtrap afloopt. Misschien zie je hem echt, maar een abstracte kleurimpressie of een onzichtbare aanwezigheid werkt even goed. Omhels je gids. Vraag naar zij naam. Als je dat nodig vindt, vraag dan aan je gids om van vorm te veranderen voor een betere communicatie. Laat je persoonlijke gids met je praten, bij je zitten of je zelf meenemen op een uitstapje. Doe samen wat je wilt.

Kom, nadat je op deze manier een poos gecommuniceerd hebt, terug in het centrum van je hoofd en voel je grondingskoord. Je gigs blijft bij je, maar je richt je aandacht in het hier en nu op je fysieke lichaam. Vraag vanuit het centrum van je hoofd je persoonlijke gids wat het doel is van zijn aanwezigheid. Is er een speciaal gebied waarop hij je helpt? Misschien heb je deze informatie al aan het begin van de ontmoeting gekregen, maar het kan zijn dat ze nu duidelijker wordt. Heb je een bepaald probleem of project waarbij je graag hulp wilt, vraag je gids dan bij je te blijven en je een handje te helpen.

Als je klaar bent, bedank dan je gids en neem afscheid. Zie hem de regenboogtrap oplopen en uit het zicht verdwijnen.

Afsluiting meditatie

Net zoals bij een ontmoeting met een vriend van vlees en bloed is het raadzaam na jullie contact een goede psychische afscheiding te maken. Dit kun je doen door je hartcentrum weer te voelen, met de roze roos-energie erin. Zeg bij jezelf je naam en voel je unieke vibratie. Noem de datum, waardoor je weer helemaal in het hier en nu komt. Voel hoe moeder aarde jou en je lichaam begroet. Groet terug.  Schrijf de datum van vandaag op je grondingskoord. Breng je bovenste en onderste chakra’s allemaal een voor een met elkaar in evenwicht (laat de bovenste niet wijd openstaan). Beëindig de oefening door voorover te buigen en alle eventuele overtollige energie in je rug, schouders, nek, hoofd, armen of handen soepel in de aarde te laten wegstromen.

Boekentip: Wil je leren hoe kunt omgaan met energieën en chakra’s?

In Intuitieve ontwikkeling geeft Linda Keen een goed beeld van wat intuïtieve vermogen betekenen in het leven van alledag. We dienen deze ‘gaven’ te waarderen en zuiver met ze om te gaan. Het tweede deel van dit boek is een werkboek met hoofdstukken over: visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, de chakra’s en intuïtief auralezen en genezen.

Je kunt het boek bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 15,00

Leave a Comment