Home Bewustzijn 5 beslissingen voor een gelukkig leven

5 beslissingen voor een gelukkig leven

Door Vanessa
gelukkig leven

Niets waar we tegenwoordig zo mee bezig zijn als een gelukkig leven leiden. Echter zoeken we het hiervoor vaak veel te ver. Geluk of gelukkig zijn komt immers niet van buitenaf. Noch een dure auto, noch een kasteel of droomprins op het witte paard, kan jou voor 100% vervulling of geluk scheppen. De schepper van je eigen geluk ben jij zelf!

Geluk wordt slechts voor de helft bepaald door je genen en je opvoeding. Daarnaast spelen ook de omstandigheden slechts voor 10 procent mee. De andere 40 procent kan je zelf beïnvloeden en heeft grotendeels te maken met hoe je naar de dingen aankijkt en hoe je in het leven staat. Geluk is eigenlijk vrij simpel, het zit in jezelf en wacht geduldig op jou om geleefd te worden. Met de volgende 5 beslissingen staat geluk vanaf nu meer aan jouw zijde.

1. Respecteer jezelf

Niets kan je ongelukkiger maken dan jezelf niet te accepteren zoals je bent. In ons huidig maatschappijbeeld groeien we vooral op met wat we niet goed kunnen en met het ideaalbeeld van ‘het mens-zijn’. Het lijkt erop dat we nooit voldoen.

Toch is van jezelf houden de beste beslissing die je kunt maken wanneer je gelukkig wilt zijn. Van jezelf houden houdt in dat je jezelf accepteert met je sterke en zwakke kanten, dat je jezelf apprecieert zonder oordelen. Het Universum heeft je perfect geschapen zodat jij de ervaringen kan opdoen die je ziel naar een Hoger Plan heffen. Je bent dus altijd goed zoals je bent.

2. Laat verwachtingen van hoe iets of iemand zou moeten zijn los

We hebben allemaal plaatjes in ons hoofd over hoe iets of iemand zou moeten zijn. Deze verwachtingen belemmeren ons en stellen ons meer dan eens teleur. Door je bewust te zijn van je eigen verwachtingen en deze (zoveel mogelijk) los te laten, schep je ruimte voor de ander en zo ook voor jezelf. Onthoud hierbij dat de ander altijd reageert vanuit zijn eigen kader en patronen. In dat opzicht doet iedereen altijd wat binnen zijn/haar mogelijkheden ligt.

Heel veel mensen zijn bijvoorbeeld ook ongelukkig over hun verleden en denken in termen van ‘Als dat maar niet was gebeurd’ of ‘Als hij mij dit maar niet had aangedaan’. Blijven hopen op een beter verleden, zorgt ervoor dat je vast blijft houden aan woede, teleurstelling en verdriet. Op die manier kan je in het heden nooit gelukkig zijn. Laat je verleden je niet in de greep houden en heel jezelf van ‘oude’ wonden. Acceptatie en vergeving zijn hierin krachtige sleutels.

(Vind je het lastig om te vergeven of om los te laten? In dit artikel delen we een verbrandingsritueel waarmee je symbolisch los kunt laten.)

3. Kleur je leven met optimisme en vriendelijkheid

Vriendelijk en optimistisch door het leven gaan zorgt ervoor dat je leven lichter kleurt. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een rechtstreeks verband is tussen optimisme en geluk. Optimisme is een combinatie van geloof en gedrag. Als je gelooft dat iets goed zal aflopen, dan gedraag je je daar ook naar!

De Wet van Aantrekking is altijd in werking. Aan jou de keuze om het positieve of negatieve aan te trekken! (Hier schreven we over een oefening waarmee je binnen 48 uur je geloof in een goede afloop kunt versterken.)

4. Blijf je verwonderen en verrassen

Wij, mensen, zijn enorme gewoontedieren. We houden het liefst vast aan gewoonten en routines, maar het zijn ook deze die ons star houden. Doorbreek daarom geregeld eens je routine.

Neem bijvoorbeeld een andere weg naar het werk, vraag de kok in het restaurant wat hij zou aanbevelen en bestel dat, koop eens een ander merk in de winkel of haal je brood bij een andere bakker,…
Het zijn die kleine dingen die het leven uitdagender, speelser en mooier maken.

5. Maak van dankbaarheid prioriteit

We hebben zoveel om dankbaar voor te zijn, maar zien ze door onze zorgen en pijn niet.
Door dankbaarheid als je grootste waarde te integreren, zie je dat de zon altijd aanwezig is, hoe grijs de dag ook mag zijn.

In een dankbaar hart, schijnt altijd de zon (Bron van Inspiratie).

Wil jij meer leren over een gelukkig leven, volg dan mijn inspiratietraject: Meer info: www.bronvaninspiratie.be/coaching


Boekentip Inspirerend leven: Inspirerend leven notebook

Wil jij aan de slag met je beslissingen om gelukkiger te leven? Of je nu op wil schrijven waar je dankbaar voor bent, wat je intenties zijn, of bijvoorbeeld wijze uitspraken die je inspireren: ons mooie noteboekje is er harstikke geschikt voor! We hebben in ons boekje tips, wijsheden en mooie foto’s staan naast natuurlijk veel ruimte om te schrijven.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 10,00


 

Leave a Comment