Home Spiritualiteit Energetische bescherming: zo bescherm je je huis tegen negatieve energieën

Energetische bescherming: zo bescherm je je huis tegen negatieve energieën

Door Redactie
energieen

Misschien heb je wel eens ervaren dat in een bepaalde ruimte of op een bepaalde plek een negatieve energie hangt. Negatieve energieën manifesteren zich als slechte vibes waardoor je je minder lekker voelt en ze kunnen de vorm aannemen van een indringer. Hier wil je thuis natuurlijk geen last van hebben. In dit artikel geven we daarom drie tips die je helpen om een energetisch veld in en rond jouw huis te creëren waardoor je huis beschermd is tegen negatieve energie.

Tip 1:  De grounding-mediatie

Om je huis een positievere sfeer te geven en jezelf in balans te brengen, kun je een grounding-meditatie doen. Het is een cruciale oefening om jezelf een veilig en ondersteund te voelen. De grounding-meditatie is een erg simpele meditatie. Grounding of ‘aarden’ wil zeggen dat we een verbinding creëren tussen ons fysieke lichaam en het middelpunt van de aarde.

 • Als eerste ga je op een stoel zitten. Recht je rug, zet je voeten plat op de grond en leg je handen op je dijen met je handpalmen naar beneden. Doe je ogen dicht en adem diep, maar rustig.
 • Vervolgens beeld je in dat er een bol groen licht rond je ruggengraat draait. Haal een aantal keer diep adem om de verbinding met die bol in balans te brengen.
 • Daarna stel je jezelf voor dat die bol van licht door je lichaam heen valt, en vervolgens door de stoel, dan door de grond en helemaal tot de kern van de aarde. Beeld je in dat hij een groene streng achterlaat die jou verbindt met het middelpunt van de aarde.
 • Voel de verbinding tussen je ruggengraat en de aarde. Stel je dan voor hoe de voedende energie via de groene streng omhoog loopt, richting je zonnevlecht. Vanaf daar spreidt de energie zich langzaam door de rest van je lichaam.
 • Stuur daarna negatieve, angstige, of andere ongewenste energie weg door de groene streng. Zodat de aarde deze weer kan omzetten in positieve energie.
 • Zodra je er klaar voor bent: open je ogen, sta op en rek je uit.

Tip 2: Kristallen voor bescherming

Ook kun je je huis beschermen door middel van kristallen. Met kristallen kun je namelijk een beschermingslaag in een ruimte creëren. Er zijn verschillende kristallen die je daarbij kunnen helpen. Hieronder worden er een paar van deze kristallen toegelicht.

Zwarte toermalijn

Deze steen heeft een sterk helende werking. Hij helpt om negatieve gedachten en energie te verdrijven en ondersteunt je om jezelf beter te aarden. Daarom is deze steen ook fijn tegen bescherming van elektromagnetische stralingen.

Obsidiaan

Obsidiaan wordt ook wel vulkanisch glas genoemd, omdat het is ontstaan uit gesmolten lava die snel afgekoeld. De steen vormt een barricade tegen negatieve energie. Je zou deze steen kunnen zien als een spons die negativiteit  opneemt. Daarom dien je de steen regelmatig te reinigen. De steen kan binnen jouw ruimte de negativiteit opruimen zodat het aan gaat voelen als een positievere ruimte.

Amethist

Amethist staat bekend om zijn emotionele en spirituele bescherming. De steen kan je helpen om angsten en verslavingen te doorbreken en helpen je overgang naar een hoger bewustzijn te maken. Deze steen kan door zijn hoge frequentie negatieve en stressvolle energie uit een ruimte halen en deze omzetten in positievere energieën. Daardoor krijg je een gelijkmoedigere geest. Daarnaast biedt amethist op je nachtkastje of onder je kussen bescherming tegen nachtmerries.

Tip 3: Het middel tegen slechte vibes

Je kunt je huis, en daarmee jezelf, ook beschermen tegen negatieve energieën door middel van een brouwsel. Hieronder wordt toegelicht wat je hier voor nodig hebt en hoe je dit kunt maken.

Ingrediënten

 • 13 druppels obsidiaan- extract
 • 13 druppels zwarte toermalijn-extract
 • 13 druppels amethist-extract
 • 13 druppels etherische olie, van bijvoorbeeld lavendel of cederhout
 • Witch Hazel/ wodka

Weet je niet hoe je edelstenenextract moet maken? Dit kun je doen door een edelsteen naar keuze een nachtje in een flesje water te laten liggen. Zorg voordat je dit doet wel dat de steen goed is gereinigd en ook voldoende is opgeladen.

Bereiding

 • Doe alle ingrediënten in een glazen flesje naar keuze. Vul dit aan met witch hazel, je zou eventueel ook wodka kunnen gebruiken.
 • Laad het middel ten minste een uur op onder de volle maan.
 • Maak contact met je lichaam en je woonruimte. Voel je je evenwichtig en ondersteund? Zo niet, doe dan eens de grounding-mediatatie.
 • Zodra je het gevoel hebt dat de energie in de ruimte de jouwe is: gebruik dan een watje of een schone doek om het middel op het raam en de deurkozijnen te smeren.
 • Stel jezelf voor hoe het middel alles stevig afsluit. Roep als je wilt je persoonlijke beschermengelen of bondgenoten aan. Vraag hen om bescherming en om rond jouw huis wacht te houden.

TIP: Bereid dit middel het liefst tijdens of rond volle maan, zodat je het in het maanlicht kunt opladen.

Boekentip: HausMagick

Dit is een fragment uit ‘HausMagick’ van Erica Feldmann. Met haar boek breng je de verwondering van de natuur, de spanning van eeuwenoude rituelen en de schoonheid van geheimzinnige dimensies in huis. Je huis wordt een magische plek waar je je goed voelt, waardoor levensenergie voluit kan stromen. Je huis heeft helemaal geen nieuwe bank of een likje verf nodig. Met een beetje HausMagick verricht je al wonderen en geef je jezelf en je huis magische krachten.

Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Leave a Comment