Spiritualiteit

Weinig energie, steeds terugkerende gedachten en ziekte? Misschien is jouw energieveld aangetast

Door Daniëlla van de Zande
Weinig energie, steeds terugkerende gedachten en ziekte? Misschien is jouw energieveld aangetast

Pik jij makkelijk andermans energie op? Vind je het lastig om te voelen wat van jou of de ander is? Heb je nauwelijks energie omdat jij je regelmatig leeggezogen voelt? Dan kan het zo zijn dat je energieveld is aangetast en er sprake is van intrusion. Een krachtige energievreter die jou álle levensenergie en levenslust ontneemt. Je leest over intrusions in dit artikel én leert hoe je ze kunt voorkomen.

Wanneer je gauw afgeleid raakt, moeite hebt met concentreren op je dagelijkse werkzaamheden en met je gedachten continu bij de ander bent kan er sprake zijn van een intrusie.

Zo herken je een intrusie

Intrusion betekent binnengedrongen energie. Vanuit het sjamanisme gezien is er vaak sprake van intrusies bij fysieke klachten en ziekte, langdurige emotionele of mentale disbalans. Wanneer je je voor een langere periode vermoeid of zelfs uitgeput voelt zonder een duidelijke aanwijzing en je niet de energie voelt om iets gedaan te krijgen, kan dit wijzen op Intrusion.

Antropoloog, pedagoog en auteur van het boek “The Way of the Shaman”, Michael Harner zegt het volgende over Power Intrusions:

Deze energievormen zijn niet eigen aan het lichaam, maar zijn er ingebracht. Als je krachtig bent, zul je ze kunnen weerstaan. Dus is het bezitten van een beschermende spirit-kracht fundamenteel voor je gezondheid. Sterke ziekte is meestal enkel mogelijk wanneer een persoon spirit heeft verloren, wanneer deze levensbrengende kracht heeft verloren, de beschermende spirit.

Wanneer een persoon depressief wordt, zwak, open voor ziekte, is dit een symptoom dat hij zijn kracht heeft verloren en is hij daardoor niet langer bestand tegen ongewenste infecties of intrusies.”

Pijlen met emotionele lading

Binnen sjamanistische tradities worden intrusies omschreven als pijltjes. Deze pijlen kun je zien als energetische pijltjes die worden afgevuurd door andere mensen om jou heen die gevoelens van boosheid, jaloezie en/of wrok ervaren. Deze pijlen zijn geladen met deze beladen energie.

De hele dag door wordt er energie op ons afgevuurd welke andermans emotionele lading draagt. In de meeste gevallen zijn we bestand tegen dergelijke aanvallen. Echter wanneer we ons niet fit en vitaal voelen en onze weerstand laag is, kunnen deze krachten zich in ons systeem vastzetten en ons nog meer verzwakken.

Voorbeelden van intrusies

Intrusies kunnen ons energielichaam binnen komen zodra we een intense verbinding ervaren met de ander. Bijvoorbeeld:

1. Het niet kunnen loslaten van een ex-geliefde

Wanneer een liefdes- of vriendschapsrelatie wordt verbroken jij je nog steeds diep verbonden voelt met diegene omdat je hem of haar maar niet kunt vergeten en loslaten. Dan kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een intrusie.

Wanneer je gauw afgeleid raakt, moeite hebt met concentreren op je dagelijkse werkzaamheden en met je gedachten continu bij de ander bent kan er ook sprake zijn van een intrusie. Je checkt regelmatig zijn/haar sociale media, hebt moeite met in het hier en nu zijn en dwaalt steeds af naar de herinneringen aan de tijd toen jullie nog samen waren.

Hier is sprake van een actieve verbinding met een ex-geliefde waar een intrusie zorgt voor energieverlies en emotionele disbalans.

2. Negatieve invloed van gedachten

Intrusies kunnen ook via onze gedachtenstroom ons lichaam binnendringen. Dit is een heel bekende maar vaak onbewuste vorm van intrusie.

Dit kunnen bijvoorbeeld negatieve gedachten en beperkende overtuigingen van onze voorouders zijn die we geërfd hebben of overtuigingen die zijn ingegeven door een specifieke cultuur. Ze kunnen ons leven behoorlijk beïnvloeden en zelfs grotendeels bepalen.

3. Invloed van media

Vaak zijn we niet bewust van de sterke invloed van deze intrusies. Zoals de media die 24/7 intrusies op ons afvuren welke afkomstig zijn van bronnen die doordrongen zijn van negatieve energie. Sommige mensen zijn zelfs verslaafd aan deze negatieve berichtgeving. Op deze manier voeden deze mensen zich zo met deze intrusies waardoor een pessimistische kijk op het leven, apathie en depressie aangemoedigd worden en een meer optimistische levenshouding, verbinding, vreugde en kracht worden onderdrukt.

4. Getuige van een ongeluk of misdrijf

Wanneer we onbedoeld getuige zijn van een ongeluk of misdrijf, kunnen intrusies plaatsvinden door middel van wat we aanschouwen en van eventuele dader(s). Ongewild kunnen dreigende energieën ter plekke ons energielichaam binnendringen waardoor we een mogelijke verstoring in ons systeem ervaren. Moeheid, slapeloosheid, nachtmerries en prikkelbaarheid zijn symptomen van deze intrusies.

5. Beladen plekken zoals ramp- en oorlogsgebieden en kerkhoven

Energieën die zich ophouden op dergelijke plekken kunnen intrusies veroorzaken. Wanneer we gedurende een langere of kortere periode ons bevinden op deze plekken is het mogelijk dat de aanwezige energieën ons energielichaam binnendringen. Entiteiten die het aardse leven niet hebben kunnen loslaten zijn hier voorbeelden van net zoals auralifters die zich vast zetten in ons systeem.

Ons gedrag kan worden beïnvloed door dergelijke intrusies en je kunt het gevoel hebben buiten jezelf te raken omdat bepaalde reacties in het heden buiten proporties zijn en in het geheel niet passend zijn bij jouw karakter of in een alledaagse situatie.

Lees ook: Hoe kun je omgaan en jezelf beschermen tegen entiteiten?

Wat doet een intrusie met je?

Het is belangrijk om te weten dat deze energieën niet slecht of negatief zijn. Het zijn slechts energieën die op plekken aanwezig zijn waar ze niet thuishoren. Je kunt het vergelijken met houtworm in een meubelstuk. Er is niets mis met het diertje maar het is niet welkom. Het leeft van het hout zodat er uiteindelijk niets meer over blijft van het meubelstuk.

Zo gaat het ook met intrusies. Wanneer deze zich eenmaal in jouw systeem hebben genesteld, leven ze op jouw energie net als virussen dat doen. Het verzwakt je immuunsysteem, put je uit en kan zelfs leiden tot ziekte.

Kanttekening van de redactie: niets kan jouw energieveld binnendringen tenzij jij daar bewust of onbewust toestemming voor geeft. Niets buiten de fysieke wereld is zo sterk als wat in de fysieke wereld leeft. Entiteiten kunnen zich dus niet zomaar aan je hechten. Wanneer je hier bang voor bent, geef je ze onbewust toestemming om dit wel te doen.

5 tips om jezelf te beschermen tegen intrusies

1. Herken de bron van energie

In eerste instantie is het belangrijk om te ontdekken wanneer je overprikkeld raakt en er sprake kan zijn van een intrusie. Oftewel; wat gebeurt er met jou als iets bij je binnenkomt door wat iemand zegt, doet of nalaat? Hoe reageert jouw lichaam hier op?

Zodra je hevige emoties ervaart is het van belang om jezelf af te vragen of het van jou of van de ander is. Wanneer je klachten ervaart van een intrusie vanuit je omgeving, onderzoek dan voor jezelf waar deze afkomstig van kan zijn. Wanneer je de bron eenmaal hebt weten te lokaliseren, kun je een volgende keer dat je in aanraking komt met deze persoon, personen, situatie of ruimte, voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat je overspoeld en uitgeput raakt.

2. Bescherm jezelf

Energie van anderen komt niet zomaar binnen. Vaak gebeurt dit wanneer we niet goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Je kunt jezelf hier tegen beschermen door vooraf een beschermende energie laag in de vorm van een ei om je heen te visualiseren waardoor de energie van de ander minder snel en diep doordringt tot jouw systeem.

Durf een spiegel te zijn, geen spons

Het dient geen enkel doel om de problemen van de ander op jouw bordje te laten leggen. Vergt een bepaalde vriendschap nogal wat van jouw energie? Onderzoek dan wat het is dat jij je leeggezogen voelt tijdens of na het contact. Praat deze persoon bijvoorbeeld veel over zichzelf, houdt hij of zij geen rekening met jouw wensen?

Probeer ander niet te veranderen. Wel is het raadzaam om het gesprek voorzichtig en vooral liefdevol te openen waarin je aan geeft wat jouw behoeften zijn en hoe jij een vervullende vriendschap ziet.

Vaak is de ander niet bewust van zijn of haar gedrag. Bovendien zal het jullie band versterken wanneer je de ander te durft te spiegelen zodat deze ook de gelegenheid krijgt om zijn gedrag te veranderen.

Indien de ander niet openstaat voor jouw feedback, dan is het wellicht tijd om wat afstand te nemen en zodoende te voorkomen dat jullie vriendschap slechts uit eenrichtingsverkeer blijft bestaan.

3. Zuiver regelmatig je energieveld

Zodra je meer bewust wordt van je eigen energieveld, heb je ook de mogelijkheid om deze schoon te houden. Dit kun je doen door na een ontmoeting of een feestje bij thuiskomst te douchen en schone kleren aan te trekken. Spoel zware energie van je af door een lauwwarme douche te nemen en visualiseer dat deze energie door het doucheputje verdwijnt. Zo ontdoe je je van niet eigen energie en dat is meteen merk- en voelbaar.

Ook kun je na een dag werken jezelf afstrijken door met je handen over je ledematen, hoofd en lichaam te strijken waardoor je de energie afvoert. Daarnaast kan het fijn zijn om een zuiverende aurapray te gebruiken die volledig  afgestemd is op het reinigen van jouw aura.

Je kunt ook de natuur opzoeken en gaan bosbaden. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je hierdoor je lichaam en geest ontspant, nieuwe energie opdoet en dat de heilzame werking die uitgaat van de natuur een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. Ga naar buiten, waai uit en laat de wind alle zware energie tot zich nemen waardoor jij je weer fris en opgeladen voelt.

4. Beperk je nieuwsconsumptie

De media staan bol van negatieve berichtgeving. Indringende teksten worden geïllustreerd met heftige beelden die op je netvlies gebrand worden. Het is echter heel begrijpelijk dat het nieuws je momenteel nogal bezighoudt.

Dagelijks worden we overspoeld met schokkende beelden en verontrustende nieuwsberichten van over de hele wereld. Door dagelijks al deze berichten te consumeren, kun je je nogal overweldigd voelen en dringen intrusies binnen.

Bovendien gaat hier een behoorlijke verslavende werking van uit wat jou het gevoel geeft je niets wil missen. Het doelloos scrollen door alle negatieve nieuwsfeeds speelt in op sterke emoties zoals woede, verbazing, empathie en angst. Daarmee versterk je je eigen emoties en vergroot je betrokkenheid. De media spelen hier handig op in door persoonlijk leed te laten zien en te verwoorden waardoor onze angst en bezorgdheid wordt aangewakkerd.

Wees selectief in het lezen van nieuws. Het is niet helpend en helend om de gehele wereldproblematiek op jouw schouders te nemen. Sterker nog, het gevoel van machteloosheid wordt hierdoor enkel maar meer aangewakkerd waardoor jouw energiepeil daalt.

Begin de dag goed. Start de dag met activiteiten waar je energie van krijgt in plaats van met het lezen van nieuws. Lees tevens voor het slapen gaan geen nieuwsberichten. Zet meldingen van nieuwsapps uit, ontvolg nieuwskanalen zodat je zelf kunt bepalen of en wanneer je nieuws tot je wil nemen.

Lees ook: Kijk jij dit soort films? Dan voed jij je pijnlichaam volgens Eckhart Tolle

5. Verhoog je trilling

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ongewenste indringers zoals virussen en bacteriën die zorgen voor infecties. Zorg ook voor de juiste voeding op zowel fysiek, mentaal als energetisch niveau.

Ook is het zo dat wanneer je je eigen wonden hebt geheeld, je minder vatbaar zult zijn voor energieën van buitenaf. Jouw energieveld voelt dan krachtig en is weerbaar.

Tevens zul je dan liefde uitstralen wat jouw trilling verhoogd. De liefde stroomt dan door je heen en deze transmuteert zware energieën die jouw systeem willen binnen dringen. Hierdoor creëer je een magnetisch veld dat liefde aantrekt. Bovendien voel je je sterk geaard wanneer je in contact staat met de vibratie van liefde.

Zorg goed voor jezelf: zowel op fysiek, mentaal als energetisch niveau. Voed je met voedingsstoffen met hoge voedingswaardes zoals verse groene groente, noten, zaden en peulvruchten van het liefst biologische afkomst en vermijd suikers, verzadigde vetten, vlees en zuivel.

Zo wordt een intrusie verwijderd

Als er sprake is van een intrusie kun je deze laten verwijderen. Een sjamaan of sjamanistsich healer helpt je hierbij. Hij of zij verwijdert intrusies middels Power Extraction. Dit is een krachtig sjamanistisch healingsritueel waarbij de intrusie naar een nieuwe plek wordt gebracht zodat het geen verdere schade aan zal richten aan jouw systeem.

Zo werkt de sjamaan

Het verwijderen van energie gebeurt altijd in samenwerking met Krachtdieren en Spirithelpers. De sjamaan of sjamanistisch healer zal jouw lichaam scannen waarbij de intrusie kan worden opgespoord. Hij of zij leest als het ware jouw systeem en ontvangt zodoende alle informatie en de benodigde aanwijzingen die hem leiden naar de plek waar de intrusie aanwezig is.

Niet alleen wordt de vorm van de intrusie inzichtelijk, ook de oorsprong zal worden getoond. Bovendien wordt duidelijk wat er gedaan dient te worden kan worden om de intrusie het lichaam te laten verlaten.

In veel gevallen wordt een intrusie waargenomen als een donkere, smeuïge substantie en soms heeft het de vorm van krioelende insecten die zich uiteraard niet daadwerkelijk als zodanig in jouw lichaam begeven maar een verbeelding zijn van de intrusie.

De sjamaan is in staat om deze vreemde energie te verwijderen en zal het een nieuw thuis aanbieden. door het mee te geven aan een kracht- of natuurvoorwerp. Het voorwerp wordt vervolgens neergelegd in een helend veld zodat de energie door de natuur kan worden geneutraliseerd. Overigens voltrekt dit gehele proces zich in een staat van trance, wat zowel mogelijk is in fysieke aanwezigheid van elkaar als op afstand. Bovendien wordt de sjamaan continu ondersteund door zijn team van Spirithelpers.

Zo hervind je nieuwe levenskracht

Nadat de intrusie is verwijderd, wordt de wond die het achterlaat, verzorgd. Deze wordt gezalfd en gebalsemd zodat het voorkomt dat de intrusie opnieuw vorm kan krijgen. Met kruiden, bloemen, water of klank vindt er healing plaats van deze kwetsbare plek in het energielichaam. Vervolgens wordt de plek gevuld met nieuwe levensenergie. De lege ruimte waar voorheen de intrusie zich bevond is nu opgevuld met nieuwe levenskracht.

Zodra deze eenmaal is aangebracht, zal het energielichaam zich beschermd en gevoed voelen en kan het herstel haar intrede doen. Een periode van integratie volgt waarin deze kracht zich zal verenigen met jou als persoon.

Zo is jouw energieveld verder versterkt en voel jij je opnieuw krachtig en vitaal wat kan aanvoelen als een wedergeboorte!

Kijk voor meer informatie op Masiamalagana.com

Afdalen in je ziel

Afdalen in je ziel

Wil je je ziel helen dankzij Soul Retrieval? Alberto Villoldo begeleidt je met jouw Soul Retrieval in Afdalen in je ziel. Met geleide meditaties en ademhalingsoefeningen maak je een helende reis door ruimte en tijd. In enkele sessies kun je zo met soul retrieval bereiken waar je anders jaren psychotherapie voor nodig hebt. Alberto Villoldo reikt je in Afdalen in je ziel alles aan wat je hiervoor nodig hebt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Daniëlla van de Zande
Daniëlla van de Zande

Als Medium en Holistic Healer maar vooral als Gids op jouw Zielspad schrijf ik bezield en bevlogen over diep transformerend zielswerk en over het pad van heling dat ik zelf ben gegaan. Je vind ons op Dé Plek van Aandacht en Bezinning in Spanje waar wij offgrid leven en wij jou met open hart en armen ontvangen voor een levensveranderende Inspiratieweek. Bekijk ook onze online events, reading & healing voor mens en dier en voel je welkom voor een sjamanistisch consult www.masiamalagana.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?