Liefde & Relaties

Ben je single en verlang je naar een nieuwe relatie? Dit kan wel eens de oplossing zijn!

Door Michèle Lippus
Ben je single en verlang je naar een nieuwe relatie? Dit kan wel eens de oplossing zijn!

Lijkt het alsof iedereen een leuke partner kan vinden, behalve jij? Val je steeds voor foute types of heb je het gevoel dat alle leuke mannen of vrouwen al bezet zijn? Als dit je bekend voorkomt, zal deze blog je wel aanspreken! De Wet van Aantrekking kan je helpen om die ene persoon op je pad te brengen.

Om te beginnen is het handig om iets meer te weten over de Wet van Aantrekking. Deze Universele Wet zegt dat:

  1. Ons denken en voelen een energetische trillingsfrequentie heeft, die door het Universum waargenomen wordt;
  2. Alles wat je energetisch uitstraalt, steeds naar je terugkomt (Like attracts Like)

Pure kwantumfysica

Wat hebben Gabrielle Bernstein, Louise L. Hay, Dr. Joe Dispenza, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Albert Einstein gemeenschappelijk? Een diepe interesse in de werking van energie en hoe je deze in jouw voordeel kan laten werken. Einstein begreep heel goed dat om een probleem op te lossen, een shift van visie nodig is, en niet alleen in een wetenschappelijke context. Dankzij de moderne technologie, kan men de trillingsfrequentie van gedachten en gevoelens meten. De wetenschap breekt door tot een wereld, die tot nu toe onbekende materie is.

Neurowetenschapper, Dr. Joe Dispenza heeft al heel wat baanbrekend werkt verricht op dit gebied. Zijn missie is wetenschappelijk te bewijzen hoe het denken en voelen een impact heeft op ons lichaam. Als je weet dat stress en negatief denken ons letterlijk ziek kunnen maken, beeld je dan eens in wat ontspanning en positieve gedachten kunnen teweeg brengen. En als onze gedachten al een impact hebben op het lichaam, is het dan zo gek te denken dat dit zich ook buiten het lichaam kan manifesteren?

Raise your vibe!

Iedereen heeft wel eens een minder geslaagde relatie gehad. Goed nieuws: deze kunnen je bijzonder veel leren! Net vanuit deze ervaringen, weet je steeds beter wat je echt verlangt. Je mag gerust kieskeurig en veeleisend zijn. Waarom zou je genoegen nemen met “gewoon” als je “super” kan krijgen?! Om “super” in je leven aan te trekken, zal je een stukje innerlijk werk dienen te verrichten en leren aandacht te hebben voor je denken en voelen. Er zijn heus wel wat zaken waarvan je weet dat deze jouw energie of vibe naar beneden trekken.

Door het potentieel van jouw innerlijke grootsheid te ontluiken, verhoog je jouw trilling en zal je mensen aantrekken die hiermee resoneren. Om je hierbij op weg te helpen, geef ik je een introductie tot enkele oefeningen om je energetisch en mentaal te boosten. Are you ready? Dit spannend avontuur begint hier!

4 oefeningen om je energetisch en mentaal te boosten

1. Genieten van het alleen zijn

Maybe right now you’re not supposed to be in a relationship with anyone else but yourself. Maybe this is your time for you and you’re supposed to be enjoying it for exactly what it is – your time, for you.

Ben jij single? En hoe beleef je deze tijd? Vanuit oude patronen, wordt het single zijn als iets “niet fijn” beschouwd. Voor heel wat mensen is het hebben van een partner haast een levensdoel. Wanneer je alleen bent, kan het soms zijn dat je een gevoel van falen ervaart. Mogelijk heb je dan al eens gedacht “waarom ik niet en anderen wel?”

Onvermijdelijk begin je jezelf te vergelijken met anderen en trek je jezelf in twijfel… Hoe komt het dat ik geen partner heb of kan behouden? Ben ik niet aantrekkelijk genoeg?… Niets is zo nefast als je te vergelijken met anderen. Je weet immers niet of die ene persoon wel zo gelukkig is in zijn of haar relatie. Staar je dus niet blind om wat anderen mogelijk in hun leven hebben.

Besef dat deze tijd die je nu voor je hebt, een geschenk is! Gebruik deze tijd om na te gaan wat jouw belemmerende overtuigingen over jezelf en relaties zijn. Misschien ben je onzeker of voel je je onwaardig… Je kan leren om deze gedachten om te polen naar een nieuw liefdevol zelfbeeld. Leer jezelf te waarderen, geniet van het alleen zijn en maak van jouw welzijn een prioriteit.

2. Stop met zoeken en heb geduld

Hoe vaak horen we niet: de liefde komt pas naar je toe als je stopt met zoeken.

Omdat je al een tijdje hoopt om een nieuwe liefde in je leven te verwelkomen, is het normaal dat dit moment er niet snel genoeg kan zijn. Begrijp dat smachtend hunkeren naar iets dat nog niet is, op energetisch niveau wordt vertaald als tekort, ongeduld, wanhoop enz. Dit is dan de trilling die door het Universum wordt waargenomen en bij gevolg, ook in jouw realiteit terug gespiegeld wordt.

Patience is the calm acceptance that things can happen in a different order than the one you have in your mind. – David G. Allen

Net wanneer jij kan loslaten en elke dag leeft alsof het niet uitmaakt of je nu een partner hebt of niet, dan is alle weerstand weg. Vanuit het gevoel van “het is prima zoals het nu is” maak je het mogelijk om een nieuwe vervullende ervaring in je leven toe te laten. Nu ja, ik heb wel makkelijk praten maar zo heb ik het persoonlijk ervaren.

Stoppen met zoeken betekent nog niet dat je geduldig thuis blijft wachten tot die ene persoon aan je deur komt bellen. Ga gewoon verder met je leven! Ga lekker op date als je er zin in hebt en hou je verwachtingen neutraal. Chill, je weet wel.

3. Schrijfoefening “mijn nieuw verhaal”

In tegenstelling tot wat sommigen aanbevelen, hoef je je niet oneindig te blijven focussen op wat je verlangt. Het Universum neemt alle gedachten en gevoelens waar, zonder uitzondering.

Laten we aan de slag gaan met een oefening om duidelijkheid te scheppen in wat je echt wenst. Dit kan je doen door jezelf een nieuw verhaal te vertellen. Je gaat dus inzoomen op wat je dolgraag wil ervaren in een relatie.

  • Wat zijn de kwaliteiten die je waardeert in een partner?
  • Hoe wil jij je voelen?
  • Waar kan jij samen met deze persoon van genieten?
  • Wat zijn jullie gemeenschappelijke interesses enz…

Omschrijf dus enkel wat je wenst in een relatie en laat bewust eruit wat je niet wil ervaren.

4. Virtual-reality oefening

Imagination is everything, it is the preview of life’s coming attractions – Albert Einstein.

Heb je al eens een virtual-reality bril geprobeerd? Zo’n bril laat je dingen zien en ervaren, alsof jij in deze realiteit zit. Het kan verschillende emoties in je oproepen, afhankelijk wat de software je laat beleven.

Dit is een oefening die je helpt om jouw emotionele trilling te boosten. Nu je al weet vanuit de schrijfoefening wat je verwelkomt in een volgende relatie, ga je dit visualiseren. Net zoals bij het dagdromen, kan je nu helemaal opgaan in dit fijne gevoel van deze mooie, gewenste toekomst. Door te visualiseren ga je deze trilling krachtig het Universum insturen.

Wat als je een oogje op iemand hebt?

Toch belangrijk om mee te geven is dat je de bovenstaande oefeningen maakt, los van diepe gevoelens die een bepaalde persoon mogelijk in je losmaakt.

There is no assertion, only attraction – Abraham Hicks

Ik bedoel hiermee dat je schrijft en visualiseert vanuit wat jij wenst, en niet wie je wenst. Je kan deze persoon niet op één of andere magische wijze naar je toe laten komen, althans, dit is niet hoe de Wet van Aantrekking werkt. Vrije wil boven alles!

The Secret

The Secret

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in eon korrel zand, or ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Michèle Lippus
Michèle Lippus

Self-care expert, stress & burn-out coach en loopbaanbegeleider ✨ Jong van hart ✨ Ik ben dol op koffie ☕ en mijn 2 petekinderen (mijn oogappels). Host van de podcast "Rumbo norte". Te beluisteren via iTunes, Spotify en Google Podcasts. Favoriete affirmatie: I owe myself the love that I so freely give to other people.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?