Home Bewustzijn Universele wet: de magie van dankbaarheid

Universele wet: de magie van dankbaarheid

Door redacteur
dankbaarheid

Misschien zit je wel eens met gedachten als ‘Ik heb een rotbaan’ of ‘Ik kan de perfecte partner niet vinden’. Het gevolg hiervan is dat je meer van zulke negatieve ervaringen aan zult trekken. De oplossing hiervoor? Dat is dankbaarheid.

De wet van aantrekkingskracht

Dankbaarheid werkt via een universele wet die je hele leven bepaalt. Volgens de wet van aantrekkingskracht trekt het gelijke het gelijke aan. Deze wet oefent ook invloed uit op jouw gedachten en gevoelens: wat je ook denkt, wat je ook voelt, je trekt het aan. Hierdoor zullen negatieve gedachten ervoor zorgen dat je ook meer soortgelijke negatieve ervaringen aantrekt. Wanneer je echter denkt aan waar je allemaal dankbaar voor bent, zal de wet van aantrekkingskracht zeggen dat je meer van zulke dingen in je leven aan moet trekken. Hoe dankbaarder je bent, hoe meer overvloed je aantrekt.

Waarom we dankbaar zouden moeten zijn

Je relaties kunnen, als gevolg van dankbaarheid, op magische wijze in vreugdevolle en betekenisvolle relaties veranderen, ongeacht hoe ze er eerst voor stonden. Door dankbaar te zijn kun je op miraculeuze wijze rijker worden. Ook kan je gezondheid erdoor verbeteren en zul je gelukkiger worden dan ooit tevoren. Het maakt niet uit wat je wilt zijn, doen of hebben: dankbaarheid is de manier om het te bereiken en verandert je leven in goud.

Wanneer je dankbaar bent, zul je begrijpen waarom bepaalde dingen in je leven fout zijn gegaan en waarom er dingen in je leven zijn die je mist. Je wordt elke dag opgetogen wakker omdat je nog leeft wanneer je dankbaarheid toepast in je manier van leven. Alles zal moeiteloos lijken en je zult je zo licht als een veertje en gelukkiger dan ooit voelen. Tuurlijk zul je ook te maken hebben met uitdagingen. Je weet daarentegen wel hoe je ze moet overwinnen en hoe je hiervan kunt leren. Elke dag zal magisch zijn.

Hoe dankbaar was je tot nu toe?

Door naar alle belangrijke levensgebieden (zoals geld, gezondheid, geluk, carrière, thuissituatie en relaties) te kijken kun je er achter komen hoe dankbaar je tot nu toe in je leven bent geweest. Voor de levensgebieden die overvloedig en geweldig zijn, ben je dankbaar geweest. Voor de overige gebieden geldt dat er juist een gebrek aan dankbaarheid heerst. Om ervoor te zorgen dat ook deze levensgebieden veranderen in gebieden die overvloedig en geweldig zijn, is het belangrijk dankbaarheid te geven. Om te ontvangen moet je namelijk eerst geven. Wanneer je niet dankbaar bent, resulteert dit in nemen en vind je alles in je leven vanzelfsprekend. De wet van aantrekkingskracht zorgt ervoor dat hetgene wat je vanzelfsprekend vindt, je zal worden ontnomen. Wees dus dankbaar!

Oefening: tel je zegeningen

Er zijn verschillende oefeningen  om je te helpen dankbaarder te zijn. De volgende oefening is daar een voorbeeld van:
1. Maak ’s ochtends als eerste een lijstje van tien dingen in je leven, zegeningen, waar je dankbaar voor bent.
2. Schrijf voor elke zegening op waarom je dankbaar bent.
3. Lees alle zegeningen in gedachten of hardop. Zeg na elke zegening de magische woorden dankje, dankje, dankje en voel je zo dankbaar mogelijk voor die zegening.
4. Herhaal de komende maand elke ochtend de eerste drie stappen van deze magische oefening.

Boekentip: The Magic

Wil je meer weten over dankbaarheid en oefeningen waarmee je kunt leren dankbaarder te zijn? Dan raden we je The Magic van Rhonda Byrne aan. In dit boek onthult zij kennis waarmee je je leven kunt veranderen en leert ze je hoe je deze kennis in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Bestel nu  jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 18,50.

Leave a Comment