Home Feng Shui Feng Shui: maak verbinding met je authentieke en zuivere zelf

Feng Shui: maak verbinding met je authentieke en zuivere zelf

Door Nina Elshof
verbinding met jezelf

Relatie, bij het woord denken we al snel aan partners. Aan liefde, gedoe, seks, spiegelen, warmte en veiligheid om maar een wat etiketten te plakken. We zien al snel ‘de ander’ op ons netvlies verschijnen waar we het begrip relatie onlosmakelijk mee verbonden hebben en onszelf ook mee in verbinding brengen. Juist dat is een interessant gegeven want het veronderstelt de noodzakelijke aanwezigheid van iemand anders om mee in relatie te zijn. En dat is een grote Misvatting!

De Dikke Van Dale legt het woord relatie onder andere zo uit: re·la·tie (meervoud: relaties) – (de; v) betrekking waarin zaken of personen tot elkaar staan. Met andere woorden zich toch elkaar verhouden.

Als mens zijn we altijd in relatie

Als mens verhouden wij ons tot een scala aan factoren buiten ons: het huis waar we wonen, het bedrijf waar we werken, de straat en de stad waar ons huis staat, de ouders die we tegenkomen op de school van onze kinderen en natuurlijk die school en die kinderen zelf. We verhouden ons ook tot het weer, de actualiteiten van de dag en de aanbiedingen bij de supermarkt. Al die factoren nemen zodra we ermee in contact komen en ons er tot verhouden, de positie in van ‘de ander’. We krijgen er namelijk subiet een relatie mee, hoe kortstondig vluchtig ook. En net zoals in het geval van die echte ‘ander’ vinden we overal wat van, storen we ons er aan of laten we ons erdoor inspireren of enthousiasmeren.

Als mens zijn we dus eigenlijk nooit niet in relatie! Zelfs als er geen enkel object, geen enkel voorwerp, geen enkele mens in onze omgeving aanwezig is, zijn we altijd nog in relatie met onszelf.

Het contact met onszelf

Juist deze laatste relatie heeft ernstig te lijden onder het bombastische gekrakeel van al die andere relaties, tot en met die met de aanbiedingen in de supermarkt aan toe. Deze sneeuwen het contact met onszelf onder en smoren ons innerlijke zelf in een dikke brei van relatie-blubber. De unieke relatie zoals we die met onszelf zouden moeten hebben, valt daarin niet meer te herkennen laat staan te waarderen. Dat leidt tot de vraag hoe we ons in godsnaam op een authentieke en zuivere wijze tot anderen kunnen verhouden en met hen in relatie kunnen zijn, als we zelf geen zuiver contact tot stand kunnen brengen met ons innerlijke zelf.

Hoe we omgaan met relaties

De buitenwereld kunnen we niet veranderen. Wel hoe we er mee omgaan en zeker ook de mate waarin we al die relaties keer op keer maar weer aangaan en zelfs ons huis laten overspoelen.

Juist daar, in je eigen huis, waar jij en je naasten de scepter zwaaien, zou die dikke brei van relatie-blubber uitgebannen moeten worden. Hoe authentieker en zuiverder je huis is, hoe makkelijker het voor je zal zijn om je verbinding met je authentieke en zuivere zelf te herstellen. De tv uit, vriendelijke muziek aanzetten, een kopje warme thee, een genoeglijk schapenvachtje in je rug, prettig zachte kleding en verder niets. Alleen maar ontspannen. Bij jezelf komen. Ontladen. Uitademen. De stress-tranen laten stromen. Zodat je de belangrijkste relatie van allen, die met jezelf, weer kunt herstellen.

Jouw relatie met je huis

Feng Shui kan je helpen je huis meer tot een eigen thuis te maken. Feng Shui is een filosofische methode om de invloed van de omgeving op de mens, en omgekeerd, te verklaren en te duiden. Het geeft woorden aan de relatie en het gevoel dat we hebben bij een ruimte. Dit helpt ons om voorbij woontrends, styling en uiterlijke oordelen, objectief inzicht te krijgen en waar nodig de beleving van een omgeving te verbeteren.

Speciaal om je relatie met je eigen huis te onderzoeken, kun je de Woonhouding Ontdekkingsvragen downloaden. Deze gratis download is een mooie manier om kennis te maken met Feng Shui en levert interessante informatie op. Niet alleen over de gemaakt keuzes in je huis maar ook over de keuzes die je hebt gemaakt in je leven.

Boekentip Inspirerend leven: Huis & Ziel

Nina Elshof helpt je met haar boek Huis & Ziel met opruimen van overtollige ballast op alle fronten, zodat er weer ruimte komt voor enthousiasme, zin in het leven en de stem van je ziel. Dit boek staat boordevol tips om met je huis aan de slag te gaan: hoe ga je om met rommel, welke inzichten uit de Feng Shui kun je toepassen in jouw westerse huis? Je kunt jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com bestellen voor € 17,99.

 

Leave a Comment