Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid en seksualiteit

Door Redactie
Hooggevoeligheid en seksualiteit

Dit blog over hooggevoeligheid en seksualiteit schrijf ik als hooggevoelige voor jou als hooggevoelige. Seksualiteit is een breed begrip, dit blog is geschreven vanuit de seksuele relatie van jezelf in verhouding tot/met een ander mens. Weet je dat een hooggevoelig mens een heel unieke wijze heeft van omgaan met seksualiteit? Het is een uitdaging is om jouw flow hierin te ontdekken!

Bij een hooggevoelige mens komen prikkels snel binnen en je zit ook eerder vol. Een subtiele aanraking kan je al diep raken. Ook is vaak de ervaring met geluiden en geuren veel intenser. Dat maakt dat je kan komen tot unieke ervaringen, helemaal vanuit je eigen hart en mogelijkheden, dat geldt natuurlijk voor iedereen maar voor jou zeer zeker. Hoe doe je dat?

Ten eerste besef en accepteer volledig hoe je bent, omarm je gevoeligheid als een onuitputtelijke bron van kracht. In een relatie wil dat dus zeggen dat je je open stelt, dat je wilt delen. Dat.. en dit is echt super belangrijk.. kan alleen maar als je niet al vol zit met prikkels. Dat wil dus zeggen dat intimiteit delen aan het eind van de dag gedoemd is te mislukken! Maar ook als je enige druk voelt kan je al dichtklappen. Dus een romantische sfeer die de ander speciaal voor jou maakt met kaarsjes etc. kan totaal averechts werken als het ‘moet’ leiden tot iets. De valkuil is dat er dan onzekerheid en afgeslotenheid kan gaan ontstaan omdat je jezelf het kwalijk neemt dat je ‘niet kunt’. Maar je kunt heus wel, alleen niet op het tijdstip en met/op de condities van een ander mens.

Een eerste uitdaging is dus om dat tijdstip te gaan ontdekken waarin jij zo ontspannen mogelijk bent. En op een tijdstip waarop je weinig geluiden om je heen hebt, dus niet als je kind (je) net een slechte nacht heeft of als je (klein) kind komt logeren. Heb je al eens gedacht aan intimiteit delen met oordoppen in? Hooggevoeligheid bevordert je creativiteit!

Ontdek welk tijdstip jou past. Misschien is dat wel als je wakker wordt midden in de nacht, in de ochtend of tussen de middag? Mijn eigen ervaring is dat een actieve opstelling van mijn kant de ontmoeting prettiger en intenser kan maken. Weet dat, als jij initiatief neemt, intimiteit je dan nooit ‘overvalt’. Je hebt tijd om je gewaar te worden van al je indrukken. Daarbij heb je zelf de tijd om bijvoorbeeld wat essentiële olie te verwarmen of een wierookje aan te steken. Langzaam maak je de ander zo ook wakker en dit geeft echt zoveel ruimte! Laat jouw hooggevoeligheid je seksualiteit verdiepen. Omarm al jouw unieke mogelijkheden tot mens zijn van harte! Liefdevolle dag en nacht voor jou.

Bron tekst: Geschreven door Petra Roos

Mindful en mindblowing seks

Mindful en mindblowing seks

Wil jij nog meer tips voor bewuste en spirituele seks? Dan is Mindful en mindblowing seks van Jessica Graham jouw ultieme gids! Stijlvol, eerlijk, inhoudelijk en vooral zonder plaatjes, trivialiteiten of platte algemeenheden. Jessica Graham laat je in dit boek zien dat spiritualiteit en seks gaan heel goed samen gaan. Sterker nog: seks is de ultieme spirituele oefening!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Reactie
  1. Liefdeskruiden 4 augustus 2020 - 12:04
    Reply

    Wat een herkenbaar stuk. Al die afleidende prikkels, zelfs als het om seks gaat. Nog veel te ontdekken.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?