Bewustzijn

Hoe oude pijn jouw droomleven in de weg staat (en tot toxische keuzes leidt)

Door Hanne Knight
Hoe oude pijn jouw droomleven in de weg staat (en tot toxische keuzes leidt)

Jezelf wegcijferen. Genoegen nemen met een partner die je slecht behandelt. Geloven dat het geluk alleen voor anderen is weggelegd. Het komt allemaal voort uit de overtuiging: ik ben niet goed genoeg… Het is hoog tijd om dit oude patroon aan te pakken, vindt coach Hanne Knight. “Deze diepe pijn blokkeert jou, zodat je niet kunt ontvangen. Hij houdt tegen dat het Universum je droomleven op jouw pad brengt.”

De overtuiging dat je niet goed genoeg bent of dat je niet beter verdient, kan tot toxische keuzes leiden.

Tijd voor transformatie

Beperkende overtuigingen en patronen kunnen jou tegenhouden om je mooiste leven te leiden. Lees er meer over in dit artikel. Omdat je deze patronen vaak het grootste deel van je leven onbewust met je meedraagt, of zelfs al tijdens vorige levens, is het heel moeilijk om je hiervan bewust te worden. Daarom staat dit artikel stil bij een bepaald patroon dat ik in mijn coachingspraktijk bij veel vrouwen zie. Wanneer je het herkent, is dit het moment dat ook jij mag transformeren.

Worstelen en overleven

De diepe pijn waar veel vrouwen (én mannen) in deze tijden mee worstelen is: ik ben niet goed genoeg. Voel je hoe dit in jou iets raakt? Of misschien herken je deze pijn wel als: ik verdien het niet om graag gezien te worden… Ik verdien het niet om gelukkig te zijn… Ik heb niemand nodig, ik red het wel alleen.

Wanneer het leven niet gaat zoals je eigenlijk wil, dan komt deze pijn zeker aan de oppervlakte. Je herkent de pijn in het besef dat je relatie, je baan, je financiële situatie of andere elementen uit je leven absoluut niet zijn zoals je zou wensen. Je doet je best om te overleven. Je probeert ondanks alle tegenslag je weg te vinden. Een relatie met een partner die niet echt van je houdt of je niet respecteert, is in jouw ogen nog altijd beter dan alleen door het leven gaan. Je probeert jezelf te sussen: je mag blij zijn dat je überhaupt een baan hebt. Een droombaan met een droomsalaris is toch niet voor jou weggelegd.

Giftige keuzes

De overtuiging dat je niet goed genoeg bent of dat je niet beter verdient, kan tot toxische keuzes leiden. Wanneer jij je aangetrokken voelt tot een narcistische partner, dan kan deze opvatting er onbewust aan ten grondslag liggen. Ook kan het diepgewortelde geloof dat je niet goed genoeg bent ervoor zorgen dat jij je wegcijfert. En dat je de wensen en verlangens van anderen altijd voor die van jou laat gaan.

Een diep verborgen overtuiging…

De overtuiging niet goed genoeg te zijn kun je ook diep verborgen met je meedragen. Misschien herken jij jezelf niet meteen in het geschetste beeld, want je hebt het prima voor elkaar. Je bent single, maar je kunt prima voor jezelf zorgen. Je hebt een baan die je best oké vindt en een salaris waar je goed van kunt leven – al heb je ’s avonds weinig vrije tijd of energie over. Je bent lekker nuchter en realistisch en bent best tevreden met het leven zoals het is. Het is niet fantastisch, maar het zou veel slechter kunnen, toch?

Diep vanbinnen geloof je dat je al blij mag zijn dat je leven oké is. Een fantastische relatie met iemand die jou begrijpt, respecteert, steunt en laat zien dat je graag gezien wordt? Een droombaan waarin jouw energie kan stromen en die je voldoening geeft? Een droomleven waarin je geld, energie en veel vrije tijd hebt om te kunnen genieten? Een droomhuis om in te wonen?

Natuurlijk zou dat mooi zijn! Maar dat is toch niet realistisch? Je moet niet al te groots dromen, dan raak je alleen maar teleurgesteld. Die dingen zijn alleen maar weggelegd voor de happy few. Jij hebt geen uitzonderlijke talenten; jij bent niet zo knap. Dan kun je zulke dingen toch niet verwachten?

Aan de slag met je pijn

Is dat wat jij gelooft? Wanneer je deze gedachten en overtuigingen bij jezelf herkent, dan leeft misschien ook bij jou de diepe pijn dat je niet beter verdient dan dit. Dat je niet goed genoeg bent voor een partner die jou echt liefheeft. Dat je niet getalenteerd of slim genoeg bent voor een baan die jou voldoening schenkt…

Heel opvallend aan deze diepe pijn is dat je het niet zo belangrijk vindt om er iets aan te doen. Dat is inherent aan dit negatieve patroon! Het idee dat je niet belangrijk genoeg bent om te investeren in jouw genezing, hoort bij het idee dat je niet goed genoeg bent. En precies daarom is het wel echt nodig dat je met deze pijn aan de slag gaat. Want deze diepe pijn blokkeert jou, zodat je niet kunt ontvangen. Het zorgt ervoor dat je niet in de ontvangstmodus komt. Het houdt tegen dat het Universum je manifestaties en droomleven op jouw pad brengt. En op die manier kun jij géén mooier, fantastischer, meer zinvol leven aantrekken!

Wonderen ontvangen

Dit moet je even horen: je bent fantastisch. Jouw ziel is ongelooflijk mooi, liefdevol en getalenteerd. Echt. Je bent klaar om zoveel moois te ontvangen, want je verdient het. Geloof je het nog steeds niet? Kijk jezelf dan vanaf nu elke avond eens diep in de ogen voor de spiegel. En zeg: ‘Ik ben er klaar voor. Ik ben klaar om wonderen te mogen ontvangen. Ik kijk ernaar uit om mijn droomleven te mogen leven. Ik verdien oneindig veel liefde. Ik ben geboren voor het geluk.’ En maak je klaar om de magie van het Universum met open armen te ontvangen.

Je kunt je leven helen

Je kunt je leven helen

In Je kunt je leven helen laat Louise Hay zien waarom het zo belangrijk is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over oude pijn:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Hanne Knight
Hanne Knight

't Is langs hier en het komt goed. Dat is het motto van Soul in Bloom, mijn praktijk voor coaching via e-mail, online of via chat. Als Soul Realignment Practicioner werk ik met iedereen die het gevoel heeft vast te zitten in een leven dat niet helemaal past. Samen gaan we op zoek naar de Blueprint van jouw ziel, naar wie je diep vanbinnen bent. En we verwijderen de blokkades die je nog tegenhouden om een heerlijk leven te leiden.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?