Astrologie

Nieuwe maan in Stier 19 mei 2023: rustige periode & aardse energie

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan in Stier 19 mei 2023: rustige periode & aardse energie

De nieuwe maan van 19 mei 2023 staat in het aardse teken Stier. De rustige en aardse eigenschappen van Stier zorgen voor een harmonieuze sfeer tijdens deze nieuwe maan. Maar let op: ook de bezitterige en koppige energie van Stier wordt ook in het maanlicht gezet: ‘misschien zie jij je partner, kinderen of bepaalde vrienden te veel als ‘jouw bezit’.’ Wat merk jij van de energie van de nieuwe maan in Stier 19 mei 2023? Karin en Danique Vergeer leggen je het uit in dit artikel.

Het kan zijn dat je in de afgelopen eclips-periode hebt besloten dingen anders te gaan doen en destructief gedrag aan te pakken.

De energie van de nieuwe maan

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan. Het is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Nieuwe ideeën en nieuwe projecten. Je wilt vooral meer genieten van de natuur en het buitenleven, want de Stier is een aards teken.

De periode rond deze nieuwe maan zal een harmonieuze periode zijn, doordat de Stier een rustig teken is en mooie aspecten maakt met Neptunus, Pluto, Mars en de dwergplaneet Ceres. Misschien wil je meer sfeer creëren in jouw huis of tuin. Mogelijk wil je het gezins- en familieleven centraal stellen.

Het kan zijn dat je in de afgelopen eclips-periode hebt besloten dingen anders te gaan doen en destructief gedrag aan te pakken. Je wilt het leven waarvan jij altijd al hebt gedroomd gaan leven, met de mensen met wie jij een diepere band voelt. Zij voeden jou geestelijk!

Hiervoor kan je veel creatieve inspiratie hebben. Wel wil je bij het maken van nieuwe plannen voldoende financiële zekerheid inbouwen. Je mag bezitterig gedrag, jaloezie en angst los gaan laten en de mensen om je heen wat meer vrijheid geven.

Herken je deze ascentie-symptomen?

Je kunt in deze periode veel last hebben van ascentiesymptomen, doordat jouw chakra’s meer open staan en er trillingsverhogingen plaatsvinden. Het is mogelijk dat je slechter slaapt en meer last hebt van vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, duizeligheid en/of hartkloppingen. Dit kan zowel de week ervoor als de week erna voorkomen.

Eigenschappen van de Stier zijn voelbaar

Tijdens de nieuwe maan staan de zon en maan samen in Stier en komen de eigenschappen van de Stier sterk naar voren. De aardse Stier is doorgaans betrouwbaar, praktisch en realistisch. Hij heeft engelengeduld, maar als de maat vol is, kan hij boos worden en flink tekeer gaan.

Een Stier heeft doorgaans veel tijd en rust nodig om tot een beslissing te komen. Maar heeft hij eenmaal besloten om iets te doen, dan kunnen ze volhardend zijn. Een Stier komt namelijk wat langzaam op gang, maar kan ook lang door gaan. Ook koppigheid hoort bij de Stier.

Bovendien heeft hij behoefte aan zekerheid, daarom regelt hij zijn bezit en financiën goed. Stier kan soms bezitterig en jaloers zijn of hij wil vasthouden aan het oude. Veranderingen zal hij dus niet zo snel doorzetten, alleen als het hem voldoende comfort en zekerheid biedt. Vaak zijn Stieren muzikaal en creatief, ook geven ze veel om de natuur en het buitenleven.

Bezig zijn met aardse dingen

De Stier is een aards teken en zorgt er dan ook voor dat we ons kunnen richten op alles wat tastbaar is, zoals onze bezittingen, het huis, de tuin en (huis)dieren. Je kunt in deze periode dan ook veel bezig zijn met het aanleggen van je tuin of bezig zijn met het kopen van een nieuw huis en/of nieuwe spulletjes voor in huis om jouw droomplek te creëren. Je kunt hiervoor veel creatieve ideeën hebben, alles om een fijne plek voor gezin of familie te creëren.

Door de invloed van Neptunus kan je via ingevingen of dromen tot inzichten komen over financiële zekerheid. Hoe bouw je die in? Welke kwaliteiten kun je inzetten op je werk? En in welk huis wil je wonen? Wie heb jij graag om je heen? Om deze vragen te beantwoorden kun je advies inwinnen bij anderen. Zij helpen je om de juiste beslissingen te nemen. Het wordt duidelijk voor je wat belangrijk is om een stabiele basis in je leven te creëren.

Carrière en financiën

Op de werkvloer kun je meer waarde hechten aan het aangaan van fijne samenwerkingsbanden met collega’s. Hoewel er wat boosheid naar boven kan komen als de dingen niet gaan zoals je zou willen, kunnen je collega’s ook geduldig zijn. Andersom kan natuurlijk ook het geval zijn. Je kunt je gedreven, creatief en enthousiast voelen en graag de leiding willen nemen, dit gecombineerd met samenwerking.

Door opbouwende kritiek naar elkaar te uiten, krijg je het gevoel dat de ander echt het beste met je voor heeft en dat brengt een positieve sfeer op de werkvloer! Ook kunnen jullie elkaar de ruimte geven om intuïtief aan de slag te gaan en onderzoek te doen naar nieuwe technieken/methoden om deze vervolgens te integreren in jullie werk.

Tijd om anderen wat meer ruimte te geven

Je kunt in deze periode familietradities willen voortzetten en warmte, emotionele steun en veiligheid zoeken binnen je gezin of bij mensen met wie jij een diepere band voelt. Samen eten, samen zingen, een roadtrip maken, de natuur ingaan, op avontuur gaan: dat zijn dingen die jij nu fijn vindt.

Wel kan je het moeilijk vinden om mensen die je lief hebt, wat meer los te laten. Misschien zie jij je partner, kinderen of bepaalde vrienden te veel als ‘jouw bezit’. Je kunt vervolgens jaloers worden als jij hun aandacht met anderen moet delen. Ook dan mag je anderen de ruimte geven.

Onder invloed van Ceres, die een mooi aspect maakt met de nieuwe maan, kan duidelijk worden dat bezitterigheid in de familielijn voorkomen. Onder deze gevoelens kan een angst schuilgaan om de mensen te verliezen die jou dierbaar zijn, een verlatingsangst.

De invloed van Ceres tijdens de nieuwe maan

Ceres zorgt ervoor dat we klaarstaan voor anderen en daar geestelijke en emotionele voeding uit halen. We willen het beste in anderen naar boven halen. Het kan dan ook heel goed zijn dat je nuttige tips ontvangt van vrienden of familie om door een emotionele transformatie heen te gaan. En misschien help jij anderen ook door opbouwende kritiek te geven, tips waar ze echt iets aan hebben.

Transformatie

Door het mooie aspect met Pluto kan je een ware transformatie doormaken en jouw angsten onder ogen komen. Je kunt anderen niet langer claimen. Je wordt min of meer gedwongen om een ander meer los te laten. In deze periode leer je dan ook om jezelf vrij te voelen en anderen vrij te laten. Hierdoor leer je de basisveiligheid in jezelf te versterken en te vertrouwen op jezelf.

Tweelingzielen en nieuwe maan

Wanneer tweelingzielen samen zijn, kan deze nieuwe maan een positieve uitwerking hebben, doordat zij bij elkaar emotionele en materiële veiligheid vinden. Ze kunnen dan ook besluiten om samen te gaan wonen en nieuwe werkprojecten uit te gaan voeren. Hiervoor kunnen ze veel inspiratie vinden onder de invloed van Neptunus. Ze beseffen als geen ander dat ze waardevol zijn voor elkaar en hun verdere leven samen willen delen.

Tweelingzielen die nog niet bij elkaar zijn kunnen geconfronteerd worden met jaloezie. De ander heeft bijvoorbeeld een relatie met iemand anders of heeft niet veel tijd of aandacht voor haar tweelingziel. Misschien wil de een nog niet voor de ander kiezen, wanneer er nog kinderen in het spel zijn. De een kan veel waarde hechten aan het familieleven en durft het oude vertrouwde niet los te laten.

En dat terwijl er ook een verlangen naar vrijheid kan zijn. Angst om mensen te verliezen of financieel benadeeld te worden wanneer je bij je partner weggaat, kan in deze periode de kop opsteken. Door de invloed van Pluto kunnen tweelingzielen echter door de angst heen gaan en deze vervolgens los te laten. Een traditionele relatie kan dan meer de vorm krijgen van een alternatieve relatie met meer vrijheid.

Wanneer ze de angst voor financiële tekorten loslaten, kunnen tweelingzielen nieuwe ingevingen krijgen en geïnspireerd worden om in hun werk een nieuwe richting op te gaan. Dit kan zorgen voor wat meer inkomen én meer vertrouwen in wat hun intuïtie hen ingeeft.

Webinar (19 april) voor tweelingzielen: Lichtreis nieuwe maan in Stief

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 19 mei 2023 een online webinar vanwege de tweede nieuwe maan in Stier. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de maan

Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de nieuwe maan:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?