Astrologie

Supermaan (volle maan) in Vissen (31 augustus 2023): emoties komen los & intense energie

Door Karin en Danique Vergeer
Supermaan (volle maan) in Vissen (31 augustus 2023): emoties komen los & intense energie

De energie van de laatste supermaan van dit jaar is opvallend intens! Deze volle maan in Vissen op 31 augustus kan dan ook van alles teweegbrengen: in je relatie én je carrière. “Het is goed mogelijk dat je nu veel stilstaat bij het verleden om oude pijn te helen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Deze supermaan (volle maan) vergroot je creativiteit en mediamieke gaven.

De laatste supermaan (volle maan)

Op de laatste dag van de maand augustus is er een supermaan. Het is de tweede en de laatste supermaan van dit jaar; de eerste was op 1 augustus in het teken Waterman. Een supermaan is een volle maan die iets dichter bij de aarde staat dan normaal en oogt daardoor groter. Je merkt vast dat de uitwerking sterker is.

De supermaan in Vissen op donderdag 31 augustus maakt je extra gevoelig voor invloeden van anderen en kan veel emoties bij je losmaken. De kans is groot dat je in twee werelden leeft en veel dagdroomt. Verder vergroot deze volle maan je creativiteit en mediamieke gaven.

Alsof je niet vooruitkomt…

Op dit moment zijn er maar liefst 6 planeten die retrograde lopen. Het lijkt alsof ze achterwaarts aan de sterrenhemel bewegen en dus niet vooruitkomen. De planeet Uranus is er eentje van, sinds 29 augustus.

Door deze retrograde-beweging kun je het gevoel hebben dat je even niet verder kunt. Deze remmende invloed wordt nog eens versterkt door Saturnus, die dicht bij de supermaan staat. Het is alsof er een ‘rem’ op zowel je carrière als (liefdes)relaties zit. Het is duidelijk een periode van reflectie.

Ascentie-klachten door de volle maan zijn nu heviger

Een volle maan is vaak een emotionele periode. Jouw chakra’s staan nu meer open, waardoor je veel ascentie-klachten kunt ervaren. Enkele opvallende verschijnselen zijn: slecht slapen, emotioneel zijn, vermoeidheid, griepachtige klachten, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Een supermaan vergroot alles uit en dus kunnen deze klachten heviger dan anders zijn. Zorg extra goed voor jezelf!

Dit merk je van de gevoelige, volle maan Vissen-energie

Tijdens een volle maan staan de zon en de maan in tegengestelde astrologische tekens. De maan staat nu in het teken Vissen, waardoor de Vissen-invloed sterk is. Vissen zijn dromerig, vriendelijk en gevoelig. Ze hebben de neiging om zich terug te trekken of te vluchten in een fantasiewereld. Ze kunnen makkelijk verward raken.

Verder zijn ze sterk intuïtief: ze kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoord op vragen krijgen. Vissen hebben een groot inlevingsvermogen, maar mogen erop letten dat ze geen medelijden met anderen krijgen. Ze kunnen weleens bedrogen uitkomen als er bijvoorbeeld misbruik van hen wordt gemaakt. Of als ze een situatie of relatie te veel door een roze bril bekijken. Grenzen aangeven is voor hen vaak een uitdaging.

Vissen zijn geïnteresseerd in creativiteit en de mystieke kant van het leven. Ze zetten zich graag in voor een goed doel en hebben de neiging om zich voor anderen op te offeren. Heb je veel Vissen-invloed in je horoscoop? Dan kun je jouw rijke fantasie creatief inzetten: filmen, fotograferen, schilderen, muziek maken, dansen… Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en religieuze sektes horen ook bij het teken Vissen.

De impact van Maagd op jou

De zon staat in Maagd, een teken dat aardser dan Vissen is en graag met beide benen op de grond staat. Maagden zijn bescheiden en laten niet snel het achterste van hun tong zien. Beide tekens stellen zich dienstbaar op; de Maagd houdt vooral van een praktische aanpak.

Maagden zijn verder nuchter, analyserend, kritisch en perfectionistisch. En hoewel ze gefocust kunnen zijn op details en daardoor soms door de bomen het bos niet meer zien, komen ze graag met praktische oplossingen. Ze kunnen kritisch op zichzelf en hun omgeving zijn en zo anderen afstoten.

Saturnus retrograde speelt een belangrijke rol

De supermaan zorgt er mogelijk voor dat jij je nu niet zo goed geaard voelt. Het kan moeilijk zijn om praktisch aan de slag te gaan. Nu planeet Saturnus samen staat met de supermaan, kan dat een remmende invloed op je carrière hebben. Je hebt misschien het gevoel dat je niet verder kunt. Je wilt je inzetten voor een goed doel of wilt met je creativiteit of mediamieke gaven aan de slag, maar je remt jezelf hierin af.

Je voelt je bijvoorbeeld minderwaardig, hebt negatieve gedachten, lijdt aan een verslaving of wilt de realiteit ontvluchten en krijgt maar niets van de grond. Misschien stelden je ouders vroeger te hoge eisen aan jou en drukt het verleden nog steeds op je. Of je hebt last van faalangst. Ook is het mogelijk dat jij je carrière door jouw toegenomen gevoeligheid op een andere manier wilt vormgeven. Maak er werk van!

Lichamelijke klachten nemen toe

De energie van deze supermaan in Vissen is intens. Het gevolg: je kunt nu veel last hebben van lichamelijke klachten. Enkele voorbeelden: vocht vasthouden, hoofdpijn, rugpijn, benauwdheid. Klachten die bij chronische ziekten horen, kunnen tijdelijk toenemen. Ook kan er een angst voor ziekten spelen. Het is belangrijk dat we op onze leefstijl letten en onze gezondheid serieus nemen.

Verslaving in de schijnwerpers tijdens de volle maan

Een verslaving of vluchtgedrag kan invloed hebben op je relaties en je carrière. Rond de supermaan in Vissen kan dit erger worden. Wanneer jij of je partner of tweelingziel moeite heeft met het uiten van emoties, kan een alcohol-, drugs-, sport- of werkverslaving opspelen. Maar ook het thema ‘vreemdgaan’ kan nu om aandacht vragen, vanwege de verslaving aan aandacht of seks.

Heb je bindingsangst?

In relaties kun je bindingsangst ervaren. Je voelt je vooral veilig wanneer er sprake is van een ouder-kind dynamiek. Dit kan erop duiden dat er nog onverwerkte pijn tussen je ouders en jou speelt. Vaak heeft dit te maken met niet gezien en niet gehoord worden door je vader en moeder. Het kan zijn dat je daardoor onzeker bent geworden en veel bevestiging nodig hebt binnen een relatie. Ook kun je veel zelfkritiek hebben. Je mag liever voor jezelf zijn! Het is goed mogelijk dat jij je nu wilt terugtrekken en veel stilstaat bij het verleden om oude pijn te helen.

Speciaal voor singles

Wanneer je op dit moment géén relatie hebt, kun jij je nu (extra) eenzaam voelen. Je bent pessimistisch over jouw liefdesleven; je hebt geen idee waar het naartoe gaat. Ook is het mogelijk dat jij je gevangen voelt in een relatie en even geen uitweg weet. De gevoelens die tijdens deze supermaan loskomen, kunnen te maken hebben met ervaringen uit vorige levens. Het doel is: ze goed doorvoelen, zodat je ze kunt loslaten.

Tweelingzielen: heftige emoties steken de kop op

De supermaan in Vissen heeft flinke invloed op jouw relaties, dus ook op de relatie met je tweelingziel! Zeer heftige emoties kunnen tijdens deze periode loskomen. Je kunt als tweelingziel veel gevoelens en gedachten van je twin opvangen, ook als jullie al lange tijd geen contact hebben. Je kunt zelfs lichamelijke klachten krijgen. Wanneer je het moeilijk vindt om bij jezelf te blijven, kun jij je meer willen terugtrekken. Ook is het mogelijk dat je wilt vluchten voor alle emoties die naar boven dreigen te komen.

Schuldgevoelens en spijt

Is er afstand tussen je tweelingziel en jou ontstaan? Het geeft je de ruimte om je op jouw carrière te richten. Je wilt bijvoorbeeld aan de slag met je creativiteit of wilt een spirituele praktijk beginnen.

Ook kan de afstand dienen om emoties uit het verleden te verwerken. Je voelt misschien verdriet dat jullie niet samen kunnen zijn of hebt spijt van bepaalde gebeurtenissen. Het kan ook zijn dat jij je schuldig voelt richting je karmische partner, omdat je veel over jouw tweelingziel droomt of bijvoorbeeld een geheime relatie met hem of haar hebt. Dit geeft jou mogelijk het gevoel dat je vastzit en niet verder kunt met je twin.

Hoe kun je de energie van deze blauwe supermaan inzetten? Je vindt hier twee fijne oefeningen.

Webinar (31 augustus): Lichtreis supermaan in Vissen

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 31 augustus 2023 een online Lichtreis vanwege de supermaan in Vissen.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Lees ook:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?