Bewustzijn

Als je vanuit je hart spreekt, kun je nooit iets verkeerd zeggen

Door Elice Sijbrandij
Als je vanuit je hart spreekt, kun je nooit iets verkeerd zeggen

Waarom is vanuit je hart spreken toch zo lastig? Of is het helemaal niet zo lastig als je denkt? Mensen laten zich in deze hectische maatschappij heel snel leiden door hun gedachtes. En die gedachtes zijn vaak ingegeven door de mening van anderen of door verwachtingen die mensen denken waar te moeten maken. Dit uit zich in gedrag dat extern gemotiveerd is. Je doet of zegt dan al snel iets verkeerd, want het komt niet vanuit jezelf. Het komt niet altijd overeen met je gevoel.

Spreken vanuit je hart is spreken vanuit je gevoel

Als je spreekt vanuit je gevoel, spreek je vanuit jezelf en is wat je zegt of doet dus nooit verkeerd. Want een gevoel is subjectief. Maar misschien nog wel belangrijker: een gevoel is uniek. De mening en verwachtingen van anderen doen er dan helemaal niet meer toe. Maar hoe kom je nou dichter bij je gevoel? Om dicht bij je gevoel te komen is het belangrijk dat je weer naar je lichaam leert luisteren. En naar je lichaam luisteren kun je alleen in het NU doen.

Als je het gevoel hebt dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken kan ik haptotherapie aanraden.

Volledige aandacht

Probeer maar eens bij dagelijkse handelingen je volledige aandacht er bij te houden. Gebruik al je zintuigen om het moment waar te nemen. En elke keer als je merkt dat je weer in gedachtes verdwaald ga je gewoon weer terug naar de handeling waar je op dat moment mee bezig bent. Er is geen goed of fout. Er is alleen voelen, ruiken, horen, proeven en zien.

Haptonomie en haptotherapie

Haptonomie en haptotherapie

Iemand aanraken en zelf aangeraakt worden is een essentiële behoefte. Veel mensen missen echter het werkelijke contact met zichzelf en anderen om deze optimaal te kunnen vervullen. Haptonomie is een methode om onze zintuigen ten volle te leren gebruiken bij het vormen, ervaren en waarderen van relaties. Tastzin speelt hierin een centrale rol. Dit Ankertje geeft een introductie in de haptonomie en haar toepassing in het dagelijks leven, opvoeding en werk, van geboorte tot ouderdom.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?