Astrologie

Blauwe supermaan (31 augustus 2023): zo stem je af op de transformerende energie

Door Annick Van Damme
Blauwe supermaan (31 augustus 2023): zo stem je af op de transformerende energie

Laat dit unieke moment niet aan je voorbijgaan! De energie van de blauwe supermaan op 31 augustus is ongekend krachtig, zegt spiritueel coach en auteur Annick van Damme. “Ze kan je leven volledig transformeren.” Ontdek in dit artikel hoe je afstemt op deze power en je diepste verlangens realiseert.

Het is een uniek moment om verborgen verlangens kenbaar te maken aan het universum, dat nu zeer ontvankelijk is voor jouw intenties.

Een zeldzaam fenomeen

Een supermaan is een volle maan die veel groter en helderder dan normaal lijkt, omdat ze dichter bij de aarde staat. Augustus telt maar liefst twee supermanen! De eerste verscheen op 1 augustus, de andere kun je op donderdag 31 augustus zien. De tweede volle maan in een maand tijd wordt ‘blauwe maan’ genoemd. Dit keer is er dus sprake van een blauwe supermaan, wat best zeldzaam is.

Transformerende energie: je kunt nu je leven veranderen

De energie van elke supermaan is krachtig. Maar de spirituele energie van een blauwe supermaan heeft het potentieel om je leven volledig te transformeren. De dagen rond 31 augustus zijn ideaal voor rituelen en magisch werk. Het is een uniek moment om verborgen verlangens kenbaar te maken aan het universum, dat nu zeer ontvankelijk is voor jouw intenties. Wat je ook wilt vragen, het universum steunt je meer dan ooit.

Welke wensen wil je manifesteren?

De energie van de blauwe supermaan nodigt je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen scheppingskracht en onvoorwaardelijk te geloven in je talenten. Welke droom wil je realiseren? Welke actie wil je ondernemen om je verlangen te manifesteren?

Maak een lijstje van al je verlangens. Beperk jezelf vooral niet! Zo erken je de wensen die diep in jou verborgen zijn en geef je jezelf ruimte om vanuit bezieling te leven. Volg je passie, leef vanuit je kern. Stel je open voor kansen en mogelijkheden. Voel je belemmerende of zelfs saboterende gedachten opkomen? Roep ze een halt toe. Geloof dat jij het onmogelijke kunt realiseren. Je zult verbaasd zijn over het pad dat zich dan ontvouwt.

Vissen: de poort tussen dromen en werkelijkheid gaat open

De blauwe supermaan loopt eind augustus door het sterrenbeeld Vissen, waardoor de poort tussen je dromen en de werkelijkheid wordt geopend. De energie van deze supermaan maakt je ervan bewust: hoe wil jij de volgende 2,5 jaar, tot aan de volgende blauwe maan, je leven vormgeven? Het astrologische teken Vissen is verbonden met het afsluiten van een periode, dus dit is het ideale moment om los te laten wat jou tegenhoudt om vanuit je kern te leven.

Zo laat je saboterende gedachten en gevoelens los

Volle maan in Vissen maakt dat je nog dichter bij je eigen gevoelens komt. Meer dan ooit weet je wat je voelt, wie je bent, wat je nodig hebt, wat je blij maakt of juist verdrietig. Gebruik de energie van de volle maan om de gevoelens en gedachten die naar boven komen te transformeren, te accepteren of juist los te laten. Probeer gedachten en emoties vooral niet te onderdrukken. Ze zijn steeds in beweging. Door ze te onderdrukken of juist krampachtig vast te houden, vergroot je de negatieve impact ervan op je leven en raak je uit balans.

Maak gebruik van de unieke energie die eind augustus aanwezig is om grote stappen voorwaarts te zetten op jouw pad van creatie. Het maken van een vision board kan jou helpen om in actie te komen. Heb je het gevoel dat emoties en gedachten je tegenhouden om concrete stappen te zetten? Pak ze aan met deze bevrijdende oefeningen!

Deze twee oefeningen helpen jou om belemmerende gedachten en gevoelens te overwinnen. Zodat jij je dromen kunt waarmaken.

Oefening: Bekijk emoties van een afstand

Door je emoties bewust van een afstand te bekijken, kun je ze observeren zónder te oordelen. Emoties die jou een onprettig gevoel geven, kun je via observatie leren accepteren. Zo krijgen ze minder impact op je leven.

De eerste stap is het herkennen van de emotie die je ervaart. Ervaar je verschillende emoties tegelijk? Kies dan één emotie die je nader wil observeren. Geef de emotie een naam en schrijf ’m op. Nu weet je met welke emotie je aan de slag wilt.

Sluit vervolgens je ogen. Denk aan de naam van de emotie en stel je voor dat je de emotie uit jezelf haalt en twee meter voor je neerzet, zodat je haar goed kunt bekijken. Geef de emotie een vorm en een kleur. Beschrijf de grootte, de randen, de textuur, de beweging en de kleur.

Voeg vanuit liefde een andere kleur aan de emotie toe. Zie hoe de emotie verandert. Laat de emotie langzaam naar je toekomen en steeds kleiner worden, tot ze weer in jou wordt opgenomen.

Oefening: Laat je gedachten varen

Emoties en gedachten vormen een kluwen. Jouw emoties controleren je gedachten. Hoe meer emoties, hoe drukker het in je hoofd wordt. Door je gedachten te observeren, krijg je greep op je emoties.

Hoe pak je dit aan? Pak een grote kom, een notitieblok en een pen en kies een rustige plek uit. Schrijf elke gedachte die in je opkomt op een briefje en gooi dit in de kom. Zowel leuke, pijnlijke als neutrale gedachten, zowel belangrijke als onbelangrijke: alles belandt in de kom. Komen telkens dezelfde gedachten in je op? Dan schrijf je steeds dezelfde gedachte op.

Neem na enkele minuten een pauze. Sta even op, loop rond en ga weer zitten. Begin opnieuw met de oefening. Heb je het gevoel dat je afgeleid wordt of vastzit in je gedachten? Noteer het op een blaadje. Probeer de oefening driemaal vlak na elkaar te doen.

Meng nu alle blaadje door elkaar. Lees elke gedachte die je noteerde hardop en zeg daarna steeds: ik laat je los. Sluit de oefening af door liefdevolle aandacht aan jezelf te geven. Merk op hoe je gedachten rustiger zijn geworden en minder grip op jou hebben.

Acht vragen voor jou: ontdek je diepste verlangens

De energie van de blauwe supermaan gaat over jouw dromen. Maar soms word je zo opgeslokt door het leven dat je leidt, dat je jezelf voorbij holt. Je vergeet helemaal wat jouw diepste verlangens zijn. De volgende vragen helpen jou om stil te staan bij je unieke kern en de gaven die je met de wereld kunt delen.

Stem af op de transformerende energie van de blauwe supermaan en beantwoord deze 8 vragen.

  1. Tijdens welke activiteiten lijkt de tijd stil te staan en ga je volledig op in het moment?
  2. Waar ben je goed in?
  3. Welke gedachten komen in je op als je nadenkt over je ideale leven?
  4. Hoe voelt het om je ware zelf te zijn?
  5. Als je anderen op jouw unieke manier kunt helpen, wat zou je dan doen?
  6. Met wie voel jij je het meest verbonden?
  7. Wat maakt jou intens gelukkig?
  8. Welke concrete actie wil je ondernemen om voor anderen zichtbaar te maken wie je werkelijk bent?

Wat is de spirituele betekenis van deze blauwe supermaan? Je leest het in dit artikel.

Tip van de redactie: online cursus De volle maan als jouw spirituele gids

volle maan met wolkenHeb je altijd al willen werken met de unieke energieën van de maan? Maanexpert Yasmin Boland leert je in deze online cursus alles over de acht magische maanfasen, de verschillende thema’s van de maancycli het hele jaar door, de invloed van de maan op jouw leven én hoe je jouw leven en dat van anderen kunt voorspellen met behulp van de maan.

bestel nu

 

 

Lees ook:

 

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Annick Van Damme
Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?