Bewustzijn

Aarden: zo kun jij ontladen + extra tips

Door uitjebewust
Aarden: zo kun jij ontladen + extra tips

Aarden is niets anders dan jezelf in verbinding stellen met Moeder Aarde. Aarden is iets dat wij mensen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Alleen zijn we vergeten wat het voor ons doet en hoe belangrijk het eigenlijk is. Vroeger waren we automatisch meer geaard, omdat we simpelweg op onze blote voeten liepen. Onzin? Nee hoor, bedenk je maar eens wat er met jou gebeurt als je op vakantie bent en een aantal dagen met je blote voeten in het zand zit op het strand.

Aarden is net zoiets als een bliksemgeleider, of de aardedraad bij het aansluiten van elektrische apparatuur of het zwarte flapje achter een auto dat steeds de weg raakt. Je hebt ook nog een aardlekschakelaar die je omzet als de stoppen zijn doorgeslagen.

Stoute schoenen voorkomen aarden

Tegenwoordig lopen we veelal op rubberen/kunststof zolen. Bijna al ons schoeisel is ervan voorzien (kijk je schoenen maar eens na). Deze materialen zijn slijtvast, maar zijn van nature een slechte geleider. Daarnaast worden er veel giftige stoffen gebruikt in de toegepaste kunststoffen bij de fabricage in China. Als jouw huid daarmee in aanraking komt, dan kunnen die jouw lijf binnendringen.

Krijg jij weleens een schok? Vast wel. Dat kan gewoon komen door de wrijving van jouw schoenen met de ondergrond waar je op loopt, of een trui die je uittrekt als het vriest. Het is een teken dat jij in dat geval elektrisch geladen bent en deze lading dus niet kwijt kan, tenzij de iets aanraakt met je blote huid. Maar er is meer aan de hand met straling en die hoeft niet altijd elektrisch te zijn om toch door jou opgepikt te worden uit jouw omgeving. (Lees hier bijvoorbeeld hoe je last kunt hebben van laagfrequente trillingen.)

Als jij de hele dag op goed geïsoleerd schoeisel loopt, absorbeer je allerlei straling die niet goed weg kan. Dat heeft gevolgen voor jouw fysieke en energetische wezen. Eigenlijk krijgt jouw energetische lijf een soort ‘shocktherapie’, waarvan je de gevolgen niet kent, en omdat we meer en meer alleen vanuit ons hoofd leven, ook niet voelen in ons lijf.

Elektroshocktherapie:
In de reguliere geneeskunst wordt shocktherapie (ECT) toegepast bij mensen die zwaar depressief zijn. Degene die de therapie ondergaat, krijgt spierontspanners en kalmeringsmiddelen toegepast en wordt onder narcose gebracht. Deze middelen worden gegeven om de schadelijke fysieke bijwerkingen van shocktherapie te reduceren.

Waarom zou jij tijd vrij moeten maken om te aarden?

In deze tijd lijkt alles gebaseerd te zijn op informatie en input verzamelen die ons veelal via schermen bereikt (telefoon, tablet, pc, laptop, tv). Maar denk ook eens aan printers, slimme meters in jouw huis en dat van de buren en alle apparaten met een stekker die aan of op ‘stand by’ staan. Steeds meer apparaten communiceren via Wifi en 3- en 4G. Ook door elektriciteitskabels binnen, maar ook buiten (masten) stroomt continu energie.

Alles heeft een stralingsenergie of anders gezegd, lading, die je niet kunt zien en, als je niet heel gevoelig bent, ook niet direct voelt. Maar je pikt deze energie wel op en dat heeft invloed op jouw ZIJN.

Omdat je door de zolen van jouw schoenen niet goed kunt ontladen, moeten jouw organen, weefsels, spieren en zenuwen tot op celniveau in eerste instantie absorberen. Ons eigen ‘energienetwerk’ kan hierdoor overbelast raken en op een zeker moment kunnen ook bij ons de ‘stoppen doorslaan’. Kenmerken hiervoor zijn vermoeidheid, vage pijntjes, depressie en slapeloosheid. Straling kan ook de oorzaak zijn van veel ergere ziekten. Ons lichaam raakt uit balans door alle straling waar we dagelijks aan blootgesteld worden.

Wat kun je verbeteren?

Je bent die ‘elektrosmog’ dus liever kwijt dan rijk. Je hoeft natuurlijk niet ineens je hippe sneakers weg te gooien. Wat wel belangrijk is, dat je zoveel mogelijk momenten in je dag inbouwt om jouw ‘aardlekschakelaar’ in te schakelen. Dat doe je door je ‘schoenloos’ te verbinden met Moeder Aarde. Zij neemt jouw straling met liefde op om deze te transformeren. Loop zonder schoenen en houdt terwijl je zit twee voeten op de grond (hoe vaak zit jij op jouw loungebank met je benen omhoog of op een stoel/kruk met je benen over elkaar of met je voeten op de sporten? Tel eens, je zult verbaast zijn hoe vaak jij zweeft). Blote voeten zijn het beste, alleen is het daar in Nederland niet altijd het weer voor.

Je zult merken dat hoe vaker je in rechtstreeks contact bent met ‘de aarde’, dus letterlijk met twee voeten op de grond staat, er iets in jezelf verandert. Je wordt rustiger, geconcentreerder en je meer bewust van je lijf.

Tips om jouw aarding te ondersteunen

Naast je voeten heeft ook je staartbeen een belangrijke functie in het aarden en ontladen. Samen vormen ze een soort 3-puntsverbinding. Aarden heeft dus ook te maken met je laagste chakra. Daarvan is de kleur rood. Als je merkt dat je vooral ‘in je hoofd zit’ en dus je energie naar beneden wilt brengen naar de rest van je lichaam kun je naast aardingsoefeningen jouw aardingsdraad ondersteunen door:

 • Edelstenen die die je eerste chakra ondersteunen (vaak bruine en aarderode stenen. Wel uitkijken met rood, want felrode stenen hebben vaak een heel krachtige energie)
 • Rode vruchten en groenten eten, zoals bessensap, bramen, rode kool en bieten.
 • Een douche, waarbij het water de energie letterlijk vanuit je hoofd meeneemt naar beneden. Als je goed kunt visualiseren, dan kun je zelfs alles wat overbodig is in het afvoerputje laten verdwijnen.
 • Op blote voeten of sokken lopen, alles zonder rubber/kunststofzolen in ieder geval.
 • Als je op een stoel/bank zit met twee voeten op de grond zitten. Trek bijvoorbeeld als je een kantoorbaan hebt je schoenen uit als je aan je bureau zit.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

 

Lees meer over aarden:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Door Beumers 15 oktober 2018 - 08:16
  Reply

  Hoi! Ik heb zojuist het boek besteld! Nu heb ik een vraag; aard ik ook in huis waar tegels enz liggen?

  1. An 1 augustus 2020 - 09:47
   Reply

   Ja, deze vraag heb ik ook! Voor houten gelakte vloer

   1. uitjebewust 3 augustus 2020 - 16:09
    Reply

    Hoi An, Je kunt het beste aarden met direct contact met Moeder Aarde. Blote voeten letterlijk op de aarde dus. Maar dat wil niet zeggen dat je NIET geaard kunt zijn als er tegels of een houten gelakte vloer liggen. Of als je op een verdieping zit, of zelfs in de lucht zou zweven. Je kunt overal aarden alleen de sterkte van die aarding kan verschillen. Dat heeft ook te maken met hoe sterk jij ZELF in verbinding staat met jouw ZIJN, het Universum én Moeder Aarde. Er zijn dus meerdere factoren, die invloed hebben op aarding. Waar dit artikel over gaat, is dat de mensheid in zijn algemeen minder automatisch geaard is, door het dragen van rubber/kunststof zolen en mede hierdoor (ook hier zijn nog tal van factoren die invloed hebben) steeds verder van zichZELF verwijderd raakt. Hoop dat ik je zo een passend inzicht heb kunnen geven. En wil je het checken? Probeer het zelf maar: VOELEN met blote voeten op jouw tegelvloer. Voel je de tintelingen onder jouw voeten als je aard?

 2. Aboe Soufyaan 15 april 2019 - 18:44
  Reply

  Hi ik ontaard mezelf 5x per dag. Door het gebed te verrichten. Mijn voorhoofd plaats ik op de grond en voel me weer na het gebed super goed. Buiten het feit dat dit vanuit het geloof wordt gestimuleerd is dit ook nog eens wetenschappelijk bewezen.

  1. uitjebewust 16 april 2019 - 20:45
   Reply

   Beste Aboe, op het moment dat jij jouw voorhoofd op de grond van Moeder Aarde legt, grond jij jezelf met haar en alles wat leeft. Als je daar fijne woorden bij zegt, of dat nu een gebed is of niet en ongeacht of je wel of niet gelooft of welk geloof je ook hebt, dan draag je altijd bij aan een betere wereld. Fijn dat dit zo goed voor jou werkt.

 3. Rémi 9 april 2021 - 09:45
  Reply

  Hi, ik woon mijn heel mijn leven al in een appartement (niet begane grond). Dus moet ik altijd naar beneden om te aarden of werkt het ook als ik op mijn blote voeten loop door huis of balkon? Gr Rémi

 4. Kimberly 27 mei 2023 - 17:23
  Reply

  Met welk type materiaal in schoenen kun je wel aarden?

  1. uitjebewust 7 augustus 2023 - 07:23
   Reply

   Hoi Kimberly, natuurlijke materialen, zoals lee en hout (klompen), maar die worden vrijwel niet meer toegepast. Dus dat betekent gewoon lekker veel schoenloos ZIJN, wat we vanuit onze oertijd ook waren en toen leefden we nog veel dichter op en meer in verbinding met de natuur en de aarde.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?