Home Yoga Yoga voor thuis: 5 online yoga lessen die je kunt volgen

Yoga voor thuis: 5 online yoga lessen die je kunt volgen

Door Redactie

Voor iedereen die thuis zit, thuis aan het werk is of voor wie na een lange dag werken thuiskomt kan het fijn zijn om even uit de werkmodus te stappen en bezig te zijn met het ontspannen van je lichaam en geest. Gelukkig zijn er op YouTube genoeg online yogalessen te vinden die je hierbij kunnen helpen. Hier is onze top 5.

5 online yogalessen die je thuis kunt volgen

1. Yoga with Adriene (EN)

Heb je nog nooit Yoga gedaan maar ben je er wel nieuwsgierig naar? Dan is Yoga with Adriene een hele fijne. Op een rustige en prettige manier laat ze je kennis maken met de basis van yoga. Als je echt helemaal nieuw bent in de yoga, dan is onderstaande video erg fijn. Stap voor stap leer je poses die niet te moeilijk zijn. Als je wat meer gevorderd bent, heeft Adriene video’s voor rugklachten, spierpijn, beter slapen, noem maar op. Een aanrader!

2. Tara Stiles (EN)

Tara Stiles was een danser en hield enorm van bewegen, totdat ze in een burn-out raakte en de verbinding met haar lijf verloor. In yoga vond ze een hele fijne manier om te bewegen, maar dan wel op haar manier! Zo ontwikkelde ze Strala Yoga, dat is yoga waarbij je de tijd neemt om je lichaam en je adem te voelen. Op haar YouTube kanaal vind je yogavideo’s van krachtige oefeningen om mee wakker te worden tot oefeningen om in een ontspannende flow te komen. Op de redactie van Inspirerend leven is Tara groot favoriet. Na een lange werkdag vind ik het vooral fijn om onderstaande video te doen, om in die ontspannende flow te komen.

3. Yoga Magazine (NL)

Ben jij op zoek naar yoga als work-out? Een getrainde core is hartstikke goed voor je houding en goed voor een gezonde rug, hierdoor zul je minder snel blessures oplopen. Yoga Magazine heeft een hele fijn benen, billen, buik yoga work-out. De oefeningen in onderstaande video zijn voor de iets gevorderden, maar als je hem een paar keer bekijkt en probeert (en je goed naar je lichaam blijft luisteren!) zal hij steeds beter gaan. Op het YouTube kanaal van Yoga Magazine vind je nog veel meer workouts en vele yogatips.

4. Happy with Yoga (NL)

Laat je niet voor de gek houden door de naam: dit YouTube kanaal is helemaal in het Nederlands. Na een dag aan mijn bureau, kan ik soms last hebben van mijn rug. Daarom doe ik steeds vaker onderstaande video om mijn rug sterker te maken. Wat ik erg fijn vind aan Happy with Yoga is dat de oefeningen rustig worden uitgelegd. Op hun kanaal hebben ze verschillende video’s ook van alle bekende Yoga poses apart. Dit vond ik op het begin erg fijn, zo kon ik eerst de techniek onder de knie krijgen en vervolgens hele workouts doen.

5. Boho Beautiful (EN)

Dit kanaal kwam ik met toeval tegen. En na veel video’s gedaan te hebben is onderstaande toch echt één van mijn favoriete. Vooral na een lange werkdag.  Boho Beautiful is een kanaal voor ieder level of je nu beginner of gevorderde bent, voor iedereen is er wel iets. Na 10 minuten voel ik me een stuk rustiger en kalmer en is mijn hoofd helemaal leeg. Een echte aanrader! Boho Beautiful is in deze top 5 de enige die op de achtergrond rustgevende muziek gebruikt, zo kun je helemaal in een flow komen.

Strala Yoga van Tara Stiles

Wil je thuis yoga kunnen doen zonder laptop? Strala yoga van Tara Stiles legt je de yogafilosofie uit en heeft verschillende oefeningen om je te focussen en natuurlijk series yogahoudingen. Fijn is dat je het boek naast de YouTube-video’s van Tara Stiles kunt gebruiken: zo kun je rustig lezen èn de video’s kijken hoe het werkt.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

 

 

Lees ook deze artikelen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

0 reactie

Tips om thuis te blijven bewegen - Vind leuke activiteiten, ontmoet nieuwe mensen en ga er samen op uit! 30 maart 2020 - 10:30

[…] hier om naar de site te gaan. Duur: Verschilt per […]

Reply

Laat een bericht achter