Astrologie

Lieve Maagd: zo zorg je goed voor jezelf (3 self-care tips)

Door Constance Stellas
Lieve Maagd: zo zorg je goed voor jezelf (3 self-care tips)

Als Maagd ben je enorm praktisch, hard werkend en vaak zeer kritisch op jezelf. Ook jij verdient een pauze! Deze 3 self-care tips passen perfect bij jou.

Je bent gezegend met een unieke persoonlijkheid, lieve Maagd, en deze drie self-care tips zijn gericht op wie jij echt bent.

Drie self-care tips voor het aardse teken Maagd

Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, geeft Constance Stellas, auteur van Het Kleine boekje voor Maagd, je self-care ideeën die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt! Een ware kosmische verlichting in je leven.

1. Doe een kleurenmeditatie

Mediteren is voor Maagden een geweldige manier om hun bezorgdheid te verminderen en de accu weer op te laden. Het hoofd voor langere tijd leeg houden is echter best een uitdaging met al die gedachten die er rondspoken!

Probeer eens een kleurenmeditatie, zodat je aan iets specifieks kunt denken. De kleuren wit en geel zijn bijzonder krachtig voor Maagden. Geel staat voor optimisme en energie, en wit staat voor bescherming en goedheid.

Visualiseer orbs van kalmerend wit of geel licht, of roep beelden op die een ontspannend effect op je hebben, zoals een veld met gele zonnebloemen of het witte zand van een leeg strand. Voel je verbinding met de natuur en de kleuren, terwijl je langzaam ademhaalt.

2. Voed je ziel met een tuin

Je bent een aardeteken, dus wat past er beter bij jou dan lekker met aarde werken? Als aardeteken vind je het moeilijk om te ontladen en houd je stress vast, maar als je met aarde werkt, word je vanzelf rustiger. Als je met een element verbonden bent, hoef je er alleen maar bij in de buurt te zijn om je energie weer goed te laten stromen en innerlijke rust te vinden.

Dus ga lekker naar buiten en ga aan de slag. Koop zaden of planten en plant ze netjes in rijen. Als je je planten ziet groeien en ze verzorgt, zul je merken dat je stress wegvloeit. Heb je geen plaats voor een tuin? Alleen al je handen in de grond steken voedt je ziel.

3. Geniet van een rucolasalade

Saaie salades met ijsbergsla kunnen iedereen er wel van weerhouden om bladgroenten te eten, maar er zijn nog veel meer slasoorten. Doordat Maagd vrij snel last heeft van de spijsvertering, is rucola een hele goede keuze voor jou. De frisse, gepeperde smaak van rucola is allesbehalve saai! Bovendien is hij heel voedzaam. Rucola bevat vezels, kalium, calcium, magnesium, ijzer, foliumzuur, vitamine A, C en K, en zelfs eiwitten!

Om een salade met rucola helemaal af te maken, besprenkel je de salade met citroendressing, voeg je er rozijnen of bosvruchten aan toe, en bestrooi je de salade met een versgeraspte scherpe kaas. Je kunt niet wachten tot deze salade weer op het menu staat!

Probeer ook eens deze frisse groene bladgroenten uit!

Bekijk ook de self-caretips voor de andere sterrenbeelden in de Astrologie & self-care serie

Het kleine e-boekje voor Maagd

Het kleine e-boekje voor Maagd

  • Voor de hardwerkende Maagd is het essentieel om tijdens de dag letterlijk enkele adempauzes in te lassen. Concentreer je vooral op je uitademing! Adem even langzaam uit als in - dat werkt ontspannend. Wil je meer weten over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hoe belangrijk astrologie daarbij kan zijn? Bestel nu Het kleine boekje voor Maagd voor € 7,49!
Bestel e-book

Lees verder over de eigenschappen van Maagd:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?