Home Bewustzijn Augustus oogstmaand: zo creëer jij overvloed

Augustus oogstmaand: zo creëer jij overvloed

Door Jacqueline Rietveld
overvloed

Augustus is van oudsher de oogstmaand. Moeder natuur toont in deze maand uitbundig haar overvloed. De oude Kelten en Druïden vierden op 1 augustus traditioneel feest (Lughnasadh) om de succesvolle oogst te vieren en de aarde en haar spirits te danken voor de overvloed. Daarbij vierde men ook bewust de successen die zij zelf hadden bereikt op het gebied van bijvoorbeeld werk, relaties en gezin. Zij waren zich zeer bewust van de rol die ze zelf speelden in het aantrekken van overvloed.

Open staan voor overvloed

Ook tegenwoordig zijn we nog steeds in staat om overvloed te creëren. Helaas zijn we minder dan de oude volkeren afgestemd op de natuur en daardoor meestal vergeten hoe wij overvloed aan kunnen trekken. Overvloed kan over veel verschillende dingen gaan. Geld, tijd, gezondheid of liefde bijvoorbeeld. Ik kan je zeggen: die overvloed is er al, ook voor jou! Op alle aspecten waar jij naar verlangt. Je hoeft er alleen voor open te staan. Verander je mindset van ‘angst voor tekort’ naar ‘erop vertrouwen dat er voldoende is’. Hoe je dat kan doen, lees je hieronder.

Natuurlijk overvloed

Als je naar de natuur kijkt, kan je zien dat er altijd overvloed is. Er is altijd precies aanwezig wat op dat moment nodig is om te overleven of door te groeien. Hoe slecht de omstandigheden ook zijn. Al leg je de hele tuin vol met tegels: er komt altijd ergens weer een plantje op. Al vriest het nog zo hard en lang: de zon laat zich uiteindelijk weer zien en maakt dat er nieuwe dingen groeien. Al brengt de mensheid een drastische klimaatverandering teweeg: de natuur grijpt in en creëert een nieuwe balans.

Die natuurlijke cyclus beweegt zich ook in ons mensen en onze levens. Daarbij geldt net als in de natuur dat soms eerst een crisis nodig is om een nieuwe bron van overvloed aan te kunnen boren. Je mag erop vertrouwen dat er altijd nieuwe kansen komen en hulp in het verschiet ligt.

Overvloed in plaats van schaarste

Hoe kan jij ervoor zorgen dat de overvloed in jouw leven gaat stromen? Je kan je gedachten gebruiken om ontvankelijk te zijn voor de bestaande overvloed. Want net zoals ‘schaarste’ een aangeleerde mindset is, kan ‘overvloed’ dat ook zijn. Realiseer je dat wij allemaal ‘gehersenspoeld’ zijn met het idee dat er altijd een tekort is, of in ieder geval een groot risico op het ontstaan daarvan.

De eerste les economie die je krijgt op de middelbare school bijvoorbeeld, gaat over schaarste. Alles is schaars is het uitgangspunt; alles kan op raken.

We worden dus allemaal grootgebracht met het idee dat al je geluk zomaar opeens voorbij kan zijn. En dat je altijd angstvallig op je spulletjes en geluk moet passen voordat het verdwijnt. Kan je je voorstellen dat deze basishouding van dreigend tekort invloed heeft op de beleving van de gebeurtenissen in ons leven?

Wat blokkeert de stroom?

Wat nou als je jezelf aan gaat leren om het tegenovergestelde te doen? Om uit te gaan van het beginsel van overvloed. Dat je altijd precies krijgt wat je op dat moment nodig hebt. Als iets nog niet stroomt in je leven, dan mag je bij jezelf onderzoeken wat in jou deze stroom van overvloed mogelijk blokkeert. Misschien wil je aan de ene kant wel veel geld, maar zit er tegelijkertijd een diep gewortelde overtuiging in jou dat geld stinkt en het slecht is om ervan te genieten. Wat werd er bijvoorbeeld in jouw opvoeding van geld gevonden?

Hetzelfde gaat op voor liefde. Jij bent al heel lang op zoek naar geluk in de liefde, maar toch komt het er maar niet van. Is er diep in jou een stemmetje dat je waarschuwt dat je toch alleen maar teleurgesteld zal raken? Of dat jij die liefde niet verdient? En weet je dat tijd eigenlijk niet bestaat, maar een afspraak is tussen mensen die ons leven is gaan regeren? Van iets dat er niet is, kan je ook niet te weinig hebben, toch? Het is altijd NU, en dat moment gaat nooit voorbij. Je hebt dus altijd zeeën van tijd!

Overvloed creëren

Dus waaraan jij dan ook een gebrek ervaart, je hebt altijd de mogelijkheid om overvloed te creëren. Leer je geest aan om te vertrouwen op de natuurlijke stroom van overvloed. Onderzoek bij jezelf welke negatieve overtuiging de overvloed op een bepaald gebied – onbewust – tegenhoudt. Dan zal je zien dat iedere uitdaging die het leven je geeft, altijd een kans is op groei naar een gelukkiger en rijker leven. En dat de overvloed vanzelf gaat stromen.

Jacqueline Rietveld heeft een praktijk voor energetisch lichaamswerk en is Reiki Master. Haar doel is mensen te leren hoe zij zo vitaal en vreugdevol mogelijk kunnen leven vanuit hun innerlijke kracht. Daartoe geeft zij individuele coaching, bewustwordingsworkshops en Reiki cursussen. Meer informatie vind je op haar website www.avaloncoaching.nl

Boekentip: The Secret

the secretEr bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval… Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand, er ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt – een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

  •  *
  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *

Laat een bericht achter