Astrologie

Volle maan in Stier 28 oktober 2023: extra emotioneel door de maansverduistering

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Stier 28 oktober 2023: extra emotioneel door de maansverduistering

De volle maan en gedeeltelijke maansverduiseting in Stier op 28 oktober 2023 is een keerpunt in je leven waarop je eindelijk oude angsten, destructieve patronen en negatieve overtuigingen kunt loslaten. “Je kunt tijdsdruk voelen: het is nu of nooit,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Door een persoonlijke crisis word jij min of meer gedwongen om een transformatie door te maken. Wat brengt deze volle maan van oktober 2023 jou?

Energetische uitwerking van de Volle maan van 28 oktober 2023

Tijdens een volle maan staan de zon en de maan recht tegenover elkaar in tegengestelde tekens. Bij deze volle maan bevindt de maan zich in het aardse teken Stier en staat de zon daar recht tegenover in Schorpioen. Het spanningsveld tussen de eigenschappen van deze tekens veroorzaakt een spanningsveld: in dit geval een conflict tussen gevoel en verstand.

Deze volle maan is extra krachtig doordat er ook een gedeeltelijke maansverduistering plaatsvindt én het getal 10 (dat bij Pluto hoort) in de datum voorkomt. Bereid je er op voor dat deze volle maan diepe transformaties in gang zet en dat emoties hoog kunnen oplopen. De gedeeltelijke maansverduistering kondigt bovendien een keerpunt in je leven aan: het wordt duidelijk dat verandering onvermijdelijk is en dat het tijd is om je te richten op de toekomst.

Let wel op: Jupiter, de planeet van expansie, staat dichtbij de maan en loopt retrograde. Hierdoor kunnen jouw toekomstplannen vertraging oplopen. Misschien wil je jouw plannen herzien, bedachtzaam te werk gaan en eerst voldoende financiële zekerheid inbouwen voordat je stappen zet. Gelukkig ga je door de mooie verbinding met Saturnus serieus te werk en alles stap voor stap aanpakken.

Deze periode is het belangrijk om te weten dat Mercurius (de planeet van communicatie en denken) en Mars (de planeet van daadkracht) recht tegenover de volle maan staan, waardoor je in deze periode snel en defensief reageert wanneer je geraakt wordt in jouw onverwerkte pijn. Dit merk je bijvoorbeeld door meer stekende opmerkingen door o.a. jaloezie en boosheid. Ook ontstaat er nu makkelijk ruzie wanneer onderdrukte emoties een uitweg zoeken.

Ascentieklachten tijdens volle maan

In de periode rondom volle maan ervaar je veel diepe emoties en ascentieklachten. Ascentiesymptomen zijn: slecht of onrustig slapen, griepachtige verschijnselen, last van je onderrug, vocht vasthouden, vermoeidheid, duizeligheid, hartkloppingen enz. Dit wordt versterkt door de maansverduistering.

Stier-invloed

Deze volle maan staat in het aardse teken Stier waardoor je de kenmerken van de Stier in deze periode voelt. De Stier staat graag met beide benen op de grond, is nuchter en praktisch ingesteld. Hij doet alles op een rustig tempo en maakt geen overhaaste beslissingen, want de Stier houdt niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn belangrijk voor de Stier omdat ze dit teken zekerheid en veiligheid bieden.

Doorgaans is de Stier rustig en geduldig, maar als zijn geduld op is, kan hij ontploffen en erg boos worden. Daarnaast is hij soms koppig en vasthoudend aan conservatievere overtuigingen. Heb je veel Stier-invloed, dan heb je moeite met het loslaten van (financiële) zekerheid en het doorvoeren van veranderingen. Geef jezelf self-caretips voor het teken Stier cadeau.

Schorpioen-invloed

Tijdens deze volle maan staat de zon in het tegenovergestelde teken Schorpioen. Dit is een mysterieus en wilskrachtig waterteken. Schorpioen ervaart intense emoties, maar heeft moeite om deze te uiten. Dit teken schiet in de verdediging om zijn gevoeligheid te beschermen, vooral wanneer zijn gevoelens gekwetst zijn of zijn bestaansrecht bedreigd wordt.

Een Schorpioen zal van zich afbijten of met boosheid reageren. Om zijn gevoel van veiligheid te garanderen, probeert de Schorpioen controle te houden over zijn omgeving. In het slechtste geval zal dit teken macht en manipulatie gebruiken om zijn zin te krijgen. Geef jezelf self-caretips voor het teken Schorpioen cadeau. 

Zowel de Stier als de Schorpioen kunnen snel bezitterig en jaloers zijn. Hier liggen diepe angsten aan ten grondslag.

Maansverduistering: gevoelens worden uitvergroot

Tussen 20:01 uur en 0:29 uur zal tijdens volle maan op 28 oktober een gedeeltelijke maansverduistering te zien zijn. De maan wordt gedeeltelijk verduisterd doordat de aarde tussen de zon en de maan instaat. Hierdoor valt er minder licht van de zon op de maan. Dit heeft invloed op hoe wij ons voelen; emoties worden versterkt en uitvergroot. Dat zal tijdens deze specifieke volle maan in Stier vooral gaan om bezittingen en het vinden van financiële, materiële en emotionele veiligheid. De angst voor verandering kan de kop op steken, bijvoorbeeld de angst om mensen te verliezen maar ook om geld te kort te komen.

Dit is het moment dat je je realiseert dat je misschien niet van verandering houdt, maar dat je niet langer alles bij het oude kunt laten. Door een persoonlijke crisis word jij min of meer gedwongen om een transformatie door te maken. Deze maansverduistering is een keerpunt in je leven waarop je eindelijk oude angsten, destructieve patronen en negatieve overtuigingen kunt loslaten.

Jupiter kleurt de uitwerking van de volle maan

Jupiter loopt retrograde en staat samen met de volle maan. Dit zorgt ervoor dat je dieper over jouw leven nadenkt en je je emotioneel, spiritueel en financieel klaarstoomt voor een volgende stap naar een fijne toekomst. Jupiter retrograde zorgt voor een remmende werking, zodat je de juiste beslissingen maakt als het gaat om gezinsuitbreiding, investeringen in vastgoed, aandelen, cryptomunten, opleidingen en/of het uitgeven van geld in het algemeen. Die remming betekent ook dat aankopen voor bijv. het verfraaien van je huis of tuin, of voor gezinsuitbreiding, even op zich moeten laten wachten.

Je kunt je in deze periode realiseren dat je te enthousiast was met het uitgeven van geld en het de komende tijd even zuinig aan moet doen. Wanneer je te makkelijk geld uitgeeft, kan je in de schulden komen!

Wanneer je beperkt wordt in het uitvoeren van jouw toekomstplannen kan dat heel wat diepere emoties triggeren zoals angsten en boosheid. Dit zorgt ervoor dat je je beperkt voelt in je doen, of dat je ervaart dat je onrechtvaardig behandeld wordt. Ook kan het zijn dat je jouw plannen verborgen houdt uit angst om mensen kwijt te raken. Als gezondheidsproblemen je in de weg staan, mag je deze eerst aan pakken.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

Veranderingen binnen je carrière

Deze volle maan is de ideale tijd om te reflecteren op wat jij graag zou willen op werkgebied. Je ervaart sterk de behoefte aan verdieping of uitbreiding van je werkzaamheden om meer financiële zekerheid te creëren voor de toekomst. Het kan een goed moment zijn om hier bijv. een opleiding voor te gaan doen. Mogelijk wil je spiritueel werk gaan doen en anderen begeleiden middels zang, zoals stembevrijding. Of je wil aan de slag als wandelcoach, voedingscoach, of holistisch therapeut. Je kunt tijdsdruk voelen: het is nu of nooit. Als je er nu niet voor gaat, dan gebeurt het misschien nooit meer.

Let wel op dat je door de combinatie van Stier-, Schorpioen- en Jupiter retrograde-invloed geremd kunt worden door je angst voor geldtekort. Dit merk je aan ongeduld, geïrriteerdheid of boze buien. Deze periode daagt je uit om juist deze angsten los te laten. Laat je door de volle maan stimuleren om gestructureerd aan de slag gaan om jouw droomwensen stapje voor stapje waar te maken.

Stekende opmerkingen en een concurrentiestrijd

De laatste planeten die invloed hebben op deze periode zijn de vurige planeet Mars en de planeet van communicatie Mercurius. Zij staan tegenover de volle maan in het teken Schorpioen. Deze positie kan ervoor zorgen dat je in situaties komt waarin mensen zich bedreigd voelen en bang zijn om hun zekerheid te verliezen. Mogelijk steekt jaloezie de kop op en willen mensen een concurrentiestrijd met jou aangaan. Anderen kunnen bijvoorbeeld jaloers zijn op jouw toekomstplannen, jouw wijze kennis en/of op jouw optimistische houding.

Je merkt dit aan stekende opmerkingen of berichten op social media die geplaatst worden met als enige doel om elkaar onderuit te halen. Je gaat de schaduwkanten van mensen duidelijk zien, wat je kritisch doet kijken naar je contacten. Misschien is het tijd om bepaalde contacten te beëindigen of is het tijd om gesprekken te voeren over wat er precies speelt, waardoor een ware transformatie plaatsvindt.

Tweelingzielen

Wat is de invloed van deze volle maan, samen met de maansverduistering, op tweelingzielen? De sterke uitwerking merken tweelingzielen wanneer ze hun toekomstplannen nog even moeten uitstellen. Dat weerhoudt hen er niet van om voorbereidingen te treffen.

Tweelingzielen worden uitgenodigd om hun financiële situatie opnieuw te bekijken en te overwegen of een carrière switch nodig is om de juiste richting voor hun toekomst in te slaan. Het kan in deze periode lastig zijn om geld uit te geven om samen wat te doen door een onstabiele financiële situatie en de angst voor geldtekort. Dit is ook het moment dat angst om een volgende stap te maken de kop opsteekt, bijvoorbeeld als het gaat om samenwonen en/of een gezin starten.

Verbinding met Juno

Voor tweelingzielen is het relevant dat deze volle maan een mooie verbinding maakt met Juno, de dwergplaneet die het huwelijk en tweelingziel aangeeft. Hierdoor kijken tweelingzielen kritisch naar hun relatie en naar wat hun behoeften zijn. Het wordt duidelijk waar hun onzekerheden en angsten liggen. In deze verbinding met Juno ligt de uitdaging om aan je schaduwkanten te werken die het gevolg zijn van je angst om elkaar te verliezen, zoals jaloezie, controledrang en bezitterig gedrag.

Traumatische ervaringen uit je jeugd kunnen naar boven komen, zoals een scheiding, overlijden van een dierbare en/of seksueel misbruik.

Tweelingzielen zullen actief aan de slag gaan met het transformeren van deze gevoelens en emoties, omdat ze anders vastlopen in hun ontwikkeling en/of hun relatie. Wat hen echter kan tegenhouden is het gevoel dat ze een stukje veiligheid kunnen verliezen. Door deze transformatie passen tweelingzielen bijvoorbeeld niet meer bij hun karmische partner, hebben ze geen aansluiting meer bij hun vrienden/familie en is het niet meer mogelijk om hun oude vertrouwde levens voort te zetten. Dit zorgt ervoor dat je (onbewust) weerstand biedt tegen het vinden van verdieping in jezelf en/of je relatie.

Rondom deze volle maan zullen de spanningen en emoties dus hoog oplopen. Uiteindelijk zorgt de maansverduistering ervoor dat er een keerpunt plaatsvindt. In jouw tweelingzielproces kom je nu in situaties terecht waarin je gedwongen wordt om positieve veranderingen door te voeren. Het is nu of nooit!

Lichtreis volle maan in stier 28 oktober 2023

Voor de Volle Maan in Stier geven wij op zaterdag 28 oktober a.s. een online Lichtreis, met korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van de Lichtwezens voelbaar zal zijn. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne Volle Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumatlantis.com

Lees ook:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Finn Magendans 22 oktober 2023 - 09:29
    Reply

    Dankbaarheid Zo herkenbaar. Groetjes Finn

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?