Spiritualiteit

Prayers 101: werk samen en verbind je met je Goddelijke Zelf (+ 3 gratis basisprayers)

Door Marjolijn Loderichs
Prayers 101: werk samen en verbind je met je Goddelijke Zelf (+ 3 gratis basisprayers)

Je oogst wat je gezaaid hebt. Dit geldt voor acties maar ook voor gedachtes, volgens Marjolein Loderichs. Ben jij je bewust van wat je denkt? Gooi je ook weleens negatieve gedachten het universum in? Wat zijn de gevolgen daarvan? Werk samen met je Goddelijke Zelf en begin met het uitspreken van bewuste, positieve gebeden, of ‘prayers’. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen, lees je over scientific prayers en vind je drie basisprayers voor elke dag.

Hoe heerlijk zou het zijn als je woorden kunt uitspreken die het effect van al die onbewuste negatieve gedachten en ondoordachte acties die je hebt gedaan, teniet kunnen doen?

Bidden en denken

Wist je dat ‘denken’ ook ‘bidden’ is? Elke keer wanneer je iets denkt, je deze gedachte herhaalt en je dit aanneemt als ‘waarheid’, is dat als een ‘gebed’ dat je het universum in stuurt. Geen probleem als je enkel fijne en liefdevolle gedachten en gevoelens hebt. Maar hoe zit dat met negatieve gedachten en emoties? Zo kunnen gedachten, bekrachtigd door een gevoel, als kleine monstertjes het universum ingestuurd worden, waar ze meer van dezelfde energie om zichzelf heen verzamelen om vervolgens als een boemerang naar je teruggestuurd te worden.

Gedachten zijn als je kinderen

‘Je gedachten zijn als je kinderen’, heb ik ooit ergens gelezen. Ze kunnen lieve, fijne en blije kindertjes zijn. Maar ze kunnen zich ook erg slecht gedragen in de buitenwereld. Omdat het jouw ‘kinderen’ zijn, blijf je er verantwoordelijk voor en krijg je te maken met de gevolgen ervan. Toen begreep ik die zin niet echt. Maar nu weet ik hoe waar deze is. Dit is gewoon het principe van karma. Dat wat je in het verleden hebt uitgestuurd, krijg je terug. Je oogst wat je gezaaid hebt.

Scientific prayers

Hoe heerlijk zou het zijn als je woorden kunt uitspreken die het effect van al die onbewuste negatieve gedachten en ondoordachte acties die je hebt gedaan, teniet kunnen doen? Ze bestaan en ze werken. Het worden ‘scientific prayers’ (wetenschappelijke gebeden) genoemd en de werking ervan is zelfs bewezen in een studie door de Redland University in Californië. Miljoenen mensen van over de hele wereld passen deze scientific prayers toe. Succes verzekerd, zeker als je de woorden vanuit een juiste focus en houding uitspreekt. De focus van waaruit je deze helende woorden uitspreekt, is essentieel. De houding waarmee je dit doet, is allesbepalend.

Jouw Goddelijke Zelf

Wanneer je bidt tot een God die je buiten jezelf plaatst als almachtige God, ga je voorbij aan jouw eigen essentie. Het Goddelijke zit namelijk ín je. Dit is direct te ervaren wanneer je wakker wordt in je ware natuur. Dit doe je door je bewustzijn te verschuiven in afstemming op dit Goddelijk Zelf in jou. Wanneer je dit doet, kun je direct merken dat je al ‘heel’ bent. Dat jouw Ware Zelf helemaal geen problemen kent. Dat problemen voortkomen uit het denken en oordelen over dingen. En dat energie aandacht volgt. Altijd. Dit is ‘the Law of Life’. Een onontkoombare spirituele wet die altijd actief is.

Basisprayers voor elke dag

Wanneer je de scientific prayers regelmatig uitspreekt, zal je merken dat het een stuk rustiger is in je hoofd.

De onderstaande scientific prayers komen uit het boek ‘I AM, woorden met helende kracht’ door Susan Shumsky. En die helende kracht kun je soms zelfs instant ervaren! Shumsky raadt iedereen aan te beginnen met deze ‘basisprayers’. Hiermee kan je jouw dag starten waarmee je direct de energie richt op jouw Ware Zelf. Denk bij het uitspreken van de woorden: ‘Dit is zo!’. Alsof je klikt op ‘doe in je winkelmandje’, daarna afrekent en wéét dat je het krijgt. Je moet de houding aannemen dat je wéét dat dit gebeurt, het is onvermijdelijk.

Als je nooit eerder prayers hebt uitgesproken, nodig ik je uit om er gewoon vol voor te gaan en te ervaren wat het uitspreken van deze prayers jou voor gevoel geeft. Dit zijn de drie basisprayers die je elke dag kunt herhalen. Deze prayers zorgen voor afstemming op, bescherming door en gronding in het Goddelijk Zelf:

Prayer 1 – Affirmatie voor zelfbeschikking

Het Goddelijk Zelf heeft de leiding.
IK BEN één met het Goddelijk Zelf.
Mijn Goddelijk Zelf is de enige Autoriteit in mijn leven.
IK BEN Goddelijk beschermd door het Licht van mijn Wezen.
Ik sluit mijn aura en Lichtlichaam af
voor de lagere astrale niveaus van de mind.
En ik open mezelf nu voor de diepste Wijsheid die IK BEN.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Prayer 3 – Prayer voor bescherming

Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt mij.
De Liefde van het Goddelijk Zelf omhult mij.
De Kracht van het Goddelijk Zelf beschermt mij.
De Aanwezigheid van het Goddelijk Zelf waakt over mij.
Waar IK ook BEN, daar is mijn Goddelijk Zelf.
En alles is goed.

Prayer 10 – Gegrond in I AM

De Liefde van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met troost.
Het Licht van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met vrede.
De Energie van het Goddelijk Zelf omringt en vult mij met zegeningen.
IK BEN nu opgetild in de liefdevolle Aanwezigheid van mijn Goddelijk Zelf,
die mij omringt en straalt als een sieraad.
IK BEN een stralend Wezen van Licht,
dat verankerd is in het Hart van het Goddelijk Zelf.
IK BEN gezegend en geliefd door het Goddelijk Zelf in mij.
IK BEN gegrond in mijn Goddelijk Zelf.
IK BEN gecentreerd, standvastig en krachtig in mijn Goddelijk Zelf.
En IK BEN in diepe vrede.
Dank U, I AM, en ZO IS HET.

Zelfs als je niet direct effect ervaart, heeft het doen van een prayer zin. De meeste mensen merken sowieso al en een positief verschil op in zichzelf. Blijf het uitspreken van de prayers dus langere tijd herhalen en houd dit vol. Niet vanuit een gevoel van dwang, maar vanuit kalme vastberadenheid. Als je de woorden uitspreekt in de wetenschap dat dit móet gebeuren en dit ook echt voelt, ervaar je het effect op jezelf of op je omgeving al snel.

Je kunt prayers ook met meerdere mensen tegelijk uitspreken, zodat ze krachtiger zijn. Energie volgt aandacht en ‘hetzelfde trekt elkaar aan’. Wanneer je dus met veel mensen met hetzelfde bezig bent, creëer je een prachtig veld, waar jij en anderen profijt van hebben. Als je een prayer fijn vindt om te doen, herhaal deze dan.

Lees ook deel 2 van dit artikel: Een liefdevol moment voor jezelf: waarom een prayer zo belangrijk is

Je kunt meedoen met een gratis prayer reeks! Schrijf je in en ontvang maar liefst 32 dagen lang elke dag een ingesproken prayer die je na kan zeggen. Ik ben benieuwd welke positieve effecten jij mag ervaren wanneer je de prayers toepast. Veel plezier!

I Am

I Am

Wil je meer leren over prayers en affirmaties? I AM van Susan Shumsky biedt op een laagdrempelige manier en voor iedereen die dat wil directe en onmiddellijke heling. De prayers en affirmaties zijn niet ingewikkeld of moeilijk en hebben grote universele zeggingskracht. Zeg ze hardop, laat het los en de woorden doen hun werking. Door hun kracht zal je leven verbeteren!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer transformerende artikelen:

Deel dit artikel online
Marjolijn Loderichs
Marjolijn Loderichs

Marjolijn Loderichs (52) is oprichtster van en trainer bij www.iamacademy.nl.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?