Bewustzijn

Ongetemd leven: vind het lef om helemaal jezelf te zijn in 7 wijze lessen

Door Romy Andrieu
Ongetemd leven: vind het lef om helemaal jezelf te zijn in 7 wijze lessen

Zo veel wensen, dromen. Maar ga ik ze achterna.. Nee, ook ik voel mij soms gekooid door maatschappelijke normen en waarden en mijn eigen belemmerende gedachten. “Wie ben ik om dit te doen?” Of “Ben ik wel goed genoeg?” Of zelfs “Wat zullen ze wel niet van mij denken?”. Dankzij het boek Ongetemd Leven – zelfbevrijdingsgids kun je direct aan de slag gaan met jouw ongetemde leven.

‘Als je er klaar voor bent, dan zal dit boek je brein door elkaar schudden en je ziel laten schreeuwen. Ik ben zo klaar voor mezelf na het lezen van dit boek. Alsof ik voor de eerste keer ooit in mijn lichaam zit. Wow. Iedereen die het vermogen heeft om echt los te laten en om je aan je eigen verlangens voor een dierbaar leven over te geven– doe het. Lees het. Beleef het. Oefen het.’ – ADELE

Wat goed is voor Adele is ook goed voor mij toch? Hier zijn mijn 7 lessen!

1. Je mag er zijn.. Helemaal

Stop met jezelf klein maken. En stop al helemaal met jouw gevoelens wegstoppen. Je mag er zijn. Ben sexy. Ben lief. Ben boos. Ben verdrietig. Ben dapper. Ben het allemaal! Alleen, laat negatieve gevoelens niet jouw leven bepalen, maar leer ermee omgaan.

2. Sensitiviteit is jouw superpower

Vaak wordt er gedacht dat sensitieve mensen zwak zijn of niet sterk in hun schoenen staan. Juist niet! We voelen alles en kunnen daarom juist veel beter met dingen omgaan. Dit zorgt er ook voor dat we gepassioneerd ergens echt voor kunnen gaan.

3. Stop met pleasen! (Behalve jezelf)

De tijd dat we alles voor anderen doen is nu toch echt voorbij, lieve vrouwen. We doen al zo veel: ja jij, trouwe echtgenote/moeder/dochter/goede vriendin/ondernemer/mantelzorger. Het wordt tijd dat we eerlijk zijn naar onszelf.

4. Ben nooit bang voor je eigen kracht

Ken je die gedachten: “Ja, maar als ik mijn mannetje sta vinden ze mijn niet vrouwelijk.” Of “Ja, maar vind hij/zij mij nog wel leuk als ik voor mijn eigen carrière kies”. Het is jouw tijd om te shinen. Niemand anders zal die spotlight op jou zetten. Neem die ruimte en laat jezelf zien.

5. Zeg alleen ja met heel je hart

Het leven is te kort om dingen maar halfbakken te doen. Dat heb ik helaas al te vaak moeten ervaren. Haal dus alles uit jezelf en uit het leven en ga voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Doe dit wel vanuit mildheid en liefde. Je wilt natuurlijk niet aan je doel voorbij gaan.

6. Eer je eigen verlangens en leef je eigen waarheid

Elk persoon die je ooit bent tegengekomen heeft een ander beeld van jou. Om dus naar verwachtingen van anderen te leven is onbegonnen zaak. Naar wiens verwachtingen moet je leven dan? Jij bent de enige die echt weet wie jij bent voor de volledige 100%. Jij bent dus ook degene die precies weet waar jij behoefte aan hebt. Het is zo krachtig om deze behoeftes ook te delen. Wees jezelf, dan ben je op je allermooist.

7. Je hebt geen toestemming nodig

Ik herhaal: je hebt geen toestemming nodig! Van niemand niet! (Oké, misschien wel als je een aantal dagen vrij wil van werk, dan moet je toch even je werkgever lief aankijken). Vertrouw op jezelf en je eigen intuïtie en doe datgene wat goed voor jou voelt. Het is jouw leven, jouw feestje. Een keuze is maar een keuze en je kunt altijd weer een andere keuze maken. Zo simpel is het.

Nog eentje dan: hou van jezelf. Want zoals RuPaul het zo mooi zegt: “Als je niet van jezelf kunt houden, hoe kun je dan in hemelsnaam van iemand anders houden”.

Heb jij Ongetemd Leven al gelezen? Wat vond je ervan? Wat waren jouw inzichten?

Ongetemd Leven – zelfbevrijdingsgids

Ongetemd Leven – zelfbevrijdingsgids

Ongetemd leven – zelfbevrijdingsgids is het interactieve schrijfboek van Glennon Doyle voor iedereen die klaar is om zijn of haar allermooiste leven, familie en wereld te creëren. Dankzij deze gids hoor je je innerlijke stem weer en leer je deze te vertrouwen en te volgen. Vol oefeningen, citaten, illustraties en meditatieve intermezzo’s aan de hand van de lessen uit de bestseller 'Ongetemd leven'. Stop met anderen te pleasen, vind je eigen pad en begin te leven!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Ongetemd leven

Ongetemd leven

Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? ‘Ongetemd leven’ is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen voor een ongetemd leven:

Deel dit artikel online
Reacties
  1. Nathalie 27 september 2020 - 08:09
    Reply

    Dit boek heeft me vergezeld tijdens mijn vakantie. Ik heb er oprecht van genoten. Een lach en een traan van herkenning en vol inzichten die op een ontspannende manier zijn neergeschreven. Een aanrader voor elke vrouw die zich “geleefd” voelt en zin heeft om haar innerlijke kompas te volgen.

  2. Lady 24 januari 2021 - 11:08
    Reply

    Ls, Het klinkt alsof zij mijn levensverhaal op papier heeft gezet, dus ik ga even lezen wat zij er van gemaakt heeft

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?