Spiritualiteit

Vrouwelijke archetype: De Koningin – zo volg je haar weg naar een hoger bewustzijn

Door Mara Branscombe
Vrouwelijke archetype: De Koningin – zo volg je haar weg naar een hoger bewustzijn

Op sommige dagen ben je dienstbaar en op andere dagen een koningin. Soms ben je strijdvaardig als een krijger en soms volgend en leergierig als een meid. In dit artikel nodigt Mara Branscombe, auteur van Zeven vrouwelijke archetypen, je uit om je innerlijke koningin te omarmen als dit jouw tijd is om de regie te pakken over jouw koninkrijk. “Als we actief afstemmen op de koningin brengt ze een hogere staat van universeel bewustzijn teweeg.”

Ze trekt zich terug in de eenvoud en stilte van de natuur om op te laden.

Om je authentieke koningin te verwelkomen moet je ja willen zeggen tegen de initiatie. Dat vraagt om investeren in persoonlijke groei en benoemen hoe je jezelf verlaat of overdreven kritisch wordt als je fouten maakt. Deze reis gaat over het blootleggen van al je verborgen geheimen – eenzaamheid, ongelukkig zijn, verslaving, obsessies – en eindelijk de support ontvangen die je verdient om jezelf te bevrijden van gemis en isolement.

Connectie behouden ondanks de eenzaamheid

De koningin worstelt met de epidemie van de eenzaamheid. Haar missie is de connectie te houden met de mensenwereld terwijl ze hogere bewustzijnsniveaus betreedt. Door haar natuurlijke leiderschapsgaven kan ze zich moe en niet-verbonden met anderen voelen. De gezonde koningin laat dan haar verantwoordelijkheden en rollen los om haar binnenwereld in balans te brengen. Ze trekt zich terug in de eenvoud en stilte van de natuur om op te laden. Ze omringt zich met haar droomteam van mensen, dieren en planten en herenigt zich met de kracht van de liefde om haar visie te verfrissen en weer scherp te krijgen wat het belangrijkst is. Heel en opgeladen maakt ze haar rentree.

Als we alert blijven op onze zintuigen – wat we zien, proeven, aanraken, voelen en horen – creëren we bewustheid. Als we niet in het hier en nu leven zullen onze zintuigen achteruitgaan en onze mentale capaciteiten ook. Als we voortdurend afgeleid worden door onze gedachtekronkels, steeds de negativiteit in ons leven voeden en focussen op wat we niet hebben in plaats van wat we wel hebben, zullen we ons manifestatiepotentieel nooit waarmaken. We krijgen een burn-out en nemen genoegen met een plaats op de achterbank van ons leven, waar we spijt hebben dat we het niet anders hebben gedaan.

De koningin leidt de weg naar een hogere staat van bewustzijn

Ieder van ons kan bij diepere niveaus van vrijheid, vreugde en vervulling komen. Als we actief afstemmen op de koningin brengt ze een hogere staat van universeel bewustzijn teweeg. Als we haar negeren worden haar dromen verspild en leeft ze in de disbalans van verloren potentieel. Maar als we luisteren naar de ‘getuige’ in ons innerlijk komt de schaduw aan het licht, die zich als vastgeroeste patronen en illusies manifesteert.

Het werk met deze getuige is levensveranderend. We ontmaskeren het egoïstische verhaal en zien hoe het onze emoties, daden en levenskracht manipuleert. Dit wordt de weg naar heling, waarna we de bron van ons ware zelf kunnen ontdekken.

Maak contact met je innerlijke koningin

Maak elke ochtend contact met de koningin als je liefdevolle getuige. Als je merkt dat je overbelast bent, vraag haar dan om steun. Put inzicht uit je dromen en voer opbouwende dialogen met je koningin. Zie je het zitten om bekrachtigende en liefdevolle dingen tegen haar te zeggen? ‘Ik zie dat het je vandaag te veel is. Wees zacht voor jezelf.’ ‘Ik voel je verdriet. Dit is inderdaad een moeilijke tijd. Ik omarm je precies zoals je bent.’

Dat geeft niet alleen een goed gevoel, het zal je ook op subtiele wijze transformeren. Je geest wordt optimistischer, je lichaam verandert. Deze flow van positieve energie doet duidelijk iets voor je. Bovendien zullen de vrouwelijke archetypen er allemaal door groeien en elkaar onderling versterken.

Dit is persoonlijk werk op hoog niveau; het werk van de koningin. Als je bent begonnen is er geen weg terug meer. Elke dag wordt een levend onderzoek naar diepere bewustzijnsniveaus. Dat is de bron van manifestatie en bevrijding. De stroom van gelukzaligheid komt tot leven en zegent je.

Lees ook: Mystieke vrouwenwijsheid: in welke van de 7 vrouwelijke archetypen herken jij jezelf?

De oproep van de koningin

De tactiek van de koningin is ontdekken wat je graag doet, wat je blij maakt en hoe je een actieplan opstelt. Het levert een mooie oogst op: hoe je goddelijke timing verwelkomt, intuïtieve boodschappen ontvangt en je ware talenten benut.

De koningin kan zonder angst of twijfel enthousiast worden over een idee. Ze acteert op haar impulsen en realiseert haar ideeën door de juiste stappen te zetten in de juiste volgorde. Ze kan in elk creatief proces de essentie eruit lichten en de orde en logica zien om het waar te maken. Als haar intuïtieve kanalen wijd open staan borrelt ze van ideeën die haar gilde verrijken.

Van opkomst tot voltooiing ziet ze het eindresultaat in volle glorie voor zich. Innerlijke leeuwen en beren ruimt ze uit de weg. Als haar intenties en ingevingen niet overeenstemmen onderzoekt ze haar grenzen, werkt het idee verder uit en past haar plan aan. Ze weet wanneer ze iets moet loslaten of een ander project prioriteit moet geven. Ze weet wanneer ze nee moet zeggen en ze weet wanneer ze ja moet zeggen.

Volg de tactiek van de koningin op alle gebieden van je leven en pas haar toe op je huidige projecten, relaties en avonturen.

Dit is de tijd om duidelijkheid te krijgen en door te pakken.

Fragment uit: Zeven vrouwelijke archetypen

Zeven vrouwelijke archetypen

Zeven vrouwelijke archetypen

Wijze vrouw, meid, moeder, jaagster, minnares, mystica en koningin: deze zeven vrouwelijke archetypen spelen een belangrijke rol in je innerlijke leven, laat Mara Branscombe zien.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Mara Branscombe:

Deel dit artikel online
Mara Branscombe
Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?