Bewustzijn

HSP: kies voor het licht in jou

Door Ellen Worm
HSP: kies voor het licht in jou

Hooggevoelige mensen zijn intense voelers en pikken ook veel gevoelens en emoties op van hun omgeving. Dit kan soms bijzonder sterk zijn en veel angst en schrik veroorzaken. Daarom is het van belang om te weten dat ons innerlijk licht onze kracht is. Er zijn momenteel liefde en angst aanwezig. Gelukkig dragen we een groot licht in ons. We zijn in staat onze zonnestralen in het duister te laten schijnen en kunnen blijven voelen dat wat er ook om ons heen gebeurt er ook liefde is. Het leven op aarde is nu een spookhuis maar onze innerlijke zon straalt door de angst heen en deelt liefde uit in de wereld voor onszelf en anderen.

Voel je vrij als een vogel

Angst vernauwt ons bewustzijn, daardoor kunnen we veel onrust ervaren, hartkloppingen en benauwdheid voelen. Het is belangrijk om verbondenheid te voelen met het grotere geheel. Dan ervaar je gelijk ook een ander perspectief dat ook tot onze beschikking ligt.

Stel je voor dat je een vogel bent en hoog in de boom zit. Je bent helemaal vrij en je bent ook de boom, diep geworteld met het leven. Je staat tussen hemel en aarde!

Neem deze visualisatie en het gevoel van vrijheid mee in je wandeling in de natuur. In de natuur is het eenheidsbewustzijn goed voelbaar. Daardoor kunnen we voelen dat we verbonden zijn met iedereen. Laad je helemaal op aan de energie van de natuur. Ga heerlijk in het zonlicht staan en open al je cellen voor dit licht. Laat dit licht zich ankeren in je heupen en zak met je energie in je eigen energie veld.

Waar kies je voor?

Richt je in deze tijd van de pandemie vooral op jezelf. Wat wil je al heel lang doen maar had je nooit eerder de tijd voor? We hebben namelijk geen controle over wat er in de wereld gebeurt. Sterker nog als je je verbindt met wat er steeds om je heen gebeurt zoals het nieuws op de voet volgt dan word je angst en gevoel van onmacht alleen maar groter. Toch de controle willen blijven houden veroorzaakt nog meer lijden in onszelf en in de wereld. Je wordt het duisternis als je je helemaal laat meevoeren door alle negativiteit. Waar kies je voor? Voor liefde of voor duisternis?

Je kan momenteel vlagen van angst voelen. Zet dan bewust een stap terug uit het collectieve angstveld en stap in plaats daarvan heel bewust in het liefdesveld van je hart. Zodat je innerlijk licht krachtig straalt en daarmee voelbaar en beschermend werkt. Door dit te doen help je niet alleen jezelf maar ook anderen. Verbind je hart, lichaam en zielenstroom met Moeder aarde. Dit is lichtwerk!

Duurzaamheid

Beter omgaan met de wereld door duurzaam te ondernemen is essentieel. Deze kant gaan we sowieso op een andere kant op gaan kan simpelweg niet meer. Kijk daarom vooral wat je zelf kunt doen om deze tijd zinvol te benutten en geef je creatieve geest en talenten alle ruimte voor het welzijn van alle mensen en dieren en natuur op aarde. Wil je graag zelf duurzaam gaan ondernemen? Kijk eens op de website van (MVO) maatschappelijk verantwoord ondernemen voor inspiratie.

Bewust van het huidige moment

Hoe kom je nu tot rust in deze chaotische tijd zodat je echt op jezelf en je talent kunt focussen? Daarvoor is het noodzakelijk om terug te komen in het huidige moment. Ik ben al jaren lid van een Sangha groep, iedere twee weken komen we bij elkaar om te mediteren, te delen en om mindfulness te beoefenen. In de traditie wordt een groep van beoefenaren samen een Sangha genoemd. Sangha is een woord uit het Sanskriet en betekent spirituele gemeenschap. Twee belangrijke onderdelen van de Sangha zijn de ademmeditatie en de loopmeditatie. Deze oefeningen komen uit het werkboek Sangha werkboek ‘Stichting leven in aandacht.’

Ademmeditatie: stoppen en ruimte voelen

Ga lekker zitten en herhaal alle zinnen afzonderlijk in een langzaam tempo in jezelf. Spreek de zin eerst helemaal uit en daarna alleen de afkorting die achter de zin staat. Blijf je ademhaling volgen terwijl je de zinnen langzaam in jezelf herhaalt.

Ik adem in en ik weet dat ik inadem, Ik adem uit en ik weet dat ik uitadem. In / Uit
Ik adem in en ik zie mezelf als een bloem, Ik adem uit en ik voel me fris. Bloem / Fris
Ik adem in en ik zie mezelf als een berg, Ik adem uit en voel me stevig. Berg / Stevig
Ik adem in en zie mezelf als stil water, Ik adem uit en weerspiegel al wat is. Stil water / Weerspiegelen
Ik adem in en zie mezelf als ruimte. Ik adem uit en ik voel me vrij. Ruimte / Vrij

Loopmeditatie

Loopmeditatie kun je overal en altijd, waar je ook loopt, beoefenen. Loopmeditatie houdt vooral in dat je bewust loopt. Je loopt om te lopen, niet om ergens aan te komen. Je loopt in vrijheid en stabiliteit, niet langer gehaast. Je bent aanwezig in ieder stap. Kijk om je heen en zie hoe geweldig het leven is: de bomen, de overdrijvende wolken, de oneindige hemel. Luister naar de vogels. Voel de frisse wind. Het leven is overal om je heen. Je leeft, bent gezond en in staat om in vrede te lopen. Je oefent om te lopen als een vrij mens en je voelt je stappen steeds lichter worden. Je geniet van iedere stap die je zet. Iedere stap is voedend en helend. Wanneer je loopt toon je met iedere stap je dankbaarheid en liefde aan de Aarde.

Hoe lopen we binnen?

Bij loopmeditatie binnenshuis stemmen we onze ademhaling af op onze voetstappen. Je begint op een inademing met een stap met je linkervoet. Op een uitademing neem je een stap met je rechtervoet. En zo ga je door, steeds inademend bij een stap met de linkervoet en uitademend bij een stap met de rechter. Je bent je bewust van je hele lichaam. Je handen zijn gevouwen voor je borst en je gezicht is ontspannen in een glimlach. Je lichaam beweegt in een vloeiende beweging, in harmonie met je adem. Je aandacht gaat uit naar de volledige aanraking van je voeten met de grond. Zo nodig verander je de lengte van je passen om sneller of langzamer te gaan, maar je verandert niet het ritme van je adem. Je kunt ook een gatha zeggen als je loopt: Bij de inademing: Ik ben aangekomen. Bij de uitademing: Ik ben thuis gekomen. Je kunt beginnen met 5 minuten en de loopmeditatie opbouwen tot een kwartier.

Oefening: Ik ben een kristal

Vanuit naar binnen geslagen en verlamde angst kan je je totaal afzonderen van alle mensen omdat je denkt dat dit hoort, we hebben het echter psychisch nodig om in verbinding te zijn met onze omgeving. Zoek iemand die je af en toe kunt bezoeken en waar je van weet dat het veilig is bij hem of haar, bespreek de regels dan ook met elkaar wat veilig is om te doen en wat je beter kunt laten zodat je bij elkaar een toevluchtoord van rust en vrede kunt vinden. Lees mijn artikel: “Omarm je angst” zodat je expressie kunt geven aan de angst die binnen in jou leeft en gezien wil worden. Hierdoor geef je je angst een bedding zodat je ook het mooie van deze tijd kunt zien. We zijn op weg naar een nieuw tijdperk waar de wereld meer in balans komt, wees niet bang maar omarm de nieuwe kansen die er voor ons allemaal zijn. Ook deze periode gaat voorbij, dus haal het beste eruit!

Voor je naar buiten gaat kan je een mooie oefening doen om op een eenvoudige manier bij je lichtkracht te kunnen blijven:
Herhaal in jezelf de volgende woorden en leg beide handen op je buik:
“Ik ben een kristal”
“Alle mooie energie komt bij mij binnen”’
”Alle energie die niet bij mij hoort gaat weer terug naar waar het vandaan komt”’

Lichtcirkel

Lichtcirkel Meld je aan voor een Online Lichtcirkel. Tijdens de Online Lichtcirkel zullen we samen een stralend veld creëren waarmee we de zaadjes van licht en compassie in onszelf en elkaar kunnen laten ontkiemen. Onze harten gaan meer open zodat we opgetild worden uit de zwaarte en onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren. Dit gevoel kan je meenemen in je dagelijks leven en dit blijven voeden. Regelmatig met een Lichtcirkel meedoen helpt je in dit proces. Voor meer info en data kijk op mijn website.

Blijf in het hier en nu. Ga uit je hoofd en zak in je buik. Alles is goed hier. Mooie Mantra: Ik ben veilig, ik wordt gedragen door de stroom van het leven. Ook in deze situatie krijgen we allemaal wat we nodig hebben, voor de een is dat rust voor de ander is dat iets anders. Wat brengt deze situatie jou?

Hou van het licht in jou
Lieve groet,
Ellen Worm

Boek van het licht en de liefde

Boek van het licht en de liefde

Hoe doen we dat toch met de liefde? Kunnen we ons hart in mededogen openen? Wat is de werking van het licht? Wat gebeurt er als we iets letterlijk naar het licht brengen? Het boek is bestemd voor iedereen die met vreugde of met worsteling de liefde tegemoet treedt. Voor begeleiders en coaches, voor mensen die in rituelen voorgaan, voor hen die troost nodig hebben of aan anderen willen bieden. Het boek kan ook gebruikt worden voor meditaties.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Ellen Worm:

Deel dit artikel online
Ellen Worm
Ellen Worm

Ellen Worm, ervaringsdeskundige, healer, spreker en schrijver op het gebied van (hoog) gevoeligheid en innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde, spiritualiteit en relaties. Volg haar via Facebook, YouTube en Spotify onder haar eigen naam, of via Instagram @lightworker.eu Ze organiseert maandelijks een Online Lichtcirkel kijk voor data op haar website: www.lightworker.eu

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?