Home Astrologie Astrologie: waarom je sterrenbeeld soms absoluut niet bij je past

Astrologie: waarom je sterrenbeeld soms absoluut niet bij je past

Door Anouschka van Wettum
horoscoop

Heel vaak lijken sterrenbeelden toch wel erg te kloppen. Die ene collega is bijvoorbeeld duidelijk een Aquarius en die goede vriendin een onmiskenbare Scorpio. Maar niet iedereen kan zich identificeren met zijn of haar sterrenbeeld. En daar is een goede reden voor.

Waarom mensen geboren onder hetzelfde sterrenbeeld zo’n verschillend karakter kunnen hebben

‘Je sterrenbeeld’ is het teken waarin de zon stond op het moment dat je geboren werd. Maar je zonneteken zegt vooral iets over je essentie en hoe je overkomt op anderen. Dat is niet een compleet beeld van wat je drijft in de wereld, hoe je je voelt en hoe je bij andere aspecten van je leven keuzes maakt. Je Sun Sign zegt dus vooral iets over wat je uitstraalt naar de wereld. (Zou dat de reden zijn dat we anderen altijd zo goed bij hun sterrenbeeld vinden passen?)

De Grote Drie: de combinatie van je zonneteken, je maanteken en je ascendant

Dat je sterrenbeeld dus soms niet bij je lijkt te passen, kan dus helemaal kloppen. Je hebt meer aan de Grote Drie: de combinatie van je zonneteken, je maanteken en je ascendant. Hiermee krijg je informatie over wat je uitstraalt, hoe je je van binnen voelt, en hoe je in de wereld staat.

Je Moon Sign: je innerlijke wereld en je intuïtie

Kijk bijvoorbeeld eens naar je Moon Sign: het dierenriemteken waar de maan in stond op het moment dat je geboren werd. Je maanteken zegt iets over je gevoelens, je intuïtie en je innerlijke wereld. Hierin herken je hoe je met emoties omgaat en wat je nodig hebt om je veilig te voelen. Hierin zie je al meer van jezelf omdat het gaat om wat jij iedere dag vanbinnen meemaakt.

 Je ascendant: hoe je in de wereld staat

Voel je je niet zozeer verbonden met je zonneteken? Grote kans dat jij meer van jezelf ziet in je ascendant, of Rising Sign. Je ascendant is een bijzondere: het is het teken dat aan de oostelijke horizon oprees toen jij geboren werd. Hiervoor heb je dus je geboortetijd nodig. Je ascendant zegt iets over hoe je overkomt op anderen. Het zegt namelijk iets over hoe je de wereld ziet en over hoe je met je omgeving omgaat.

De diepte in: planeten, huizen en geboortehoroscopen

Interessant, of niet? Op deze manier worden daghoroscopen maar een klein onderdeel van wat je allemaal kunt ontdekken over wat er in de sterren staat. Door je geboortehoroscoop op te vragen, ontdek je niet alleen de Grote Drie, maar ook in welke tekens de planeten staan. Zo zegt bijvoorbeeld Mercurius iets over hoe je communiceert, laat Venus zien wat aantrekkelijk aan je is en hoe je schoonheid ervaart, en staat Mars voor je innerlijke drive en je doorzettingsvermogen.

Ook heb je misschien wel eens iets gehoord over huizen: deze geven gebieden in je leven weer waar de planeten in hun dierenriemteken het meeste invloed op hebben. Zo wordt jouw ‘sterrenbeeld’ steeds complexer en is het helemaal niet gek dat jouw persoonlijkheid totaal anders is dan die van iemand anders met hetzelfde zonneteken.

Meer lezen over het uitpluizen van je geboortehoroscoop?

leven met de sterrenEr zijn verschillende apps waarmee je iets meer leert over je horoscoop, maar we raden nog het meest Leven met de sterren van Yasmin Boland aan. Met dit boek leer je eenvoudig en stap voor stap wat er allemaal voor jou in de sterren staat en ga je heerlijk de diepte in. En als je het boek uit hebt, kun je ook voor je familieleden, (toekomstige) relaties en vrienden hun geboortehoroscoop trekken en lezen…

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

1 reactie

Avatar
M 22 oktober 2020 - 20:37

Zowel mijn zon- en maanteken én mijn ascendant is ram… heftig wel 😉

Reply

Laat een bericht achter