Bewustzijn

Over spiritueel ontwaken: zo kom je door de donkere nacht van de ziel (en zie je het licht)

Door Diana Douma
Over spiritueel ontwaken: zo kom je door de donkere nacht van de ziel (en zie je het licht)

Velen zijn momenteel aan het ontwaken – jij misschien ook. Je beleeft de donkere nacht van de ziel, wat pijn en verwarring met zich meebrengt. Hoe kom je hier in hemelsnaam doorheen? Diana Douma heeft goede raad voor jou. “Ga naar binnen! Hoe meer je de donkere delen in jezelf aandacht geeft, hoe meer je geluk van binnenuit ervaart.”

Alle emoties die nu naar boven komen, zoals boosheid, verdriet en angsten, vragen om jouw aandacht. Je hoeft ze alleen maar te herkennen, erkennen en voelen.

Pijnlijke processen

Als je ontwaakt, ben je aan het ‘ont-leren’ wat jou aangeleerd is. Dit vraagt om veel geduld en nieuwe kennis. De tijd is gekomen om je weer te herinneren wie je in essentie bent en wat je hier op aarde komt doen. Waarom jij deze weg, dit pad van verlichting, hebt gekozen, en wat jouw doel is.

Het voelt vaak niet als een pad van verlichting. Want als je ontwaakt, ga je door allerlei processen heen. Alles wat je hebt weggestopt, wordt nu wakker: fysiek, mentaal, energetisch, astraal. Alles wat je eerder niet voelde, voel je nu intens. Alles wat je eerst niet zag, zie je nu heel duidelijk. Het maakt het leven er niet makkelijker op: jij bent je er nu van bewust hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. Hoe meer je te weten komt, hoe wakkerder je wordt, hoe meer de sluier verdwijnt.

Naar binnen gaan

Hoe ga je door deze pijnlijke processen heen? Door naar binnen te gaan! Maar hoe doe je dat? Door te luisteren, voelen, ervaren wat er in je lichaam gebeurt. Wat voor gedachten komen er naar boven in tijden van wanhoop? En zijn ze op waarheid gebaseerd? Je gaat anders tegen jezelf, anderen en situaties aankijken. Je gaat bewuster door processen heen en daardoor voel je meer. Heling kan extreem pijnlijk zijn, maar is wel nodig om weer bij het licht te komen.

De donkere nacht van de ziel

Je gaat door een donker dal heen – ook wel de ‘donkere nacht van de ziel’ genoemd. De een ervaart dit als een depressie, een ander als een burn-out, weer een ander heeft lichamelijke klachten… Soms weet je niet waar je het zoeken moet, maar juist deze momenten zijn het meest waardevol. Hier zit jouw groei en ontwikkeling. Dit proces brengt jou terug naar het licht, waar alles lichter is en je meer inzicht hebt in het grotere plaatje.

Je gevoelens komen weer online

Je krijgt meer begrip en empathie voor alles en iedereen om je heen. Jouw gevoeligheid is weer online! Je gaat intens voelen, beleven, ervaren, zien. Je voelt de energie van je lichaam, van plaatsen, situaties en mensen om je heen. Je wordt je bewust van de natuur en vindt de connectie met jezelf langzaamaan terug. Dit is de weg die je bewandelt. Ook al lijkt het een lange en moeilijke weg, weet dat hij jou uiteindelijk de vreugde brengt die je zoekt in het leven.

Het is het mooiste wat er is: alles in het leven puur voelen en beleven. Niet meer afgevlakt zijn, geen masker meer op, maar zijn wie jij in essentie bent. Zodra je door alle processen heen bent gegaan, voel je zoveel dat je niet anders meer wilt. Je weet: dit is wie ik hoor te zijn, zonder al die lagen pijn, verdriet, conditioneringen en noem maar op. Je voelt meer vreugde en dankbaarheid. Doordat je energie verandert, trigger je anderen om wakker te worden.

Samenwerken met je lichaam

Ook het bewustzijn van je lichaam ontwaakt. Als jij samenwerkt met je lijf komen er mooie processen op gang, die jou in een hoger bewustzijn brengen. We hebben ons lichaam geweld aangedaan; we waren ons er niet van bewust wat het allemaal verdragen moet. We gingen ervan uit dat het alles aankan. Nu wij wakker worden, wordt ons lichaam ook wakker. Het gaat door pijnlijke processen heen en allerlei klachten kunnen daarbij optreden.

Eerst sliep het bewustzijn van je lichaam, waardoor jij je lijf kon negeren. Je at bijvoorbeeld bewerkt voedsel, bewoog amper, had vaak ‘slechte’ gedachten, ging zelden de natuur in, gebruikte drank of drugs… Maar nu jij en je lichaam aan het wakker worden zijn, moet je wel luisteren naar wat het te zeggen heeft. Waarom word je ziek? Waarom heb je bepaalde gedachten? Waarom voel jij je op een bepaalde manier? Ga naar binnen en voel, ervaar, observeer waar het vandaan komt.

Wat wil jouw lijf vertellen?

Voel weer wat je lichaam jou wil vertellen. Voel wat het nodig heeft, qua voeding, beweging, natuur, meditatie, rust, verzorging. Je lijf wil zo graag gehoord worden. Het bewustzijn van je lichaam wijst je de weg; bouw weer vertrouwen op met je lijf. Wees dankbaar voor je lichaam en wat het jou allemaal gebracht heeft. Het is een voertuig dat jou overal naartoe draagt en al zoveel heeft gedragen: energetisch, fysiek en mentaal. Jouw lichaam is zo intelligent dat het in weerstand kan gaan, maar ook in volledige overgave. Je lichaam is er om jou te dienen, maar ben je bereid om te luisteren naar wat het wil zeggen?

Velen vervloeken hun lichaam en willen het niet accepteren. Hoe kun je dan van jezelf houden? Hoe kan je lichaam jou dan vertrouwen en van jou houden? Hoe kan je lichaam in overgave gaan als jij er alleen maar negatief over denkt en praat? Je lichaam leert jou de lessen die je mag leren in deze wereld. Je lichaam kan zo mooi met jou samenwerken, als jij het tenminste niet tegenwerkt. Je lichaam is bereid jou tot ongekende hoogtes te brengen. Het wil jou helen en steunen op je pad naar verlichting.

Heling tijdens het ascentie-proces

Het bewustzijn van jouw lichaam is hoger dan je eigen bewustzijn. Je lichaam weet dus precies wat het moet doen om te helen. Om jou door bepaalde processen heen te helpen. Als je maar wilt luisteren, voelen en vertrouwen. Houd elke dag van je lichaam en wees er elke dag weer dankbaar voor. Je DNA luistert naar elke gedachte die je hebt en kan jou heel of beter maken.

Tijdens het ascensie-proces vertoont je lichaam klachten om opgeschoond te worden. Dan is het mooi als jij je lichaam helpt en ondersteunt. Hoe? Door je lichaam te vertrouwen. En geef het gezonde voeding, beweeg, heb positieve gedachten, zoek de natuur op en neem voldoende rust.

Laat je niet afleiden

Je lichaam wil jouw aandacht, maar ook je gedachten willen jouw aandacht. Je gevoelens willen jouw aandacht. Je bewustzijn wil jouw aandacht. Je hart wil jouw aandacht. Je ziel wil jouw aandacht. Dit betekent: naar binnen gaan. Laat je niet afleiden door de externe wereld. Door social media, tv, uitgaan, materie, relaties die niet vervullen, banen waar je ongelukkig van wordt, drank, drugs, spelletjes… Dit wordt de 3D-wereld genoemd, waarin mensen slapend worden gehouden. Een wereld vol dualisme, waarin je antwoorden buiten jezelf zoekt en dus niet in jezelf.

Binnen in jezelf liggen alle antwoorden en alleen van binnenuit kun je werkelijk geluk creëren. Alle emoties die nu naar boven komen, zoals boosheid, verdriet, depressie, frustratie en angsten, vragen om jouw aandacht. Meer niet. Je hoeft ze alleen maar te herkennen, erkennen en voelen. Dus niet wegduwen en je verzetten tegen wat er is, maar jezelf volledig accepteren – inclusief de donkere delen in jezelf. Daardoor valt je masker af, komt je ware authentieke zelf naar boven en begin je te stralen. Hoe meer je de donkere delen aandacht geeft, hoe meer je geluk van binnenuit ervaart. Naar binnen gaan betekent dus niets anders dan jouw aandacht geven aan wat er is, aan jouw wezen, jouw zijn.

Wil jij ontdekken wat jouw zielsmissie is?

Ben je aan het ontwaken maar weet je nog niet wat jouw zielsmissie is? Start dan met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell! Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Lees verder over de donkere nacht van de ziel en hoe je kunt helen:

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?