Astrologie

Astrologie: waarom je sterrenbeeld soms absoluut niet bij je past

Door Redactielid
Astrologie: waarom je sterrenbeeld soms absoluut niet bij je past

Heel vaak lijken sterrenbeelden toch wel erg te kloppen. Die ene collega is bijvoorbeeld duidelijk een Waterman en die goede vriendin een onmiskenbare Schorpioen. Maar niet iedereen kan zich identificeren met zijn of haar sterrenbeeld. En daar is een goede reden voor.

Waarom mensen geboren onder hetzelfde sterrenbeeld zo’n verschillend karakter kunnen hebben

‘Je sterrenbeeld’ is het teken waarin de zon stond op het moment dat je geboren werd. Maar je zonneteken zegt vooral iets over je essentie en hoe je overkomt op anderen. Dat is niet een compleet beeld van wat je drijft in de wereld, hoe je je voelt en hoe je bij andere aspecten van je leven keuzes maakt. Je zonneteken zegt dus vooral iets over wat je uitstraalt naar de wereld. (Zou dat de reden zijn dat we anderen altijd zo goed bij hun sterrenbeeld vinden passen?)

De Grote Drie: de combinatie van je zonneteken, je maanteken en je ascendant

Dat je sterrenbeeld dus soms niet bij je lijkt te passen, kan dus helemaal kloppen. Je hebt meer aan de Grote Drie: de combinatie van je zonneteken, je maanteken en je ascendant. Hiermee krijg je informatie over wat je uitstraalt, hoe je je van binnen voelt, en hoe je in de wereld staat.

Je maanteken: je innerlijke wereld en je intuïtie

Kijk bijvoorbeeld eens naar je maanteken: het dierenriemteken waar de maan in stond op het moment dat je geboren werd. Je maanteken zegt iets over je gevoelens, je intuïtie en je innerlijke wereld. Hierin herken je hoe je met emoties omgaat en wat je nodig hebt om je veilig te voelen. Hierin zie je al meer van jezelf omdat het gaat om wat jij iedere dag vanbinnen meemaakt.

Je ascendant: hoe je in de wereld staat

Voel je je niet zozeer verbonden met je zonneteken? Grote kans dat jij meer van jezelf ziet in je ascendant, of Rising Sign. Je ascendant is een bijzondere: het is het teken dat aan de oostelijke horizon oprees toen jij geboren werd. Hiervoor heb je dus je geboortetijd nodig. Je ascendant zegt iets over hoe je overkomt op anderen. Het zegt namelijk iets over hoe je de wereld ziet en over hoe je met je omgeving omgaat.

De diepte in: planeten, huizen en geboortehoroscopen

Interessant, of niet? Op deze manier worden daghoroscopen maar een klein onderdeel van wat je allemaal kunt ontdekken over wat er in de sterren staat. Door je geboortehoroscoop op te vragen, ontdek je niet alleen de Grote Drie, maar ook in welke tekens de planeten staan. Zo zegt bijvoorbeeld Mercurius iets over hoe je communiceert, laat Venus zien wat aantrekkelijk aan je is en hoe je schoonheid ervaart, en staat Mars voor je innerlijke drive en je doorzettingsvermogen.

Ook heb je misschien wel eens iets gehoord over huizen: deze geven gebieden in je leven weer waar de planeten in hun dierenriemteken het meeste invloed op hebben. Zo wordt jouw ‘sterrenbeeld’ steeds complexer en is het helemaal niet gek dat jouw persoonlijkheid totaal anders is dan die van iemand anders met hetzelfde zonneteken.

Meer lezen over het uitpluizen van je geboortehoroscoop?

Ga aan de slag met je geboortehoroscoop dankzij de cursus Leven met de sterren. Als je de cursus afgrond hebt, kun je ook voor je familieleden, (toekomstige) relaties en vrienden hun geboortehoroscoop trekken en lezen…

Volg Yasmin Boland’s online cursus en ontvang een gratis geboortehoroscoop, 6 uitgebreide lessen met veel korte video’s, 40 informatiesheets en als bonus een gratis downloadable manifestatiejournal om een jaar lang de lessen toe te passen.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Redactielid
Redactielid

Op de redactie van Inspirerend Leven help ik bloggers om hun verhalen tot hun recht te laten komen. Door verhalen te delen en elkaar te inspireren kunnen we de wereld net een beetje mooier maken.

Reacties
  1. M 22 oktober 2020 - 20:37
    Reply

    Zowel mijn zon- en maanteken én mijn ascendant is ram... heftig wel ;-)

  2. Paula 9 januari 2022 - 15:08
    Reply

    Mijn zon maan en ascendant zijn boogschutter, toch vind ik het niet altijd kloppen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?