Astrologie

Super nieuwe maan & zonsverduistering in Ram 8 april 2024: emotionele transformatie & kiezen voor jezelf

Door Karin en Danique Vergeer
Super nieuwe maan & zonsverduistering in Ram 8 april 2024: emotionele transformatie & kiezen voor jezelf

Deze derde en laatste super nieuwe maan van 8 april 2024 bevindt zich in het teken Ram. Het is een super nieuwe maan vanwege haar dichte nabijheid tot de aarde (hoewel nauwelijks te zien), wat de kracht van de vurige Ram-energie extra voelbaar maakt. “Onder invloed hiervan kun je een toename van daadkracht ervaren, een grotere assertiviteit en een verlangen naar onafhankelijkheid,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Wat brengt deze super nieuwe maan van april 2024 jou?

Je wordt aangemoedigd om de leiding te nemen over je eigen leven en je niet langer te laten onderdrukken, maar te streven naar onafhankelijkheid.

Super nieuwe maan in Ram 8 april 2024

De impact van deze super nieuwe maan kan intens zijn, gezien Cheiron, de noordelijke maansknoop, Eris en Mercurius (retrograde) allemaal samenvallen met de nieuwe maan. Bovendien bevinden we ons in het eclipsenseizoen, dat begon met een gedeeltelijke maansverduistering tijdens de volle maan op 25 maart. Momenteel ervaren we een totale zonsverduistering, die misschien niet zichtbaar is in onze regio, maar wel voelbaar blijft. Gedurende deze tijd worden emoties uitvergroot, en plotselinge veranderingen en gebeurtenissen kunnen je op een nieuwe koers sturen. Je kunt voor belangrijke keuzes komen te staan, want een eclips markeert vaak een keerpunt.

Ascentiesymptomen tijdens de nieuwe maan

Tijdens deze periode van de super nieuwe maan kun je mogelijk extra last hebben van ascentiesymptomen. Deze kunnen variëren van slecht slapen, vermoeidheid en overprikkeling van het zenuwstelsel tot overmatig piekeren, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid en meer. Daarnaast kunnen gevoelens van prikkelbaarheid en plotselinge woede opkomen. Het is van belang om goed naar je lichaam te luisteren en voldoende rust te nemen om hiermee om te gaan.

Ram-invloed: dit kun je ervan verwachten

De eigenschappen van de Ram worden momenteel versterkt. Dit vurige teken staat bekend om zijn passie, wilskracht en daadkracht. Ram is een ware pionier, in staat om anderen te leiden en te motiveren met zijn aanstekelijk enthousiasme. Hij bezit een sterke wil om te overleven, is strijdlustig en houdt van avontuur. Onafhankelijkheid en een sterke drang om zichzelf te bewijzen staan hoog in het vaandel. Soms kan hij zelfs de uitdaging aangaan met anderen, gedreven door zijn competitieve aard. Wanneer zijn ongeduld en impulsiviteit de overhand nemen, kan hij geneigd zijn om zijn eigen weg te gaan zonder rekening te houden met de wensen van anderen, wat soms tot drammerig gedrag kan leiden. Desondanks is hij zeer doelgericht.

In communicatie is Ram direct en eerlijk, maar soms kan hij ook ongeduldig zijn, een kort lontje hebben en impulsief reageren.

Zonsverduistering

We bevinden ons momenteel midden in het eclipsenseizoen, en tijdens deze super nieuwe maan vindt er een totale zonsverduistering plaats. Zonsverduisteringen markeren vaak keerpunten in je leven. Tijdelijk wordt de zon verduisterd door de maan, wat je gevoelens met betrekking tot situaties en relaties versterkt. Dit kan leiden tot een innerlijk conflict tussen de verwachtingen van de buitenwereld en jouw eigen behoeften.

Tijdens deze periode van de nieuwe maan kan het zijn dat je een grotere drang voelt om zelfstandiger te worden, je eigen kracht te ontdekken en je plannen door te zetten. Tegelijkertijd kan het moeilijk zijn om vertrouwde situaties en relaties los te laten, zelfs als ze je een gevoel van veiligheid bieden. Ondanks de ervaren daadkracht kunnen er veel emoties naar boven komen wanneer veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Nieuwe maan & Cheiron: verlangen om terug te keren naar je eigen kracht

De nieuwe maan valt precies samen met Cheiron, die in de mythologie bekend staat als de gewonde genezer, die zelf naar genezing zocht voor zijn wonden. Hij symboliseert onze diepe zielenwond waarvoor we genezing zoeken. Met Cheiron nu in het teken Ram, komt de focus te liggen op het nemen van de leiding over jezelf, je eigen leven vormgeven en je identiteit definiëren. Wie ben jij echt, waar sta jij voor en wat voedt jouw geest (Ceres)?

Het verlangen om terug te keren naar je eigen kracht kan gepaard gaan met uitdagingen. We worden uitgedaagd om (destructieve) patronen uit onze opvoeding los te laten en schuld- en minderwaardigheidsgevoelens achter ons te laten. Je kunt merken dat je assertiever wordt in je communicatie en duidelijkere grenzen stelt. Het idee van het “grijze muisje” zijn behoort tot het verleden. Je wordt aangemoedigd om de leiding te nemen over je eigen leven en je niet langer te laten onderdrukken, maar te streven naar onafhankelijkheid.

Tijd om in actie te komen en toekomstplannen vorm te geven

De aanwezigheid van de Noordelijke maansknoop samen met de nieuwe maan stimuleert ons om ons te richten op de toekomst en onze talenten verder te ontwikkelen. Het kan zijn dat je een sterke drang voelt om jouw leiderschapskwaliteiten en -stijl te verbeteren, wat mogelijk kan resulteren in een verandering van baan.

Mercurius, die momenteel retrograde loopt en ook samenvalt met de nieuwe maan, moedigt aan om zorgvuldig plannen te maken voordat je in actie komt. Echter, je zou je ook ongeduldig kunnen voelen en de neiging kunnen hebben om jouw ideeën door te drukken. Dit kan vooral het geval zijn als je het gevoel hebt dat je in het verleden niet voldoende gezien of gehoord bent en nu meer erkenning wilt krijgen door meer op de voorgrond te treden.

Keuzes maken

De nieuwe maan kan ook een impuls geven om knopen door te hakken. Je hebt misschien het gevoel dat je niet langer wilt wachten op geluk, maar zelf actie onderneemt om je leven te verbeteren. Dit kan leiden tot het nemen van belangrijke beslissingen, zoals een verhuizing, zelfs als direct vertrekken niet mogelijk is.

Ook kan het zijn dat je ervoor kiest om contacten te verbreken of een liefdesrelatie te beëindigen, vooral als je merkt dat er geen uitdagingen meer zijn en er wrijvingen ontstaan.

Eris, de asteroïde die tweespalt veroorzaakt, kan conflicten tussen jou en anderen aanwakkeren en relaties abrupt beëindigen. Dit kan gepaard gaan met verdriet en schuldgevoelens over hoe je de situatie hebt aangepakt, maar tegelijkertijd realiseer je je dat het belangrijk was om voor jezelf te kiezen.

Super nieuwe maan & tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan deze nieuwe maan een vurige energie met zich meebrengen. Passionele gevoelens en seksuele aantrekkingskracht kunnen intenser zijn dan normaal. Als je tweelingziel aanwezig is in je leven, kun je samen plannen maken om jullie gezamenlijke missie vorm te geven, wat je een sterke gedrevenheid en enthousiasme geeft.

Aan de andere kant zijn er tweelingzielen die angstig zijn dat het uiten van hun gevoelens en gedachten kan leiden tot ruzies en mogelijk tot het uit elkaar gaan. Als dit gebeurt, kunnen diepe emoties naar boven komen en worden ze aangemoedigd om hun angsten los te laten en meer zelfstandig te worden. Door Mercurius retrograde kan het besef komen dat je niet afhankelijk bent van je tweelingziel. Je kunt ook beseffen dat patronen die zijn ontstaan in relatie tot je ouders, zich herhalen in je relatie met je tweelingziel, en je kunt vastberaden zijn om deze patronen te doorbreken. Dit kan leiden tot veel genezing en groei.

Belangrijke beslissingen

Wanneer er geen contact is met je tweelingziel, kun je toch op afstand voelen dat er veel gebeurt in zijn/haar leven. Ook voor je tweelingziel geldt dat het eclipsenseizoen een ommekeer teweegbrengt en belangrijke beslissingen worden genomen. Je kunt jezelf sneller prikkelbaar, gefrustreerd of boos voelen wanneer je zijn/haar energie oppikt.

Tweelingzielen die zich bevinden in een karmische relatie kunnen tot het besef komen dat ze mogelijk niet genoeg geestelijke, emotionele en spirituele voeding halen uit hun relatie. Dit kan leiden tot veel irritaties en ruzies, wat aangeeft dat veranderingen nodig zijn. Misschien voelt de relatie afstandelijk aan en ben je op zoek naar iemand die een stabiele factor in je leven kan zijn.

Het kan zijn dat je tijdens deze periode overweegt om de relatie te beëindigen, om open te staan voor nieuwe liefdesontwikkelingen. Vanwege Mercurius die retrograde loopt, kan het echter zijn dat jij of je partner niet direct kan verhuizen, of dat een eerder aangeboden woonruimte nu juist de oplossing blijkt te zijn.

Lichtreis Tweelingzielen Nieuwe maan in Ram 8 april 2024

Voor de nieuwe maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 8 april. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne Nieuwe maan,

Karin en Danique
www.healingcentrumatlantis.com

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?