Astrologie

Keltisch Nieuwjaar 31 oktober: ben jij klaar voor een nieuw begin?

Door Karin en Danique Vergeer
Keltisch Nieuwjaar 31 oktober: ben jij klaar voor een nieuw begin?

Samhain is het Keltisch feest dat gevierd wordt als de zon ondergaat op 31 oktober en is het begin van het Keltische Nieuwjaar. Het heel veel invloed op ons. Zo kun je in contact komen met overleden dierbaren, veel symbolen zien en kun je meer in je kracht komen te staan. “Je kunt geruststellende boodschappen ontvangen van dierbaren die over zijn gegaan,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Ben jij klaar voor een nieuw begin?

Rond deze dag kunnen dromen intens beleefd worden en een speciale boodschap hebben.

Tijdens de viering van Samhain wordt er geloofd dat de sluier tussen de wereld van de doden en onze wereld heel dun is en de doden hier op aarde aanwezig zijn. De doden worden op deze dag geëerd en herdacht. Ook Halloween en Allerheiligen worden rond Samhain gevierd, waarin de doden tijdens deze vieringen een rol spelen.

Het getal 1

Het Keltisch Nieuwjaar op 1 november is een dubbel nieuw begin, omdat het valt op de eerste dag van de maand en doordat drie keer het getal 1 in de datum voorkomt (1-11). Het getal 1 staat voor eigen ontwikkeling, voor zelfliefde, je hart volgen en in je kracht komen. Je kunt ook stappen willen maken voor jouw onafhankelijkheid en meer de regie nemen over je eigen leven. Rond deze dag kun je beslissingen maken die je verder gaan helpen in je ontwikkeling. Misschien wil je beginnen met het uitvoeren van een nieuw idee, wil je los komen van je partner, ga je op jezelf wonen of verhuizen naar een nieuwe woning, kies je voor een ontspannen verwendag voor jezelf en/of beëindig je het contact met mensen die niet langer een positieve invloed hebben op jou. Het zal dus aanvoelen als een nieuw begin!

Contact met overleden dierbaren

Doordat de sluier tussen onze wereld en de wereld van onze overleden dierbaren dunner is, kunnen we rond deze dag makkelijker contact maken met hen. Mogelijk hebben we bijzondere spirituele ervaringen en ontvangen we mooie, geruststellende boodschappen van de personen die over zijn gegaan.

Symbolen als antwoord op jouw vraag

Maar ook kan je, doordat deze dag het Keltische Nieuwjaar aangeeft en de Kelten veel gebruik maakten van symboliek, veel symbolen zien ter bevestiging van een thema waar je mee bezig bent. Het kan zijn dat je een antwoord krijgt op een vraag of je ziet een teken dat je sturing geeft in een nieuwe richting die je op mag gaan.

Ascentie-klachten

Door de trillingsverhogingen die rond deze dag plaatsvinden, kan je veel last hebben van ascensiesymptomen. Je kunt vooral last hebben van het hartgebied, de rug en ruggengraat. Je kunt spanning in de rug voelen, je verdrietig voelen, huilbuien hebben, benauwd zijn, druk op je borst ervaren, druk boven op het hoofd ervaren en spanning hebben in de nek. Ook kan je onrustig slapen, veel verwerken in de droomsferen en in contact zijn met je tweelingziel in de droomsferen of met een overleden iemand. Rond deze dag worden dromen intens beleefd en hebben ze een speciale boodschap, vooral als je vlak na je droom wakker wordt.

Tweelingzielen krijgen tekens over hun proces

Voor tweelingzielen is het een speciale dag door de invloed van het driedubbele getal 1. Het getal 1 betekent voor tweelingzielen: ‘het afgescheiden voelen van elkaar’. Het geeft ook aan dat zij zich mogen richten op hun persoonlijke ontwikkeling. Doordat de zon, Mercurius en Mars in het teken Schorpioen staan, gaan zij een nieuw begin maken in het hebben van een dieper contact. Ze kunnen zich bewust worden van de waarde van hun relatie en dat ze elkaar eigenlijk niet kwijt willen. Er worden gesprekken gevoerd over de diepliggende angsten en gevoelens, zoals jaloezie, of het willen hebben van controle. Ze helpen elkaar om kritisch te kijken naar zichzelf en de oorzaak van hun gedrag. Ze maken een transformatie en spirituele ontwikkeling door, doordat ze zich kwetsbaar opstellen naar elkaar en de angst gaan loslaten om verlaten, afgewezen of gekwetst te worden.

Wanneer tweelingzielen niet in contact zijn met elkaar, kun je op deze dag bijzondere tekens krijgen over hem of haar. De sluier tussen de geestenwereld en het aardse bestaan is nu namelijk dunner en hierdoor kun je makkelijker in contact komen met een overleden dierbare. Overleden dierbaren geven jou tekens over het proces met je tweelingziel. Deze tekens kunnen tot jou komen via liedjes, kaarsjes die onverwachts gaan flikkeren, lampen die knipperen, onverklaarbare gebeurtenissen, maar ook door het zien van witte veertjes. Deze boodschappen geven je meer rust.

Lichtreis ‘Terug naar vorige levens thema keltische levens’ 31 oktober 2023

Op dinsdag 31 oktober, tijdens het Keltische nieuwjaar Samhain, geven wij een online Lichtreis voor eenieder die nog last heeft van negatieve overtuigingen en emotionele blokkades, komende uit vorige levens en met name uit levens tijdens de Keltische periode. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Happy New Year!
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumatlantis.com

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • Sta je aan het begin van een persoonlijke transformatie en wil je weten welk pad je gaat bewandelen?
  • Met dit online werkboek luister je naar de stem van je ziel en creëer je een heldere visie voor de nieuwe tijd die komt.
  • Rebecca Campbell leert je vertrouwen op je innerlijke wijsheid.
Bekijk deze cursus

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?