Astrologie

Super nieuwe maan in Vissen 10 maart 2024: nieuwe inzichten ontvangen & schaduwkanten zien

Door Karin en Danique Vergeer
Super nieuwe maan in Vissen 10 maart 2024: nieuwe inzichten ontvangen & schaduwkanten zien

De Super nieuwe maan op 10 maart kan bijzonder intens aanvoelen. “Uranus vormt een gunstig aspect met de nieuwe maan, wat je de kans biedt om diep na te denken over complexe situaties of relaties waarin je verzeild bent geraakt. Dit aspect kan leiden tot onverwachte inzichten over de ware aard van bepaalde kwesties en de intenties van anderen. Het helpt je ook realiseren wat werkelijk belangrijk voor je is,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Wat brengt deze Super nieuwe maan van maart 2024 jou?

Het is cruciaal om trouw te blijven aan je eigen waarden en principes, niet te zwichten voor de invloed van giftige individuen, en je eigen unieke weg te blijven volgen.

Super nieuwe maan 10 maart 2024

Een nieuwe maan markeert het begin van een nieuwe fase en biedt een uitgelezen kans om nieuwe projecten te starten. Deze keer is het niet zomaar een nieuwe maan, maar een super nieuwe maan. Dat betekent dat de maan, hoewel onzichtbaar, dichterbij de aarde staat dan gebruikelijk. Dit is de tweede in een reeks van drie super nieuwe manen, en de impact hiervan kan bijzonder intens aanvoelen. Emoties kunnen sterk worden versterkt.

Tijdens deze nieuwe maan word je aangemoedigd om je creativiteit te omarmen en ben je mogelijk meer ontvankelijk voor externe invloeden. Echter, de samenstand met de dwergplaneet Nessus kan voor verwarring zorgen en potentieel een negatieve invloed hebben. Het kan zijn dat je worstelt met het herkennen van de schaduwzijden in anderen en de behoefte voelt om je af te scheiden van mensen die misbruik willen maken van jouw spirituele talenten of goedheid.

De positieve verbinding met Uranus stimuleert je om je eigen pad te volgen, meer op je intuïtie te vertrouwen en kan leiden tot waardevolle nieuwe inzichten over verschillende aspecten van je leven.

Ascentie-symptomen tijdens de nieuwe maan

Rond de tijd van de nieuwe maan kun je te maken krijgen met ascentiesymptomen, waaronder slaapproblemen, vermoeidheid, een overbelast zenuwstelsel, veel piekeren, hoofdpijn, symptomen die op griep lijken, spijsverteringsklachten, duizeligheid, en meer. Het is daarom belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en voldoende rust te nemen!

Vissen-invloed: dit kun je er van verwachten

De zon en de maan staan samen in het mystieke teken Vissen, wat de kenmerken van Vissen versterkt. Dit beïnvloedt niet alleen degenen met een sterke Vissen-invloed in hun horoscoop, maar alle sterrenbeelden.

Vissen staan bekend als vriendelijk en gevoelig. Deze gevoeligheid kan leiden tot terugtrekking uit de wereld, vluchten in fantasie of zelfs verslaving. Vissen kunnen verward raken als ze moeite hebben met het onderscheiden van realiteit en fantasie. Echter, hun sterke intuïtie, mogelijk mediamieke gaven of levendige dromen bieden vaak antwoorden op hun vragen.

Vissen ervaren emoties intens en hebben een groot empathisch vermogen. Ze moeten echter oppassen dat ze niet te veel medelijden krijgen met anderen, om teleurstelling en misbruik te voorkomen. Vissen zetten zich graag in voor goede doelen, maar hebben de neiging zichzelf op te offeren voor anderen.

Creativiteit is een ander kenmerk van Vissen. Met een sterke Vissen-invloed kun je jouw fantasie uitdrukken in kunstvormen zoals film, fotografie, schilderen, muziek en dans. Vissen worden ook geassocieerd met religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en sektes.

Dwergplaneet Nessus en zijn giftige uitwerking

De samenstand van de nieuwe maan met de dwergplaneet Nessus kan een toxische uitwerking hebben. Nessus, bekend uit de mythologie als een centaur met een duistere zijde, symboliseert onze potentieel giftige aspecten. Deze asteroïde brengt niet alleen diep weggestopte pijn naar de oppervlakte, maar kan ook inspelen op de zwakke plekken van anderen. Bovendien kan een verslaving dienen als een middel om onverwerkte emoties, verborgen in ons onderbewustzijn, te negeren.

Door Nessus kunnen we onszelf in destructieve scenario’s plaatsen, gedreven door onderliggende angsten. Dit kan variëren van de vrees om alleen gelaten te worden, uitgesloten te raken van een gemeenschap, niet succesvol te zijn, tot angsten gerelateerd aan psychische problemen. Nessus kan deze angsten versterken, waardoor we, gedreven door wanhoop, onvoorspelbaar kunnen reageren en onze grootste vrees werkelijkheid kunnen laten worden, zoals situaties waarin we afgewezen worden.

We kunnen ook te maken krijgen met iemand die verslaafd is aan verdovende middelen, aandacht, seks, of werk, en die pogingen onderneemt om ons te manipuleren of te chanteren om zijn of haar doelen te bereiken. Zo’n persoon kan indirect bijdragen aan het verlies van vriendschappen. Het is cruciaal om trouw te blijven aan je eigen waarden en principes, niet te zwichten voor de invloed van giftige individuen, en je eigen unieke weg te blijven volgen.

Misbruik maken van de goedheid van anderen

Een andere manifestatie van de invloed van Nessus is het mogelijk misbruik maken van de kwetsbaarheden van anderen. Dit kan zich voordoen in relaties waarin je iemand waardeert om hun mediamieke capaciteiten, creativiteit, of hun moeite met het stellen van grenzen. In zo’n situatie kun je geneigd zijn die persoon te gebruiken voor je eigen doeleinden of informatie te onttrekken met de intentie deze later te gebruiken. Het tegenovergestelde scenario, waarin jij degene bent die wordt gebruikt door anderen, is eveneens mogelijk. Wanneer je merkt dat iemand misbruik van je maakt, kan dit leiden tot opgekropte woede. Dit kan escaleren naar conflicten waarin je jouw kritische mening over de ander uitdrukt.

De zwarte maan Lilith tegenover de nieuwe maan: onze schaduwkanten

De invloed van de Zwarte Maan Lilith kan ertoe leiden dat onder druk onze schaduwkanten naar de oppervlakte komen. We kunnen geneigd zijn tot overkritisch gedrag naar anderen, wat anderen kan afstoten. Ook kunnen we te maken krijgen met mensen die voortdurend kritiek leveren. De invloed van Vissen kan het ons moeilijk maken om de realiteit te accepteren. Er kan een voorkeur zijn om in een droomwereld te leven, weg van onze diepere pijn. We kunnen ook terughoudend zijn om de schaduwkanten van anderen te erkennen, omdat dit ons voor het dilemma kan stellen of we het contact moeten verbreken, vooral als we nog niet klaar zijn om die persoon los te laten. Het is van belang te leren hoe je op een effectieve manier je grenzen stelt. Echter, wanneer de druk in bepaalde situaties te intens wordt, kunnen emoties op een explosieve wijze tot uiting komen, wat tot aanzienlijke onrust kan leiden.

Uranus helpt je om tot inzichten te komen

Uranus vormt een gunstig aspect met de nieuwe maan, wat ons de kans biedt om diep na te denken over complexe situaties of relaties waarin we verzeild zijn geraakt. Dit aspect kan leiden tot onverwachte inzichten over de ware aard van bepaalde kwesties en de intenties van anderen. Het helpt ons ook te realiseren wat werkelijk belangrijk voor ons is. Wellicht hechten we veel waarde aan vriendschappen en relaties die op gelijkwaardigheid zijn gebaseerd, evenals aan onze persoonlijke vrijheid. Daardoor kunnen we ons plotseling distantiëren van mensen die een negatieve invloed op ons en ons leven willen hebben.

Tweelingzielen & de nieuwe maan in Vissen

Tweelingzielen kunnen een intense periode beleven tijdens deze super nieuwe maan, waarbij emoties sterk worden vergroot. Ze zijn bijzonder ontvankelijk voor de gedachten en stemmingen van anderen. Je kunt de voorkeur geven aan een droomwereld en moeite hebben met het accepteren van de realiteit, vooral als je tweelingziel of een karmische partner geen contact zoekt of verkeerde intenties lijkt te hebben. Het is mogelijk dat deze persoon probeert je naar beneden te halen, onzeker te maken, over je heen te lopen en misbruik te maken van jouw goedheid. Het onder ogen zien van deze realiteit kan betekenen dat je actie moet ondernemen, wat angsten kan oproepen.

Als je tweelingziel moeite heeft om voor zichzelf op te komen en zich laat misbruiken door anderen, kan na een periode van geduld plotseling veel boosheid naar boven komen. Dit kan leiden tot gesprekken waarin jullie kritisch bekijken wat er aan de hand is. Jullie kunnen ontdekken dat gevoelens van onveiligheid uit je jeugd, seksueel misbruik, of een strenge opvoeding een rol hebben gespeeld in jullie huidige situatie. Dit biedt een kans voor transformatie.

Tweelingzielen kunnen elkaar ondersteunen in het verkrijgen van inzichten en het afsnijden van toxische relaties, en elkaar aanmoedigen om hun eigen pad te volgen.

Lichtreis Tweelingzielen Nieuwe maan in Vissen 10 maart 2024

Voor de nieuwe maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 10 maart 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique
www.healingcentrumatlantis.com

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?