Bewustzijn

Innerlijk kind: wat is de boodschap van jouw pijn?

Door Nadine Carter
Innerlijk kind: wat is de boodschap van jouw pijn?

Daar staat ze dan, recht voor je neus. In vol ornaat en volledig aanwezig. Weinig ruimte nog voor iets anders, laat staan voor jou. De hele ruimte is gevuld en je kan niet anders dan ernaar kijken, luisteren, op reageren. Ze gaat overigens net zo lang door tot je wel reageert, zou je gekozen hebben voor negeren. Negeren accepteert ze niet, ze wil gezien en gehoord worden. Wat jij daar ook van vindt. Dus schiet je in de actie, want wanneer zij zich aandient en je zou niks doen, voel je je schuldig, overigens. Ze zal ook wel haar best doen je dat te laten voelen. Je gaat handelen, het moet opgelost worden. Want dat is wat ze doet. Het probleem staat voor je neus en het moet opgelost worden.

Je bent er erg goed in geworden inmiddels. Het ene probleem is nog niet opgelost of de volgende dient zich soms alweer aan. Maar jij gaat het aan. Jij weet deze varkentjes wel te wassen. Elke keer weer. Tot je er moe van raakt en niet begrijpt dat wat je ook elke keer doet en wat je ook probeert, de problemen steeds weer terugkomen. Wat zou je graag eens een kijkje kunnen nemen achter het probleem, waarom het zich steeds aandient. Dat kan. En ik leg je met liefde uit hoe.

Het probleem zelf is niet het probleem

Je komt haast elke dag wel een probleem tegen in je leven. Of liever gezegd, een uitdaging. Maar voordat je het kunt zien als uitdagingen, voelen ze vooral als vervelende problemen. Die komen vaak onverwacht en veelal ongevraagd keihard, je leven binnen denderen. De kleine problemen komen soms ongezien en sluipend en in kleine beetjes, of liggen al een tijdje op de loer.

De neiging die je hebt, samen met vele anderen, is om het probleem serieus te nemen. Zeker wanneer het je kind betreft. Dus ga je erop in en kijk je hoe je iets zo snel mogelijk kunt oplossen, want op de pijn die het probleem met zich meebrengt, ja, zit je natuurlijk niet te wachten. Die maakt ook vaak dat je niet kunt doen wat je wilt doen. Laat staan dat je het ziet bij je kind. Dat wil je helemaal niet. Dus hop, elimineren die handel, naar buiten ermee.

Het zou fijn zijn als het zo werkt, maar helaas werkt het zo niet. Sterker nog, jouw probleem is hier niet van gediend en komt terug, Omdat je de les niet geleerd hebt die achter het probleem zit. Je lost een probleem namelijk nooit op het niveau op waarop het zich manifesteert, maar altijd op de diepere laag eronder. Het probleem dat je voor je hebt, is dus nooit het echte probleem.

Het probleem is nooit in haar eentje

Je probleem komt niet alleen. Ze heeft altijd een boodschap bij zich. Voor de beginneling moeilijk te zien. Het zit verstopt achter het probleem. Het vraagt dus even wat oefening om achter het probleem te kunnen kijken, zodat je de boodschap kunt zien. Wanneer je de boodschap durft te zien, verzacht het probleem. Ze wordt rustig, voelt zich begrepen en hoeft niet meer zo hard haar best te doen. Probleem verlaat het pand en uitdaging en groei staan voor je neus, want dat is wat de boodschap met zich meebrengt. De boodschap is er namelijk voor jou om te groeien. Om te worden zoals je bedoeld bent te zijn.

Er staat iemand achter het probleem

Worden zoals je bedoeld bent om te zijn doe je dus door naar de boodschap te kijken die het probleem met zich meebrengt. Wat maakt dat je dit meemaakt? Welk thema dient zich steeds aan in de uitdagingen waar je voor staat? Is het de bedoeling dat je iets gaat loslaten of dat je juist gaat verbinden? De problemen die je dan voor je voeten krijgt zullen daarover gaan. Een vriendin die je feedback geeft, je partner die aangeeft niet meer gelukkig te zijn of een collega die aangeeft geen hoogte van je te krijgen. De boodschap die erachter zit gaat altijd over wat jij te leren hebt in het hier en nu, jouw zielsthema. De pijn die daarbij geraakt wordt gaat over wat je zelf hebt ervaren als kind.

Er staat daarom nog iets verscholen achter het probleem. Dat is je eigen innerlijke kind. Ze staat te wachten tot je haar ziet, tot je ziet wat ze nodig heeft. Zij is de boodschap achter het probleem.

Van probleem naar zelfliefde

Wanneer je je innerlijke kind kunt zien in alle uitdagingen waar je voor staat in je leven, ben je al heel dicht in de buurt van zelfliefde. Wanneer je dan jezelf kunt geven wat je nodig hebt, dan ben je bij de zelfliefde. Want dat is het hele doel van problemen en uitdagingen op je pad. Om te groeien en bij je eigen zuivere ik uit te komen. Wanneer je durft te zien waarom je meemaakt wat je meemaakt en de pijn durft te voelen die je als kind voelde en steeds terugkomt totdat jij jezelf kunt geven wat je nodig hebt, dan hoeft je innerlijke kind niet zo hard aan je deur te kloppen en binnen te stormen met lesmateriaal tot je het leert. Een kijkje nemen achter het probleem is dus niks anders dan jezelf gaan zien. Op dit diepe niveau uitdagingen aangaan in je leven leidt tot zelfliefde en een kracht waardoor je alle uitdagingen aankunt die op je pad komen. Hand in hand met je innerlijke kind.

Recht naar je kern

Lukt je het zelf niet zo goed om achter het probleem te kijken en de boodschap te ontdekken? In een korte online (gratis) sessie gaan we samen recht naar je kern en weet jij wat de boodschap is in wat je meemaakt. Je ontdekt wat je nodig hebt en wat je te doen staat. Je kunt hier de gratis ‘Recht naar je kern sessie’ aanvragen.

Het innerlijke kind in je relatie

Het innerlijke kind in je relatie

Hoe functioneert jouw innerlijke kind in je relatie? Hoe kun je jezelf genezen? Wat heeft je innerlijke kind binnen de relatie nodig? Welke aspecten mogen eindelijk geactiveerd worden? Deze vragen en meer worden beantwoord in Het innerlijke kind in je relatie van Susanne Hühn.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Nadine Carter
Nadine Carter

Ik ben Nadine Carter, schrijver, therapeut, theatermaker, een verbinder. Ik ga voor eerlijkheid en zuiverheid in alles wat ik doe. Wanneer voelen, denken en handelen gelijk zijn, ontstaat er zuiverheid en eerlijkheid. Van daaruit kun je jezelf zijn in elke verbinding, je mooiste leven leven. Ik schrijf over alles wat jou hierin tegenhoudt, wat je belemmert en deel met je hoe je tot die eerlijkheid en zuiverheid kunt komen, weer kunt worden zoals je bedoeld bent te zijn.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?