Home Bewustzijn Wil jij worden wie je werkelijk bent? Krijg toegang tot je onderbewuste geest

Wil jij worden wie je werkelijk bent? Krijg toegang tot je onderbewuste geest

Door redacteur
worden wie je bent

Een fantastische baan hebben, leven in een fijne omgeving met fijne mensen, vaak leuke dingen doen, maar toch het idee hebben dat er iets mist. Soms beseffen we ons opeens dat al ons geluk buiten ons om gecreëerd wordt en dat de blijdschap die we voelen misschien wel niets met echte blijdschap te maken heeft. We bevinden ons in een identiteitskloof. Wat houdt deze kloof in en hoe kunnen we hem dichten om zo onze ideale ik te worden?

Wat is een identiteitskloof?

De identiteitskloof is de kloof tussen wie we werkelijk zijn en hoe we lijken. Hoe we lijken is het beeld dat we de externe wereld tonen. Het is alles wat we doen om ons op een bepaalde manier voor te doen. Het gaat hierbij om hoe we willen dat onze omgeving ons ziet. Hoe we werkelijk zijn, is hoe we ons voelen. Met name op de momenten waarop we niet door onze omgeving worden afgeleid. Het is datgene wat we van onszelf verbergen.

Wanneer we onszelf telkens herinneren aan hoe we ons aan de wereld voor willen doen en ons met alles en iedereen identificeren, worden we als identiteit gehecht aan onze externe wereld. Deze identiteit is volledig gehecht aan de omgeving en doet er alles aan om te verbergen hoe ze zich werkelijk voelt. Dit is de identiteit wie we denken te zijn in relatie tot de dingen om ons heen. Dit verschilt echter van hoe we ons voelen, en wie we écht zijn, zonder de prikkeling van de externe realiteit.

Meditatie om de kloof te dichten

Om je ideale ik te worden, moet deze kloof gedicht worden. De kloof tussen wie we echt zijn en het beeld dat we aan de wereld tonen, moet overbrugd worden. Een manier om dit te doen, is meditatie. Door te mediteren, kunnen we toegang krijgen tot het besturingssysteem van onze onderbewuste geest. Hierdoor kunnen we onze gedachten, handelingen en emoties observeren om vervolgens ons brein en lichaam onderbewust opnieuw te programmeren voor een nieuwe geest. Om vertrouwd te worden met het ik moeten we het oude en het nieuwe zien.

Besluiten te stoppen met het oude ik zijn

Bewust worden van de onbewuste aspecten van het oude ik, is het begin van het veranderingsproces van jezelf. Besluit te stoppen met het oude ik zijn om plaats te maken voor een nieuwe persoonlijkheid. Om je bewust te worden van hoe je denkt en voelt, kun je je prikkels uit de externe wereld buitensluiten door je ogen te sluiten en stil te worden. Breng je lichaam in een staat van stilte. Wanneer je het oude ik bewust observeert, ben je dit niet langer. Je breekt de gewoonte jezelf te zijn.

Nadenken over een nieuwe, grotere uitdrukking van het ik

Wanneer je vertrouwd bent met het oude ik en het je lukt om niet terug te vallen in oude patronen, kun je beginnen om je vertrouwd te maken het nieuwe ik. Vraag jezelf af wat de grotere uitdrukking van jezelf is die je zou willen zijn. Als je je brein anders laat denken, verandert je geest. Wanneer je dit elke dag herhaalt, zal je ideaal een vertrouwde geestesgesteldheid worden. Zo kun je erin slagen je ideale ik te worden en de kloof te dichten.

Boekentip: Overstijg jezelf

Wil je meer leren over hoe je de werkelijkheid die je wenst kunt creëren? Dan raden we je Overstijg jezelf van Joe Dispenza aan. In dit boek geeft hij je de kennis om ieder aspect van jezelf te veranderen en tips om die kennis ook daadwerkelijk toe te passen.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor €22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment