Spiritualiteit

Yoga voor thuis: top 5 gratis online yogalessen

Door Redactie
Yoga voor thuis: top 5 gratis online yogalessen

Vind je het niet prettig om in een studio of sportschool yoga te volgen? Thuis kun je in alle rust yogalessen volgen. Op YouTube vind je genoeg gratis online yogalessen. Dit is onze top 5.

5 online yogalessen die je thuis kunt volgen

1. Yoga with Adriene (EN)

Heb je nog nooit Yoga gedaan maar ben je er wel nieuwsgierig naar? Dan is Yoga with Adriene een hele fijne. Op een rustige en prettige manier laat ze je kennis maken met de basis van yoga. Als je echt helemaal nieuw bent in de yoga, dan is onderstaande video erg fijn. Stap voor stap leer je poses die niet te moeilijk zijn. Als je wat meer gevorderd bent, heeft Adriene video’s voor rugklachten, spierpijn, beter slapen, noem maar op. Een aanrader!

2. Tara Stiles (EN)

Tara Stiles was een danser en hield enorm van bewegen, totdat ze in een burn-out raakte en de verbinding met haar lijf verloor. In yoga vond ze een hele fijne manier om te bewegen, maar dan wel op haar manier! Zo ontwikkelde ze Strala Yoga, dat is yoga waarbij je de tijd neemt om je lichaam en je adem te voelen. Op haar YouTube-kanaal vind je yogavideo’s van krachtige oefeningen om mee wakker te worden tot oefeningen om in een ontspannende flow te komen. Op de redactie van Inspirerend leven is Tara groot favoriet. Na een lange werkdag vind ik het vooral fijn om onderstaande video te doen, om in die ontspannende flow te komen.

3. Yoga Magazine (NL)

Yoga Magazine heeft een hele fijne yogales voor beginners. Op het YouTube kanaal van Yoga Magazine vind je nog veel meer workouts en vele yogatips.

4. Happy with Yoga (NL)

Laat je niet voor de gek houden door de naam: dit YouTube kanaal is helemaal in het Nederlands. Na een dag aan mijn bureau, kan ik soms last hebben van mijn rug. Daarom doe ik steeds vaker onderstaande video om mijn rug sterker te maken. Wat ik erg fijn vind aan Happy with Yoga is dat de oefeningen rustig worden uitgelegd. Op hun kanaal hebben ze verschillende video’s ook van alle bekende Yoga poses apart. Dit vond ik op het begin erg fijn, zo kon ik eerst de techniek onder de knie krijgen en vervolgens hele workouts doen.

5. Boho Beautiful (EN)

Dit kanaal kwam ik per toeval tegen. En na veel video’s gedaan te hebben is onderstaande toch echt één van mijn favoriete. Vooral na een lange werkdag. Boho Beautiful is een kanaal voor ieder level of je nu beginner of gevorderde bent, voor iedereen is er wel iets. Na 10 minuten voel ik me een stuk rustiger en kalmer en is mijn hoofd helemaal leeg. Een echte aanrader! Boho Beautiful is in deze top 5 de enige die op de achtergrond rustgevende muziek gebruikt, zo kun je helemaal in een flow komen.

Boekentip van de redactie: Strala Yoga van Tara Stiles

strala yogaWil je thuis yoga kunnen doen zonder laptop? Strala yoga van Tara Stiles legt je de yogafilosofie uit en heeft verschillende oefeningen om je te focussen en natuurlijk series yogahoudingen. Fijn is dat je het boek naast de YouTube-video’s van Tara Stiles kunt gebruiken: zo kun je rustig lezen èn de video’s kijken hoe het werkt.

Je kunt jouw exemplaar bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

 

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Reactie
  1. Tips om thuis te blijven bewegen - Vind leuke activiteiten, ontmoet nieuwe mensen en ga er samen op uit! 30 maart 2020 - 10:30
    Reply

    […] hier om naar de site te gaan. Duur: Verschilt per […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?