Spiritualiteit

Levenslessen & de ziel: waarom het soms nodig is om je zielscontracten aan te passen

Door Daniëlla van de Zande
Levenslessen & de ziel: waarom het soms nodig is om je zielscontracten aan te passen

Nog voordat je op aarde kwam, heeft jouw ziel een bucketlist opgesteld: een lijst met levenslessen die jij hier gaat leren. Wat misschien een verrassing is: deze ‘zielscontracten’ kun je aanpassen! Holistisch therapeut Daniëlla van de Zande deelt in dit artikel hoe je zo’n hemelse overeenkomst herziet. “Je kunt het zien als het bijwerken van je spirituele LinkedIn-profiel.”

Een zielscontract klinkt op spiritueel niveau als een geweldig plan. Maar je kunt het als complete chaos ervaren wanneer het eenmaal in de praktijk wordt gebracht.

Jouw levenslessen op aarde

Ben je onbekend met de term ‘zielscontracten’? Het zijn afspraken die we maken voordat we onze weg naar de aarde (terug)vinden. Het idee is dat we bepaalde mensen ontmoeten, situaties doormaken en lessen leren. Zie het als een spirituele agenda die jou helpt om te groeien terwijl je hier bent. Een soort bucketlist voor je ziel. De afspraken gaan over specifieke ervaringen die je opdoet en relaties die je tegenkomt. Sommige zijn liefdevol en ondersteunend, andere dagen je flink uit. Zielscontracten beïnvloeden je levenspad en je spirituele ontwikkeling en spelen dan ook een belangrijke rol in je leven.

Een zielscontract aanpassen

We weten allemaal hoe het is om een to-do-lijst te maken en dan gaandeweg te ontdekken dat sommige dingen gewoon niet werken. Hetzelfde geldt voor zielscontracten. We groeien, veranderen en evolueren voortdurend. Een zielscontract klinkt op spiritueel niveau als een geweldig plan, maar je kunt het als complete chaos ervaren wanneer het eenmaal in de praktijk wordt gebracht. Soms ontdek je dat bepaalde lessen ‘te veel’ zijn of dat sommige mensen gewoon niet (meer) bij jou passen. Soms resoneren zielscontracten niet meer met wie je nu bent.

Heb je besloten dat het tijd is om een zielscontract een beetje aan te passen? Dit stappenplan helpt jou op weg. Verwacht niet dat álles wordt gezuiverd, daar is meer voor nodig. Maar maak je geen zorgen, een beginnetje maken is niet zo ingewikkeld als het misschien voelt.

Deze 5 stappen helpen jou om een zielscontract te herzien.

1. Reflecteren op jezelf

Neem een moment voor jezelf om te evalueren waar je nu staat in jouw leven. Wat werkt? Wat werkt niet? Welke lessen heb je geleerd en welke kunnen misschien enigszins worden herzien?

2. Intenties stellen

Je kunt het aanpassen van een zielscontract zien als het bijwerken van je spirituele LinkedIn-profiel. Wat wil je bereiken met het herzien van een contract? Wat hoop je te veranderen of te verbeteren?

3. Energie loslaten

Nu komt je innerlijke yogi in actie. Visualiseer het loslaten van oude patronen en energieën die niet meer dienend zijn. Maak ruimte voor nieuwe sferen.

4. Open communiceren

Soms kan praten met mensen die dicht bij je staan, wonderen doen. Als er iets dient te worden aangepast, wees dan niet bang om het te bespreken. We zijn tenslotte allemaal samen in dit.

5. Ontspannen en accepteren

Het is belangrijk om te beseffen dat herziening niet altijd betekent dat je afscheid neemt. Soms gaat het gewoon om het loslaten van verwachtingen en het accepteren van dat wat er is.

Past dit nog wel bij me?

Het herzien van zielscontracten is als het upgraden van je levensabonnement. Het is prima om jezelf soms af te vragen: past dit nog steeds bij me? Het mooie van het leven is: het is altijd in beweging en aan verandering onderhevig. En dat geldt ook voor jouw spirituele pad! Dus rol je yogamat uit, trek je comfy broek aan en neem even de tijd om met je zielscontracten te zijn. Het kan de meest ontspannen spirituele activiteit zijn die je ooit hebt gedaan!

Holistisch therapeut Daniëlla van de Zande

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Ontdek of je een oude ziel bent met 'Gids voor oude zielen' van Ainslie MacLeod. Leer de reis van je ziel begrijpen en ga aan de slag met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je ziel:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Daniëlla van de Zande
Daniëlla van de Zande

Als Medium en Holistic Healer maar vooral als Gids op jouw Zielspad schrijf ik bezield en bevlogen over diep transformerend zielswerk en over het pad van heling dat ik zelf ben gegaan. Je vind ons op Dé Plek van Aandacht en Bezinning in Spanje waar wij offgrid leven en wij jou met open hart en armen ontvangen voor een levensveranderende Inspiratieweek. Bekijk ook onze online events, reading & healing voor mens en dier en voel je welkom voor een sjamanistisch consult www.masiamalagana.com

Reacties
  1. Roosje 18 september 2023 - 09:22
    Reply

    Het is niet de bedoeling van een zielscontract om het te herzien En met je boek speelt je in op het ego En dat heeft niets met je ziel te maken Dit soort advies heeft geen verdienmodel en maakt niet afhankelijk

  2. Daniëlla van de Zande 18 september 2023 - 09:56
    Reply

    Hallo Roosje, wanneer je je verdiept in sjamanistische technieken volgens de oude sjamanen van de Amazone, zul je ontdekken dat zielscontracten welke je bent aangegaan als gevolg van een wond, kunt herzien. Zoals Alberto Villoldo zegt; " In enkele sessies kun je bereiken waar je anders jaren psychotherapie voor nodig hebt". Overigens is het boek Gids voor Oude Zielen, zoals je kunt zien, niet door mij geschreven.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?