Gezondheid

Chinese geneeskunde & persoonlijkheidstest: welk element past het beste bij jou?

Door Jean Haner
Chinese geneeskunde & persoonlijkheidstest: welk element past het beste bij jou?

Heb je weleens van de vijf elementen uit de Chinese Geneeskunde gehoord? Al deze elementen hebben specifieke kenmerken en talenten. Iedereen heeft een unieke mix van deze elementen. Doe deze persoonlijkheidstest waarin je kunt testen welk element het meest dominant is in jouw persoonlijke elementenmix.

Je hoofdelementen onthullen je specifieke gaven en talenten en zijn de basis van het succes in het leven.

Wil je meer lezen over de elementen voordat je de test invult? Lees dit artikel.

Jouw persoonlijkheid en de vijf elementen

Dit is jouw persoonlijke blauwdruk, dit is hoe jij bent bedoeld, en je bent hier op aarde om te leren dat ontwerp zo mooi mogelijk uit te dragen.

Alle vijf de elementen maken deel uit van onze karakterstructuur, maar in verschillende kwantiteiten. Meestal zijn een of twee elementen het sterkst vertegenwoordigd en daarvan is er altijd één dominant. Je hoofdelementen onthullen je specifieke gaven en talenten en zijn de basis van het succes in het leven. Ze laten ook overduidelijke perceptiepatronen en gewoonten zien die je kunnen beperken, op een zijspoor kunnen brengen of obstakels opwerpen die je voortgang blokkeren. Het goede nieuws is dat het model van de Vijf Elementen geknipt is om je uit deze moeilijkheden los te maken en je weer op koers te brengen.

Veel mensen herkennen in al deze types wel aspecten die bij hen passen en dat is volkomen logisch, omdat iedereen van nature alle vijf de elementen heeft. Het is dan wel zo dat een daarvan je primaire element is, je zogenoemde standaardmodus. Bij veel mensen springt die er luid en duidelijk boven uit, terwijl de overige van relatief ondergeschikte invloed zijn. Anderen hebben het idee dat twee of drie elementen ongeveer even actief zijn, en de rest minder. Hoe jouw compositie er ook uitziet, een probleem is het nooit. Dit is jouw persoonlijke blauwdruk, dit is hoe jij bent bedoeld, en je bent hier op aarde om te leren dat ontwerp zo mooi mogelijk uit te dragen.

Persoonlijkheidstest: welk element is dominant in mijn persoonlijkheid?

Welk element ben ik? We kunnen je in ieder geval vertellen dat iedereen een mix is van alle elementen. Sommige elementen kunnen een hoofdaspect zijn in jouw elementenmix, een aanzienlijk deel hebben in jouw mix of alleen in jouw natuur zitten. Hoe dan ook, elk element bevindt zich in jouw persoonlijkheid. Met deze persoonlijkheidstest kom je erachter welk element het grootste deel van jouw elementenmix uitmaakt:

Dit is een bewerkt fragment uit het boek De vijf elementen van Jean Haner.

De vijf elementen

De vijf elementen

Wil je meer leren over de elementen, hoe alle vijf de elementen vertegenwoordigt zijn in jouw persoonlijkheid en hoe je je elementen kunt helen en weer in balans kunt brengen? Je vindt het allemaal in dit prachtige, uitgebreide boek.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de vijf elementen uit de Chinese geneeskunde:

Deel dit artikel online
Jean Haner
Jean Haner

Jean Haner bestudeert al meer dan dertig jaar de spirituele principes van de Chinese geneeskunde. Zij geeft workshops, professionele trainingen en individuele consulten.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?