Bewustzijn

Gebrek aan inspiratie en oververmoeid raken gedurende het ascensieproces

Door Diana Douma
Gebrek aan inspiratie en oververmoeid raken gedurende het ascensieproces

Opeens kom je een laag dieper te zitten. Je weet niet meer wat je met je leven aan moet. In het hele ascensieproces ga je continu door verschillende lagen heen en dat kan veel opschonen. Dit opschonen kan hele zware processen naar boven halen, waarin je het gevoel hebt dat je weer terugvalt. Het zorgt er echter ook voor dat je na die zware processen jezelf heel goed gaat voelen. Dit zal zo door blijven gaan totdat je alles uitgebalanceerd hebt en bij het nulpunt komt. Totdat je volledig neutraal bent met al jou emoties, processen en alles eromheen wat het zo heftig maakt.

Het is belangrijk dat je jezelf altijd voorop stelt en goed voor jezelf blijft zorgen. Dit laatste valt niet altijd mee als je niet precies weet wat goed voor jezelf zorgen is en hoe je dat precies moet doen. Je bent altijd bezig met anderen helpen en daardoor ben je jezelf vergeten. Zelfliefde zal je moeten opbouwen en dat is een erg belangrijk onderdeel in het hele ascensieproces. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kan het gebeuren dat je je afsluit voor alles en iedereen. Dan kan het dat jij je eigen proces gaan saboteren. Je wilt dan niet meer mee gaan met het hele ascensieproces en wilt het volledig opgeven. De inspiratie om door te gaan mist en je vraagt je af waarom je het nog doet. Het vergt veel moed om in het hele ascensieproces continu bewust te blijven van alles.

Lichamelijke processen

Dan komt er ook nog eens bij dat je lichaam niet altijd meewerkt zoals jij zou willen. We zijn nog steeds zó geprogrammeerd volgens de menselijke denkwijze, dat we vergeten zijn ons lichaam te eren. Vergeten te luisteren naar wat ons lichaam te zeggen heeft en ook echt te stoppen met ‘werken’ als je lichaam uitgeput of oververmoeid raakt. Het hele ascensieproces leert je hoe je moet intunen op jouw lichaam en de energieën die er rondgaan. De activaties blijven binnenkomen en dit gaat alleen maar sterker worden. Hoe beter jij naar jouw lichaam luistert, hoe beter jij met alle activaties/downloads om kunt gaan die er binnenkomen.

Ook kan het zomaar zijn dat je in de ochtend gebroken wakker wordt. Besef dan dat dit komt doordat je ‘s nachts heel veel processen hebt verwerkt. Mensen vergeten nog wel eens dat ze hele programma’s aan het opschonen zijn tijdens het slapen. Slaapprocessen mogen we niet onderschatten, want hierin gebeurt heel veel. Dit komt doordat je letterlijk ‘uit’ staat en je multidimensionale lichaam de kans krijgt om allerlei processen te verwerken in je slaapstand. Tijdens deze processen worden vaak ook multidimensionale reizen gemaakt en kan je lucide dromen hebben. Dit kan heel vermoeiend zijn en als je niet weet dat dit gebeurt tijdens je slaapstand, dan kan het ook verwarrend zijn.

Veel rust, veel natuur, veel water drinken, hoog vibrationeel voedsel eten, bewegen en alles wat jouw lichaam kan helpen is heel belangrijk in dit proces. Eer je lichaam en eer jezelf! Wees lief voor jezelf en besef dat als jij ook een oordeel hebt over het proces waar je in zit, je niet lief bent voor jezelf en je het proces alleen maar tegenwerkt. Besef dat wanneer jij naar je lichaam luistert en alleen doet waar je van houdt op de momenten wanneer jij je daardoor geïnspireerd voelt, je het proces alleen maar helpt. Hoe meer je luistert naar je lichaam, hoe sterker jouw inspiratie terug zal komen.

Alles werkt andersom

Het is niet zoals we gewend zijn en zoals we altijd geleerd hebben. Alles wat wij in onze menselijke staat hebben geleerd, mogen we nu namelijk weer afleren. Dit proces kan heel intens en vermoeiend zijn. Daarom is het zo belangrijk om altijd bewust te blijven in het hele proces. In jouw menselijke staat was je altijd gewend om vanuit je hoofd te handelen, maar nu is het prioriteit om vanuit je hart te handelen. Het is belangrijk niet meer door te blijven gaan omdat jouw hoofd dat zegt. Het gaat om goed luisteren naar jouw lichaam en het oppakken van signalen die gegeven worden. Voorbeelden hiervan zijn rusten wanneer je lichaam moe is, eten wanneer je honger hebt en niet vanuit een staat van opvulling. Het gaat om echt bewust luisteren naar jouw behoeften.

Het kan zomaar zijn dat jij ergens nog een programma in jouw systeem hebt zitten dat jou zegt dat je moet eten om gelukkig te zijn. Ook kan het zo zijn dat je ergens onderliggend ontevreden bent en jij dat gevoel probeert te negeren door het weg te stoppen met eten. Je hebt dus honger of wil een leegte opvullen. Ook hierin is het belangrijk om altijd bewust te blijven tijdens al jouw processen. Luister naar je hart en lichaam en niet naar je hoofd. Werk je nu van binnenuit naar buiten toe.

Heb vertrouwen in het ascensieproces

Hoe cliché het ook klinkt, het is wel het proces. Het is belangrijk om vertrouwen te blijven hebben en houden in het pad dat je bewandelt en gekozen hebt. In feite kan je niet meer onbewust worden omdat je al zo bewust bent. Het kan met tijden zeker vermoeiend zijn en je kan gefrustreerd en uitgeput raken. Je kan het verlangen hebben om ‘daar’ al te zijn. Besef heel goed dat dit het ego is dat een loopje met jou wil nemen, want de weg er naartoe is misschien nog wel veel belangrijker en mooier in dit hele proces.

Je ego wil jou gewoon weghouden bij het hele ontwakingsproces en je kan daardoor in allerlei oude processen terugvallen. Zoals slachtoffermentaliteit, boosheid en frustratie, verlangen, ongeduld en alles wat jou weg wilt houden van jouw ascensieproces.

Ook kan het zijn dat deze processen horen bij het hele ascensieproces, want om jouw systeem op te schonen kunnen deze naar boven komen door er letterlijk uit te komen. Het zal jou juist kunnen helpen om te laten zien waar jij nog aan kunt werken en waar jij nog bewust van mag worden. Alles is als een heel mooi en groot orkest in elkaar gewoven zodat het zich als een mooie symfonie kan afspelen. We zijn allemaal een deel van het groter geheel en daarin is het belangrijk altijd jezelf en je processen te eren, je hart open te houden en bewust te blijven. Ook is het belangrijk om goed naar jezelf en jouw behoeftes te luisteren. Dat kan soms betekenen dat je even helemaal niks hoeft te doen, want jouw lichaam heeft die tijd nodig om alles te verwerken.

Alles is goed en jij bent goed! Je bent precies waar je moet zijn, elke stap op deze weg naar ascensie.

Namaste
Love D

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reacties
  1. Jos Eulderink 2 september 2019 - 20:58
    Reply

    Hoi, ik zit in een hevig ascensie proces sinds februari, zodoende kwam ik aan de rustgevende medicatie omdat het gelijk ook een stressvolle periode was al. Mijn vraag is kan medicatie het proces verstoren ?

  2. De stem in jezelf – Robert Pennekamp 7 december 2020 - 09:31
    Reply

    […] verantwoordelijkheid, 5d, bewustzijn, licht, lichtwezen, ontwaken, innerlijk, lichtpunt, dankbaar, ascensie, verlichting, transformatie. Je kan er veel over lezen. En het geeft een heel ander beeld van de […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?