Astrologie

Herfst-equinox & Mabon (23 september 2023): hoe dit bijzondere astronomische moment jou beïnvloedt

Door Karin en Danique Vergeer
Herfst-equinox & Mabon (23 september 2023): hoe dit bijzondere astronomische moment jou beïnvloedt

De herfst-equinox op zaterdag 23 september is een magisch moment. Het luidt de herfst in en nodigt jou uit om naar binnen te keren. “Je kunt jezelf afvragen: wat heb ik geoogst in mijn leven?” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Ze leggen in dit artikel ook uit hoe de dubbele getallen 23 en 5 in de datum jou beïnvloeden!

De maan en de planeten Mercurius en Jupiter hebben extra invloed op jou tijdens deze herfst-equinox.

Is er balans in jouw leven?

Het Keltische feest Mabon valt samen met de herfst-equinox en kondigt het begin van de herfst aan. De oude Kelten bedankten de goden voor een goede oogst of een vruchtbaar jaar en vroegen bescherming voor de komende periode.

Tijdens de herfst-equinox op 23 september staat de zon recht boven de evenaar. Dag en nacht zijn even lang, waardoor er een evenwicht tussen licht en donker is. Het is een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven. Je kunt jezelf afvragen: is er genoeg balans in mijn bestaan?
We keren nu als vanzelf meer naar binnen en bereiden ons voor op de winter. De focus ligt op onze innerlijke belevingswereld. We zitten in de afrondende fase van het jaar.

Wil jij ook leven in het ritme van de seizoenen? Schrijf je nu in voor de actieweek ‘Spiritueel groeien in de herfst’ van 25 t/m 29 september.

Dit merk je van de Maagd-energie

Verder gaan we op 23 september om 8.50 uur van het astrologische teken Maagd naar het teken Weegschaal. Weegschaal is op zoek naar evenwicht en leeft graag in harmonie met de omgeving. Wat merk jij hiervan? Omdat Weegschalen verbinding met anderen zoeken, gaat je aandacht nu naar relaties. Jouw relaties in de liefde, met familie, vrienden en collega’s worden onder de loep genomen. Ook de relatie met jezelf!

De impact van de dubbele getallen 23 en 5

In de datum 23 september komt tweemaal het getal 23 voor. Als je de 2 en 3 bij elkaar optelt, krijg je het getal 5. De 2 heeft betrekking op de maan, die staat voor je gevoelsleven en aangeeft op welke manier je naar emotionele veiligheid zoekt.

Het getal 3 hoort bij Jupiter, planeet van expansie, bewustwording en optimisme, en het getal 5 bij Mercurius, planeet van denken, communicatie, verkeer en handel. De maan en deze planeten hebben dan ook extra invloed op jou tijdens deze herfst-equinox.

Dit kan betekenen dat je even een stapje terug doet. Je keert meer naar binnen, reflecteert op iets wat er is gezegd of gebeurd en analyseert de situatie of relatie. Je kunt op deze manier veel inzichten krijgen en een spirituele ontwikkeling doormaken.

Je kunt je afvragen of je voldoende emotionele veiligheid in jouw jeugd hebt ervaren. Zo nee, hoe beïnvloedt dit je relaties? Misschien ben je bang om alleen te zijn en wil je daarom (te) veel controle over je omgeving hebben. Besef dat je anderen meer vrijheid mag geven. Als je ze meer loslaat, komt dit jullie relatie zeker ten goede.

Werk: een andere richting inslaan

Ook kun je nu stilstaan bij de vraag: leef ik wel volgens mijn overtuigingen? En: mag ik, dankzij nieuwe inzichten, mijn opvattingen veranderen? Je hebt mogelijk meer behoefte aan vrijheid en avontuur; je wilt je richten op de toekomst en op een leven in het buitenland. Ook wil je ervoor zorgen dat er genoeg financiële zekerheid is.

Het kan zijn dat je op werkgebied een andere richting wilt inslaan. Misschien wil jij je meer dienstbaar opstellen of een spirituele praktijk beginnen. Je mag jouw organisatorische, mediamieke en creatieve talenten en empathisch vermogen gaan inzetten. Je wilt meer in vrijheid leven en je laten leiden door de stroming van het leven.

Gezondheid: aandacht voor onverwerkte emoties

Het is een goed moment om gezondheidsproblemen en verslavingen aan te pakken. Je wilt gezonder leven. Onverwerkte emoties kunnen ten grondslag liggen aan chronische ziekten en verslavingen. Je wilt onderzoeken welke emoties er bij jou spelen. Het kan verwarrend zijn om bepaalde gevoelens te ervaren, omdat je niet weet waar ze vandaan komen. Je kunt, bijvoorbeeld met de hulp van een medium of regressietherapeut, kijken naar trauma’s uit vorige levens. Wanneer ze niet goed verwerkt zijn, kunnen ze een (destructieve) uitwerking op jezelf en op jouw omgeving hebben.

Zielenwonden helen met je partner of tweelingziel

Het is een mooie periode om aandacht te besteden aan het helen van oude zielenwonden samen met je partner of tweelingziel. Jullie kunnen elkaar spiegelen in oude emotionele pijn en destructief gedrag. Jij voelde je mogelijk niet gezien of begrepen in je jeugd of je voelde je eenzaam. Je partner of tweelingziel kan jou stimuleren om je creatieve kant te tonen, je talenten in te zetten en meer op de voorgrond te treden, zodat je emotioneel en financieel onafhankelijk wordt.

Webinar (23 september): Heling met je tweelingziel

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 23 september 2023 de online Lichtreis ‘Heling met je tweelingziel’. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen over de herfst:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?