Gezondheid

Kundalini reiki: ontwaken van universele kracht

Door Amalia de Jong
Kundalini reiki: ontwaken van universele kracht

Kundalini betekent ‘opgerolde kracht’ en verwijst naar het opgerolde energiekanaal in ons energetische lichaam ter hoogte van de stuit. Kundalini is een kracht: lichamelijke, mentale, emotionele, visionaire en kosmische kracht. In de Vedische leer is Kundalini de sluimerende kracht van zelfrealisatie en eenwording met het goddelijke.

Ontwaken van de Kundalini

Aan de basis van de ruggengraat slaapt de energie van Shakti, de moedergodin. Bij activatie en vrije doorstroming richting de kruin herenigt zij zich met Shiva, de hemelse vader. Dit symboliseert de eenwording van ons ego met het hoger zelf. Het herinnert ons aan onze goddelijke herkomst en het opgaan en versmelten met de spirituele bron van ons bestaan. Het ontwaken van de Kundalini is waar men binnen yoga en andere spirituele tradities bewust naar streeft. Tevens kan Kundalini ontwaken door spirituele ontwikkeling. Maar waarom is het opstijgen van Kundalini zo belangrijk? Allereerst verhoogt de Kundalini onze persoonlijke energie. Het gevoel van vrijheid en vervulling dat ontstaat wanneer Kundalini stijgt en ons hele systeem doorstroomt, is enorm. Je kunt het zien als een opslag van ongebruikte en krachtige energie dat je opeens kunt aanspreken. Kundalini die vrij door alle energiebanen en langs alle energiecentra stroomt, geeft een gevoel van balans, controle, mogelijkheden en pure levendigheid die men associeert met zelfverwezenlijking en verlichting. Het ontwaken van Kundalini kan zowel spontaan als onder begeleiding gebeuren en de gevolgen kunnen zowel prettig als onprettig zijn:

 • Een gevoel van druk op lichaamsdelen of energiecentra zoals kruin, maag, voorhoofd en hart
 • Verhoogde bloeddruk
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Scherper of waziger zicht
 • Oorsuizen
 • Buitenzintuiglijke waarneming
 • Tintelingen of verschuivingen in het energetisch lichaam
 • Tintelingen in ledematen
 • Verwardheid
 • Verhoogde intuïtie
 • Opgaan in meditatie of mystieke eenheidsgevoelens
 • Openbaringen
 • Terugkeer of verheviging van lichamelijke of emotionele kwesties

Kundalini energie

Kundalini symptomen zijn vaak tijdelijk. De energie stijgt op en kan ook weer afzakken. Als er blokkades zijn dan komen deze vaak permanent of met grote regelmaat tot uiting. Door de blokkades op te lossen, ontstaat er rust en ruimte. Gevolg daarvan is dat er een betere doorstroming is als de Kundalini opnieuw stijgt. Met minder negatieve bijverschijnselen. De Kundalini energie is van zichzelf helend en heeft een positieve invloed op blokkades. De positieve effecten van Kundalini kunnen de (tijdelijke) negatieve symptomen wegnemen en helen. De Kundalini energie is op te wekken en stijgt op via de ruggengraat, activeert de chakra’s. Het zorgt daarmee voor het ervaren van blokkades en het herstellen of helen van deze blokkades. Kundalini energie is energie die een brug slaat tussen individualiteit en universaliteit. Tussen jou en de bron.

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

Ben je op zoek naar steun en support in jouw proces van spiritueel ontwaken? Bestel jouw exemplaar van Gids voor spiritueel ontwaken

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Amalia de Jong
Amalia de Jong

"Vanuit kracht kies ik voor zachtheid en kwetsbaarheid"

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?