Bewustzijn

5 beslissingen voor een gelukkig leven

Door Vanessa
5 beslissingen voor een gelukkig leven

Niets waar we tegenwoordig zo mee bezig zijn als een gelukkig leven leiden. Echter zoeken we het hiervoor vaak veel te ver. Geluk of gelukkig zijn komt immers niet van buitenaf. Noch een dure auto, noch een kasteel of droomprins op het witte paard, kan jou voor 100% vervulling of geluk scheppen. De schepper van je eigen geluk ben jij zelf!

Geluk wordt slechts voor de helft bepaald door je genen en je opvoeding. Daarnaast spelen ook de omstandigheden slechts voor 10 procent mee. De andere 40 procent kan je zelf beïnvloeden en heeft grotendeels te maken met hoe je naar de dingen aankijkt en hoe je in het leven staat. Geluk is eigenlijk vrij simpel, het zit in jezelf en wacht geduldig op jou om geleefd te worden. Met de volgende 5 beslissingen staat geluk vanaf nu meer aan jouw zijde.

1. Respecteer jezelf

Niets kan je ongelukkiger maken dan jezelf niet te accepteren zoals je bent. In ons huidig maatschappijbeeld groeien we vooral op met wat we niet goed kunnen en met het ideaalbeeld van ‘het mens-zijn’. Het lijkt erop dat we nooit voldoen.

Toch is van jezelf houden de beste beslissing die je kunt maken wanneer je gelukkig wilt zijn. Van jezelf houden houdt in dat je jezelf accepteert met je sterke en zwakke kanten, dat je jezelf apprecieert zonder oordelen. Het Universum heeft je perfect geschapen zodat jij de ervaringen kan opdoen die je ziel naar een Hoger Plan heffen. Je bent dus altijd goed zoals je bent.

2. Laat verwachtingen van hoe iets of iemand zou moeten zijn los

We hebben allemaal plaatjes in ons hoofd over hoe iets of iemand zou moeten zijn. Deze verwachtingen belemmeren ons en stellen ons meer dan eens teleur. Door je bewust te zijn van je eigen verwachtingen en deze (zoveel mogelijk) los te laten, schep je ruimte voor de ander en zo ook voor jezelf. Onthoud hierbij dat de ander altijd reageert vanuit zijn eigen kader en patronen. In dat opzicht doet iedereen altijd wat binnen zijn/haar mogelijkheden ligt.

Heel veel mensen zijn bijvoorbeeld ook ongelukkig over hun verleden en denken in termen van ‘Als dat maar niet was gebeurd’ of ‘Als hij mij dit maar niet had aangedaan’. Blijven hopen op een beter verleden, zorgt ervoor dat je vast blijft houden aan woede, teleurstelling en verdriet. Op die manier kan je in het heden nooit gelukkig zijn. Laat je verleden je niet in de greep houden en heel jezelf van ‘oude’ wonden. Acceptatie en vergeving zijn hierin krachtige sleutels.

(Vind je het lastig om te vergeven of om los te laten? In dit artikel delen we een verbrandingsritueel waarmee je symbolisch los kunt laten.)

3. Kleur je leven met optimisme en vriendelijkheid

Vriendelijk en optimistisch door het leven gaan zorgt ervoor dat je leven lichter kleurt. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een rechtstreeks verband is tussen optimisme en geluk. Optimisme is een combinatie van geloof en gedrag. Als je gelooft dat iets goed zal aflopen, dan gedraag je je daar ook naar!

De Wet van Aantrekking is altijd in werking. Aan jou de keuze om het positieve of negatieve aan te trekken! (Hier schreven we over een oefening waarmee je binnen 48 uur je geloof in een goede afloop kunt versterken.)

4. Blijf je verwonderen en verrassen

Wij, mensen, zijn enorme gewoontedieren. We houden het liefst vast aan gewoonten en routines, maar het zijn ook deze die ons star houden. Doorbreek daarom geregeld eens je routine.

Neem bijvoorbeeld een andere weg naar het werk, vraag de kok in het restaurant wat hij zou aanbevelen en bestel dat, koop eens een ander merk in de winkel of haal je brood bij een andere bakker,…
Het zijn die kleine dingen die het leven uitdagender, speelser en mooier maken.

5. Maak van dankbaarheid prioriteit

We hebben zoveel om dankbaar voor te zijn, maar zien ze door onze zorgen en pijn niet.
Door dankbaarheid als je grootste waarde te integreren, zie je dat de zon altijd aanwezig is, hoe grijs de dag ook mag zijn.

In een dankbaar hart, schijnt altijd de zon (Bron van Inspiratie).

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Vanessa
Vanessa

Ik ben de bezielster achter Bron van Inspiratie, Praktijk voor Relaxatie en Bewustwording. Na zelf een periode van burn-out, angsten, hyperventilatie en andere stressgerelateerde klachten te hebben gekend, besefte ik dat de levensstijl van vandaag veel te snel gaat. Stress krijgt op die manier de bovenhand en we raken onszelf kwijt; We MOETEN zoveel dat ONT-MOETEN geen ruimte meer krijgt. Het is mijn missie om anderen bewust te maken van onze huidige levensstijl en deze vanuit zichzelf te veranderen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?