Home Gezin & Kinderen 21 dingen die je kunt doen op je vrije dag (of in de kerstvakantie)

21 dingen die je kunt doen op je vrije dag (of in de kerstvakantie)

Door Melissa Oltmans
dingen doen kerstvakantie

Ben jij ook lekker vrij tussen Kerst en Oud en Nieuw? Dan heb ik 21 leuke tips voor je op rijtje gezet die je kunt doen op een vrije dag. Natuurlijk lekker naar een kerstmarkt, maar ook fijne oplaadmomentjes voor jezelf. Het zijn activiteiten die je samen, maar ook alleen kunt doen. Geniet van je vrije dag!

Dingen die je kunt doen op je vrije dag (of in de kerstvakantie)

1. Maak een winterwandeling. Trek je wandelschoenen aan eb ontdek de prachtige plekken in Nederland. Laat je inspireren door de natuur.

2. Zoek je favoriete plekje op in huis en ga een boek lezen. Het is heerlijk om te verdwalen in een goed boek. Ben je nog op zoek naar lees inspiratie? Hier staan boekentips voor de kerstvakantie op een rijtje: kookboeken, leesboeken en creatieve doeboeken. 

3. Verwen jezelf. Ga naar de sauna of plan een spa dagje in. Het is een goede manier om te ontspannen en je lijf te reinigen.

4. Bezoek een kerstmarkt. Zo’n vrolijk dagje weg is echt dé manier om in de kerstsfeer te komen. Bekijk hier de mooiste kerstmarkten dit jaar.

5. Ga opruimen en begin met ontspullen. Opruimen is misschien niet leuk, maar het zorgt wel voor meer rust in huis. Heb jij nog spullen waar je niks mee doet, maar wel iemand anders blij mee kan maken? Geef het een tweede leven.

6. Ga kleuren of maak zelf een mandala.

7. Neem een lekkere voetenbad. Bekijk hier een heerlijk recept voor een ontspannen voetenbad.

8. Zorg goed voor je lichaam. Laat je masseren of neem een warm bad

9. Doe ontspannende yoga-oefeningen in je huiskamer. Thuis aan yoga doen is eigenlijk een prachtig cadeautje dat je jezelf elke dag weer kunt geven. Als je wilt kun je gerust je pyjama aanhouden. Hier staan drie tips voor wie thuis aan yoga wilt doen.

10. Wat is er nou heerlijker dan de kerstsfeer bevorderen met een leuke kerstfilm? Nog op zoek naar inspiratie? Bekijk hier de 5 leukste kerstfilms.

11. Bak een taart of maak gemberkoekjes.

12. Maak een leuke moodboard voor je huis of geef je huis een make-over, maar check eerst Pinterest voor leuke ideeën.

13. Ga heerlijk een stukje fietsen. Neem de hond mee of vraag een vriendin/vriend mee en geniet van de buitenlucht

14. Maak een lijstje met jouw 100 geluksmomenten. Daag jezelf uit om 100 kleine dingen op te schrijven die je intens gelukkig maken. Kies élke dag een ding uit deze lijst waar je je die dag bewust van bent of kies iets uit wat je die dag gaat doen.

15. Ga samen met een vriendin, moeder, zus, dochter of tante lunchen.

16. Liggen jouw schaatsen al klaar? Want dit jaar kun je op diverse plekken in Nederland weer gezellig schaatsen zoals bijvoorbeeld De ijsbaan Ice*Amsterdam op het Museumplein.

17. Bezoek Kasteel de Haar in Haarzuilens. Leuk voor jong en oud.

18. Probeer nieuwe recepten uit. Neem eens een kijkje op Gezond aan tafel. Daar vind je de lekkerste recepten uit de nieuwste kookboeken.

19. Breng een bezoekje aan de bioscoop. Een film kijken met een grote bak popcorn dat blijft toch het leukste.

20. Ga naar een stad waar je nog niet bent geweest. Pak de trein en stap gewoon ergens uit.

21. Plan een dag in waarbij je helemaal niets gaat doen. Zo kom je heerlijk tot rust.

Boekentip: Inspirerend Leven Winterboek

Heb jij last van de ‘winterblues’ en ben je op zoek naar een fijne atmosfeer om tot rust te komen? Het Inspirerend Leven Winterboek geeft jou een warme winter, vol met lekker lange leesverhalen, recepten, inspiratie en DIY’s. Een heerlijk cadeautje voor jezelf, of voor een ander.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor €17,50.

Laat een bericht achter