Astrologie

Liefdeshoroscoop van juni 2024: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

Door Kate Rose
Liefdeshoroscoop van juni 2024: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

Juni 2024 is een bijzondere astrologische maand met veel geluk omdat de energieën van Tweelingen en Kreeft samenkomen. Dit markeert een tijd van beslissingen nemen en daadkrachtig zijn. Vijf sterrenbeelden zullen dit geluk extra voelen, vertelt astroloog Kate Rose in dit artikel. “Weten wat je wilt, maakt het verschil.”

Het eerste geheim van krijgen wat je wilt, is weten wat je wilt. – Arthur D. Hlavaty

Volmondig ja

Je bent zo gefocust op wat je wilt dat je geen ruimte overlaat voor iets anders. Dit betekent dat je onbeschaamd moet zijn in wat je accepteert. Als het geen volmondig ja is, moet het een nee zijn. Er kan geen sprake zijn van half werk in de liefde, zeker niet als je een relatie hebt. Hoewel niemand en geen enkele romantische band perfect is, mag het nooit een situatie worden waarin je jezelf aanpraat dat het goed genoeg is.

Dualiteit

Juni 2024 brengt een balans van Tweelingen- en Kreeftenergie met zich mee. De twee dierenriemtekens smelten samen met de transits in Venus en Mercurius. Kreeft is het teken van thuis, familie en essentieel huiselijk geluk en Tweelingen vertegenwoordigt een dualiteit die het menselijke zelf en het hogere zelf vertegenwoordigt.

Misschien vraag je jezelf af wat je wilt, vooral als het om de liefde gaat. Terwijl Tweelingen je tijdens een menselijke ervaring beslissingen laat nemen vanuit je hogere zelf, helpt Kreeft je om een troostende en verzorgende omgeving voor je relatie te creëren.

Expansie

De Tweelingen-energie voel je niet alleen in juni, maar – en dit is uniek – ook de rest van het jaar, omdat Jupiter, een planeet van expansie en overvloed, onlangs naar dit luchtteken is opgeschoven. Het Tweelingenseizoen is meer uitgesproken, net zoals Jupiter daarvoor zorgde toen hij in Stier stond. Jupiter in Tweelingen beïnvloedt iedereen anders, maar het is belangrijk te onthouden dat deze planeet expansie brengt in je hele leven. Dit betekent dat het belangrijk is om definitief te weten wat je wilt, zodat je nog jaren kunt genieten van wat groeit.

5 sterrenbeelden die de energie van juni 2024 het meest voelen

1. Boogschutter (22 november – 21 december)

Dit jaar staat in het teken van meer betrokkenheid en vreugde in je romantische leven en in juni neemt die energie toe met de komst van Tweelingen en de terugkeer van Jupiter naar dit luchtteken. Tweelingenenergie heerst over je huis van relaties, dus met Mercurius, Jupiter, de zon, en de nieuwe maan hier, zullen een aantal belangrijke ontwikkelingen zich in dit deel van je leven voordoen.Tegelijkertijd bevindt de Noordelijke Maansknoop, heerser van je lot, zich nog steeds in Ram en het huis van het huwelijk, waardoor deze maand een van de beste voor de liefde van het hele jaar is.

Een cruciaal onderdeel van je reis dit jaar is leren dat de juiste verbintenis, een verbintenis die gezond is en op één lijn ligt, je vrijheid kan vergroten. Als onderdeel van deze les ben je je innerlijke angsten met betrekking tot verplichtingen aan het ontdekken en welke delen van je leven daardoor misschien moeten veranderen. Hoewel dit deel uitmaakt van het proces, waarmee Mercurius retrograde in april je al hielp, begin je ook in te zien dat er niets te vrezen is als je met de juiste persoon bent. Hierdoor brengt juni een vernieuwing van de liefde en daarmee het verlangen om all in te gaan.

Laat je leven op de best mogelijke manieren groeien, geef uiting aan je diepste gevoelens en sta jezelf toe om te vertrouwen op de liefde waar je zoveel tijd in hebt gestoken. Als je je inzet voor wat gezond is, kun je er ook op vertrouwen dat het eeuwig zal duren.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

2. Waterman (20 januari – 18 februari)

Als juni begint, ontdek je een pad door de verschuiving van de focus in je leven, van helende zaken thuis naar romantische betrokkenheid en vreugde. Deze verschuiving is er een die Stier en Tweelingen veroorzaken en die de rest van het jaar belangrijk zal zijn met Jupiter in Tweelingen, heerser van je huis van het huwelijk. De energie van de Stier bracht uitbreiding in je leven door je te helpen helen en te voelen dat je familie groter en voller van liefde is.

Er komt nooit een einde aan de reis van de liefde, dus word je bewogen om na te denken over thema’s in je relatie. Dit is niet iets dat je alleen in juni hoeft uit te zoeken. Je zou ook aanzienlijke vooruitgang kunnen boeken in je bewustwording van de gezonde liefde die je tijdens deze fase van je heling hebt opgebouwd.

De mix van Kreeft- en Tweelingenenergie verbindt welzijn, romantische betrokkenheid en geluk met elkaar. Begin juni draait om thema’s als huwelijk, kinderen en hoe je meer vreugde in je leven kunt brengen. De tweede helft van de maand zorgt voor positieve veranderingen in je dagelijks leven die ruimte scheppen voor wat je wilt. De energie van Kreeft en Tweelingen laat je nadenken over welke betrokkenheid je wilt. Dan kun je je leven opnieuw inrichten op de manieren die nodig zijn om het te verwerkelijken. Neem hier de tijd voor en zorg ervoor dat er geen aanhoudende angsten of verplichtingen zijn die je stappen bepalen, zodat je vrijmoedig het voorbestemde leven kunt ontvangen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

3. Vissen (19 februari – 20 maart)

Er liggen belangrijke veranderingen in het verschiet in je huis en familie, maar je moet wel geloven dat alles wat er gebeurt in je eigen voordeel is. Jupiter verschoof onlangs van Stier naar Tweelingen en zal verantwoordelijk zijn voor verhuizingen, verhuizingen, of samenwonen met een romantische partner. Met Jupiter in dit deel van je leven zul je meer huiselijke intimiteit voelen, meer liefde en verbinding met de mensen om je heen. Terwijl deze verschuivingen zich de komende tijd voortzetten, kun je de toegenomen energie van het Tweelingen-seizoen gebruiken om te beslissen wat je wilt, zodat je weet in welke dromen je moet investeren.

Als juni begint, zullen Mercurius en de nieuwe maan in Tweelingen aanzetten tot een nieuw begin in je huis en een gevoel van huiselijke intimiteit. Dit kan ook gaan over plannen of toenemende betrokkenheid in je romantische verbintenis, omdat de instroom van Kreeft-energie medio juni het huwelijk en familie zal benadrukken.

Er zijn geen negatieve kanten aan wat je deze maand zult ervaren, dus het is belangrijk om te vertrouwen op de gebeurtenissen en open te staan voor het ontvangen van de liefde die je wil. Om het meeste uit de energie van deze maand te halen moet je ook accepteren dat het leven om je heen transformeert.

Hoezeer je ook met de stroom meegaat als je een gevoel van veiligheid voor jezelf hebt opgebouwd, je kunt onbedoeld je zegeningen blokkeren door je te verzetten tegen veranderingen. Je hebt een liefde gewild die je leven zou veranderen, nu moet je jezelf gewoon toestaan om het volledig te ontvangen en te vertrouwen op je proces.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

4. Steenbok (22 december – 19 januari)

Als je je gezond voelt, ben je beter in staat om positieve veranderingen in je romantische relatie aan te brengen. Je begrijpt wat je nodig hebt om je het beste te gedragen. Je weet ook actief balans in je leven te creëren, zodat je tijd hebt om te genieten van wat het meest belangrijk voor je is. Met de energie van Tweelingen en Kreeft in juni zul je thema’s van je romantische en welzijnssectoren belicht zien, zodat je kunt werken aan eeuwige liefde en een echt gezonde relatie.

Hoewel je niet al te romantisch bent, raak je soms verstrikt in hoe je een relatie kunt laten werken in plaats van je te richten op wat voor jou het gezondst lijkt. Dit kan ervoor zorgen dat je energie investeert in de fix-it-modus in plaats van samenwerkt en een gezonde wederzijdse verbintenis opbouwt.

Met de energie van Tweelingen begin juni, vooral met Mercurius en de nieuwe maan, zul je in staat zijn om een nieuw begin te maken in hoe je relaties benadert. Dat maakt de weg vrij voor meer liefde met de start van het Kreeftseizoen. Kreeft staat loodrecht tegenover Steenbok en vertegenwoordigt daarom je romantische leven. Kreeft helpt je om balans te vinden en tijd te maken om bij je dierbaren te zijn. Gebruik deze energie om na te denken over hoe je je partner gezonder kunt benaderen en hoe je je het beste kunt voelen, zodat je je wijsheid in je relatie kunt inbrengen en een echt gezonde verbinding kunt creëren.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

5. Ram (21 maart – 19 april)

Juni benadrukt het belang van gesprekken in je romantische relatie, vooral als het iemand is met wie je samenwoont of -woonde. Dit kan leiden tot nieuwe gesprekken over het verdiepen van de verbintenis, maar het gaat in de huidige fase over het helen of afronden van een overgangsperiode in je leven. Jupiter in Tweelingen zal de komende tijd door je huis van communicatie bewegen, wat een gevoel van expansie teweegbrengt in hoe je jezelf uitdrukt en de romantische afspraken die je maakt. In juni, als het Kreeftseizoen van start gaat, zal het je helpen om de plek te vinden waar je hart zich thuis voelt.

Juni begint met een intense dosis Tweelingenenergie met de zon, nieuwe maan en Mercurius in dit luchtteken. Het is een nieuw begin in de ruimte waarin jij je vertoont. Dit betekent dat je meer openstaat voor innovatieve ideeën, onconventionele afspraken en het vinden van meer balans in je leven, zodat je je meer vervuld kunt voelen. Gebruik deze energie om transparant en moedig te zijn als het gaat om het uitspreken van je intenties voor de liefde. Zorg er ook voor dat je je emoties evengoed uitdrukt als je manifestaties. Als je dat doet, zorg je ervoor dat je het meeste kunt halen uit het Kreeftseizoen. Het zal je helpen om alle zaken die je na aan het hart liggen te helen, ook die te maken hebben met thuis, familie en huiselijkheid.

Een groot deel van de verbeteringen in juni komt voort uit je vermogen om de gelegenheid aan te grijpen en de gesprekken te voeren die nodig zijn om je relatie te verbeteren. Als het op liefde aankomt, bestaat er niet zoiets als te veel uitdrukken, dus zie dit als je teken om vanuit je hart te spreken.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

Welke liefde kom jij tegen in juni? Leer de verschillende liefdes onderscheiden. In 'De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen' van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wat gaat juni 2024 jou nog meer brengen?

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?