Bewustzijn

Bewustzijnsshift: waarom het nu zo belangrijk is om je vrouwelijke energie te omarmen

Door Mara Branscombe
Bewustzijnsshift: waarom het nu zo belangrijk is om je vrouwelijke energie te omarmen

We leven in een bijzondere tijd. Er is namelijk een enorme bewustzijnsshift en ontwaking gaande. “Dit is een tijd om het vrouwelijke terug te claimen,” zegt spiritueel lerares Mara Branscombe. In dit artikel vertelt ze waarom deze shift zo belangrijk is, wat vrouwelijke energie precies is en wat de verborgen krachten van vrouwelijke energie is.

Vier wat je hebt meegemaakt en wat je onderweg aan wijsheid hebt opgedaan.

Collectieve ontwaking

Dit is een tijd om het vrouwelijke terug te claimen. Als je ten volle je zielsroeping belichaamt heb je het goddelijk vrouwelijke in haar expansiefste vormen omarmd. We ontwaken als collectief; vrouwen en mannen, kinderen en ouderen.

Er is een enorme beweging naar ontwikkeling van de archetypische kwaliteiten van het vrouwelijke gaande. We leren onze oorspronkelijke gaven te ontsluieren, integreren en vervullen, vrij van maatschappelijke, culturele of overgeleverde beperkingen.

Iedereen heeft vrouwelijke en mannelijke energie

Los van sekse kan iedereen vrouwelijke en mannelijke energieën ontwikkelen. Alleen zo kunnen we ons ware potentieel belichamen en dit geschenk van het leven vol vreugde en vrede verzilveren. Het hogere werk is de schaduwkanten waarnemen die ons uit het lood slaan. We mogen leren van de verstoringen die onze werkelijkheid overnemen en ons vasthouden in ons braakliggende potentieel. Dat leidt automatisch tot ongelukkigheid en het gevoel dat we onze ware innerlijke kracht niet leven. Laten we de positieve kwaliteiten van onze mannelijke historie zien en werken aan het oplossen van de verstoringen.

De kracht van het vrouwelijke

Het onvermogen van de wereld om het vrouwelijke op waarde te schatten en haar wezenlijke inbreng op deze planeet te erkennen houdt het probleem in stand. De helft van de cirkel van de mensheid is uitgesloten van macht. Deze sabotage van vrouwelijke wereldleiders vergrendelt de deur naar een duurzame toekomst, waar mensen die lijden recht en gelijkheid ontvangen. We kunnen niet doorgaan zoals we gewend waren. Als je de dramatische gevolgen voor de komende generaties niet doorziet, leef je in een illusie. In de politiek staan vrouwen klaar om hun land naar vrede te leiden.

Maatschappelijk heeft het vrouwelijke de intuïtieve kracht om vooroordeel te doorzien en het beste in de mensheid naar boven te brengen. Fysiek zijn het nog steeds de vrouwen die de volgende generaties ter wereld brengen.
Emotioneel weet het ontwikkelde vrouwelijke wanneer ze reactief ageert en doet ze haar werk om te handelen vanuit innerlijke volwassenheid. Zo ontwikkelt ze haar bekwaamheid om te leiden, te leven en lief te hebben vanuit gegronde, stabiele en intuïtieve bewustheid.

Vrouwen geven het leven door. Ze hebben intuïtieve kracht. Ze hebben in liederen, verhalen en talen de wijsheid van het voorgeslacht overgeleverd aan de volgende generatie. Ieder archetype is aanwezig in het design van een vrouw: meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, minnares, mystica en koningin, klaar om tot één geheel te worden samengeweven.

Lees verder: Mystieke vrouwenwijsheid: in welke van de 7 vrouwelijke archetypen herken jij jezelf?

Het is nooit te laat om te veranderen

Verspilde tijd bestaat niet. We zijn nooit te oud om ons leven over een andere boeg te gooien en opnieuw te beginnen. Het dagelijks weefsel wordt de heilige reis. We komen thuis in onze ware natuur door te leren hoe we ons bevrijden van overgeërfde familiesystemen en actief counseling en support te vragen als onze innerlijke dialoog en verhalen klein en destructief worden.

Waarachtig leiderschap is geworteld in weten wanneer welk archetype klaar is om te worden geactiveerd, gezien, gehoord en geïntegreerd. De oefening is te beginnen en eindigen vanuit een liefdevolle houding. Vier wat je hebt meegemaakt en wat je onderweg aan wijsheid hebt opgedaan. Dan krijgt je soevereiniteit een stem.

De omarmde en geleefde archetypen worden de heilige kantelpunten, bedoeld om het leven te creëren waarnaar je verlangt en dat je bezielt. Onderschat nooit de macht van je eigen intuïtie. Door dagelijks in te tunen zal je perspectief weids, verbonden en vast worden.

Zeven vrouwelijke archetypen

Zeven vrouwelijke archetypen

Hoe kun je jouw vrouwelijke kracht omarmen om zo met deze bewustzijnsshift mee te gaan? Mara Branscombe helpt je opweg met de Zeven vrouwelijke archetypen. Een inspirerende gids vol levenswijsheid, creatieve oefeningen, geleide visualisaties, mind-bodyrituelen en soulvolle poëzie, voor een vervuld en gelukkig leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over vrouwelijke energie:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Mara Branscombe
Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?