Bewustzijn

De kracht van positiviteit

Door Diana Douma
De kracht van positiviteit

Vaak genoeg zien we het niet of hebben we niet door wat bepaalde gedachten met jou kunnen doen en wat voor invloed het heeft op je hele staat van bewustzijn. Het kan werkelijk jouw leven kleuren op de manier zoals jij het zou willen zien. Als jij altijd maar in gedachte hebt dat alles negatief is, zal je diezelfde wereld om je heen creëren. Je kan niet verwachten dat het leven er mooi uitziet als je alleen maar slechte gedachtes hebt over jezelf en/of je leven en de mensen eromheen.

Mensen beseffen vaak niet hoeveel effect gedachten kunnen hebben op hun ware gevoelens. En dat je jouw gevoelens zelf kunt creëren. Het vergt oefening en wilskracht, maar als je echt je leven wilt veranderen en het anders wilt zien, dan zal je er alles aan doen om van die negatieve mindset naar die positieve mindset te gaan. ‘Oefening baart kunst’ is hierbij wel een heel goede gezegde. Het is dan ook de beste manier om het aan te pakken. Om jouw leven aan te pakken en om te keren naar het positieve. Zeker als je altijd al in het negatieve hebt geleefd.

Het leven overkomt

Ieder huisje heeft zo zijn kruisje en het gras lijkt altijd groener aan de andere kant. Maar waarom leg je de focus zoveel op de ander, als jij jouw wereld alleen kan veranderen door er zelf wat aan te doen? Je kan niet altijd naar een ander kijken, want jij weet nooit hoe het in iemand anders zijn of haar leven gaat. Niet iedereen hangt zijn of haar vuile was buiten en probeert soms met dagen ook te overleven.

Maar wil jij je onderscheiden van het gros en wel het heft in handen nemen om jou leven om te turnen naar het leven wat jij wilt? Neem jij wel verantwoordelijkheid over hetgeen je doet met je leven, ongeacht het verleden en ongeacht de toekomst? Ben jij bereid om in het nu te leven en de koe bij de horens te pakken en nu voor eens en voor altijd uit je slachtofferrol te stappen en jouw leven in te kleuren zoals jij dat wilt?

Stapje voor stapje. Beetje bij beetje. Totdat jij weer in jouw kracht komt te staan en jouw leven zo mooi kan maken zoals jij het altijd gedroomd hebt, ongeacht de obstakels die weleens op je weg komen. Maar die kan je dan aan, want jouw mindset heb je veranderd en je weet dat het leven bestaat uit vallen en opstaan. Dit is hoe het is, en hoe het altijd zal gaan. Het gaat er alleen maar om hoe jij ermee omgaat en wat jouw gedachtegang hierover is. Blijf je slachtoffer van je eigen negatieve gedachtes, of ga je overal een positieve draai aan geven? Het glas is niet half leeg, maar half vol. Alleen zal je dat zelf moeten gaan inzien en zelf moeten gaan geloven. Want die werkelijkheid creëer jij.

Negativiteit

Je kan niet verwachten dat jouw leven leuk is als je altijd maar naar ellende in het nieuws en de krant kijkt, en dit dan dag in en dag uit doet. Want dan wordt dat jouw werkelijkheid. Als jij elke dag in het nieuws dood en terreur en politieke strijd ziet en daarin meegaat, dan voed jij jouw werkelijkheid alleen maar met deze ellende. Dit is hoe jouw wereld eruit gaat zien, want je voedt je ziel alleen maar elke dag met deze berichten en deze beelden. Je wordt alleen maar kwader op een wereld waar je zelf geen invloed op hebt. Je hebt alleen maar invloed op “jouw” werkelijkheid en hoe jij de dingen ziet.

Voer je ziel en je gedachtes met leuke dingen in het leven, met dingen waar jij blij van wordt. Zet het nieuws uit en koop geen krant, stap uit die matrix die jouw ziel alleen maar de negatieve kant van de wereld laat zien. Kies ervoor om jouw wereld weer mooi in te kleuren. Ga naar buiten en geniet van de verschillende seizoenen, maak tijd vrij voor je vrienden en ga jezelf verwennen. Ga leuke romantische films of feel-good films kijken, waar je hart blij en vreugdevol van wordt. Maak jezelf niet wijs dat je alles moet weten van wat er in de wereld gebeurt, want jij verandert er toch niks aan in je eentje als er aan de andere kant van de wereld iets gebeurt.

Kies voor jouw geluk

Blijf kiezen voor jouw geluk en voed jouw ziel met alleen maar liefde en geluk. Probeer het eerst een maand en je zal zien hoe snel jouw leven verandert en jouw gedachtegang kan omturnen. Kies voor jezelf en creëer je eigen wereld zo mooi, dat je niet meer verlangt om ook maar iets van negativiteit op te zoeken, omdat jij weet dat het ook anders kan.

Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld. Iedereen verdient geluk en het is er voor iedereen, als je het alleen maar wilt zien, als je er alleen maar voor kiest. Jij kiest er zelf voor om in een bepaalde rol te staan en/of blijven. Is dat de slachtofferrol of neem jij een andere rol aan, door het heft weer in handen te nemen? Het is helemaal aan jou. Kies voor jouw geluk, want je bent het waard. Je zal zien dat je leven magisch zal veranderen als je bereid bent om het te zien. Namasté

Love D

Je kunt je leven helen

Je kunt je leven helen

In Je kunt je leven helen laat Louise Hay zien waarom het zo belangrijk is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer van Louise Hay:

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reacties
  1. Candy 14 november 2017 - 20:51
    Reply

    Het is heel belangrijk om positief te blijven. ALs ik voel dat ik in negativiteit zou vervallen, dan ga ik mediteren en visualiseren. Over dat visualiseren schreef ik zelf ook een blog. https://yoo.rs/candy/blog/wat-zijn-de-voordelen-van-visualiseren-en-hoe-doe-je-het-1510686732.html?Ysid=38733

  2. monica 25 september 2020 - 06:11
    Reply

    Als je alleen verder moet, het vertrouwen in mensen helemaal weg is. Dus geen 'vrienden' hebt! Hoe moet je in godsnaam positief leren zijn, als alles in deze wereld tegen je is en tegenwerkt. ik heb niemand in mijn leven die van mij houd. dus hou alsjeblieft op met positiviteit want op de wereld is het nergens!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?