Spiritualiteit

Energetische bescherming: zo bescherm je je huis tegen negatieve energieën

Door Redactie
Energetische bescherming: zo bescherm je je huis tegen negatieve energieën

Misschien heb je wel eens ervaren dat in een bepaalde ruimte of op een bepaalde plek een negatieve energie hangt. Negatieve energieën manifesteren zich als slechte vibes waardoor je je minder lekker voelt en ze kunnen de vorm aannemen van een indringer. Hier wil je thuis natuurlijk geen last van hebben. In dit artikel geven we daarom drie tips die je helpen om een energetisch veld in en rond jouw huis te creëren waardoor je huis beschermd is tegen negatieve energie.

Tip 1: De grounding-mediatie

Om je huis een positievere sfeer te geven en jezelf in balans te brengen, kun je een grounding-meditatie doen. Het is een cruciale oefening om jezelf een veilig en ondersteund te voelen. De grounding-meditatie is een erg simpele meditatie. Grounding of ‘aarden’ wil zeggen dat we een verbinding creëren tussen ons fysieke lichaam en het middelpunt van de aarde.

 • Als eerste ga je op een stoel zitten. Recht je rug, zet je voeten plat op de grond en leg je handen op je dijen met je handpalmen naar beneden. Doe je ogen dicht en adem diep, maar rustig.
 • Vervolgens beeld je in dat er een bol groen licht rond je ruggengraat draait. Haal een aantal keer diep adem om de verbinding met die bol in balans te brengen.
 • Daarna stel je jezelf voor dat die bol van licht door je lichaam heen valt, en vervolgens door de stoel, dan door de grond en helemaal tot de kern van de aarde. Beeld je in dat hij een groene streng achterlaat die jou verbindt met het middelpunt van de aarde.
 • Voel de verbinding tussen je ruggengraat en de aarde. Stel je dan voor hoe de voedende energie via de groene streng omhoog loopt, richting je zonnevlecht. Vanaf daar spreidt de energie zich langzaam door de rest van je lichaam.
 • Stuur daarna negatieve, angstige, of andere ongewenste energie weg door de groene streng. Zodat de aarde deze weer kan omzetten in positieve energie.
 • Zodra je er klaar voor bent: open je ogen, sta op en rek je uit.

Tip 2: Kristallen voor bescherming

Ook kun je je huis beschermen door middel van kristallen. Met kristallen kun je namelijk een beschermingslaag in een ruimte creëren. Er zijn verschillende kristallen die je daarbij kunnen helpen. Hieronder worden er een paar van deze kristallen toegelicht.

Zwarte toermalijn

Deze steen heeft een sterk helende werking. Hij helpt om negatieve gedachten en energie te verdrijven en ondersteunt je om jezelf beter te aarden. Daarom is deze steen ook fijn tegen bescherming van elektromagnetische stralingen.

Obsidiaan

Obsidiaan wordt ook wel vulkanisch glas genoemd, omdat het is ontstaan uit gesmolten lava die snel afgekoeld. De steen vormt een barricade tegen negatieve energie. Je zou deze steen kunnen zien als een spons die negativiteit opneemt. Daarom dien je de steen regelmatig te reinigen. De steen kan binnen jouw ruimte de negativiteit opruimen zodat het aan gaat voelen als een positievere ruimte.

Amethist

Amethist staat bekend om zijn emotionele en spirituele bescherming. De steen kan je helpen om angsten en verslavingen te doorbreken en helpen je overgang naar een hoger bewustzijn te maken. Deze steen kan door zijn hoge frequentie negatieve en stressvolle energie uit een ruimte halen en deze omzetten in positievere energieën. Daardoor krijg je een gelijkmoedigere geest. Daarnaast biedt amethist op je nachtkastje of onder je kussen bescherming tegen nachtmerries.

Tip 3: Het middel tegen slechte vibes

Je kunt je huis, en daarmee jezelf, ook beschermen tegen negatieve energieën door middel van een brouwsel. Hieronder wordt toegelicht wat je hier voor nodig hebt en hoe je dit kunt maken.

Ingrediënten

 • 13 druppels obsidiaan- extract
 • 13 druppels zwarte toermalijn-extract
 • 13 druppels amethist-extract
 • 13 druppels etherische olie, van bijvoorbeeld lavendel of cederhout
 • Witch Hazel/ wodka

Weet je niet hoe je edelstenenextract moet maken? Dit kun je doen door een edelsteen naar keuze een nachtje in een flesje water te laten liggen. Zorg voordat je dit doet wel dat de steen goed is gereinigd en ook voldoende is opgeladen.

Bereiding

 • Doe alle ingrediënten in een glazen flesje naar keuze. Vul dit aan met witch hazel, je zou eventueel ook wodka kunnen gebruiken.
 • Laad het middel ten minste een uur op onder de volle maan.
 • Maak contact met je lichaam en je woonruimte. Voel je je evenwichtig en ondersteund? Zo niet, doe dan eens de grounding-mediatatie.
 • Zodra je het gevoel hebt dat de energie in de ruimte de jouwe is: gebruik dan een watje of een schone doek om het middel op het raam en de deurkozijnen te smeren.
 • Stel jezelf voor hoe het middel alles stevig afsluit. Roep als je wilt je persoonlijke beschermengelen of bondgenoten aan. Vraag hen om bescherming en om rond jouw huis wacht te houden.

TIP: Bereid dit middel het liefst tijdens of rond volle maan, zodat je het in het maanlicht kunt opladen.

Dit is een fragment uit ‘HausMagick’ van Erica Feldmann.

De geheimen van space clearing

De geheimen van space clearing

Hoe krijg je deze energieën weer uit je huis? Denise Linn helpt je hiermee in De geheimen van space clearing. In dit boek leer je de kunst van het reinigen en harmoniseren van de energie in een ruimte. In dit boek leer je niet hoe je geesten kunt bevrijden maar je leert wel hoe je energieën kunt opruimen die gewoonlijk voor geesten worden aangezien (zoals de energieën in dit artikel!).

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?