Bewustzijn

3 redenen waarom magische truffels kunnen helpen bij het helen van oude pijn en trauma’s

Door Lisa Ensing
3 redenen waarom magische truffels kunnen helpen bij het helen van oude pijn en trauma’s

Oude pijn en trauma’s helen met natuurlijke, onbewerkte middelen. Het lijkt misschien onmogelijk maar oude volkeren gebruiken psychedelica als magische truffels al eeuwen om psychologische problemen op te lossen. Ook in onze Westerse wereld worden ze steeds populairder en onderzoeken wetenschappers de ongekende mogelijkheden van deze natuurlijke stoffen.

Het therapeutisch potentieel van psychedelica is ongekend groot.

– William Richards, wetenschapper

Psychedelica zijn populair. Steeds meer mensen gebruiken psychedelica als magische truffels om te helen van oude pijn en trauma’s. Het zijn zelfs zulke populaire therapeutische hulpmiddelen dat Netflix er een documentaireserie en een documentaire over heeft uitgebracht: How to change your mind en Fantastic Fungi. Daarnaast wordt er ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Er zijn meerdere soorten psychedelica, in dit artikel hebben we het specifiek over magische truffels. Truffels zijn legaal in Nederland en dragen weinig risico’s met zich mee.

Wanneer je magische truffels voor trauma’s wil gebruiken, doe ze dan altijd onder begeleiding van een therapeut of psycholoog met psychedelische kennis, een sjamaan of erkende begeleider.

Wanneer je magische truffels voor de lol gebruikt, heb je niet noodzakelijk een begeleider nodig.

1. Magische truffels helpen mensen met (grote) trauma’s

Magische truffels kunnen helpen bij trauma’s, allerlei psychologische problemen, depressie, ADHD en angststoornissen, verslavingen, levensvragen, creativiteit, gelukkig zijn en meer. Magische truffels kunnen goed ingezet worden naast reguliere therapie.

Behandelingen bij bijvoorbeeld depressies en verslavingen blijken veel succesvoller als ze ondersteund werden door psychedelica in plaats van traditionele medicatie. Veel wetenschappers onderzoeken het effect van onder andere truffels bij veteranen en andere mensen met hevige PTSS. Meer over deze onderzoeken kun je lezen in Psychedelica als bron voor heling.

Wanneer je truffels gebruikt voor trauma’s en PTSS is het belangrijk en essentieel dat je wordt begeleid door een goede sjamaan, psycholoog of therapeut met psychedelische ervaring.

2. Magische truffels zijn omvormers van dood naar nieuw

Schimmels en paddenstoelen hebben een belangrijke rol in de cyclus van het leven. Ze ruimen dood materiaal op en verteren het naar herbruikbaar materiaal waar andere levensvormen weer in kunnen groeien.

Dit principe geldt ook voor psychedelische truffels. Ze kunnen ‘vruchtbare grond’ maken van (traumatische) gebeurtenissen en/of kunnen zorgen ervoor dat deze gebeurtenissen draagbaarder worden. Zo gebruik je de lessen van deze gebeurtenissen voor de rest van je leven of kun je deze gebeurtenissen beter op de achtergrond houden. Je leert ermee omgaan.

Magische truffels worden dan ook vaak gezien als brug tussen het onderbewuste en bewuste. Een echte spirituele belevenis.

3. Magische truffels kunnen antwoorden op levensvragen geven

Wat is je levensdoel? Wat moet ik kiezen? Welke stap kan ik zetten? Truffels kunnen je enorm veel inzichten geven als je ervoor openstaat.

Dit effect werkt vervolgens nog een paar dagen na het microdosen of volledige trip door. Je voelt je relaxter, creatiever, hebt meer energie en je zorgt ervoor dat je vibratie stijgt. Dit heeft vervolgens weer voordelen voor de rest van je welzijn en leven. Wanneer je vibratie hoog is, kun je makkelijker dingen in je leven ontvangen en je doelen uitvoeren.

Wat zijn de risico’s van magische truffels?

Als je psychosegevoelig bent of psychose in de familie hebt, dan zijn psychoactieve middelen als truffels geen goed idee.

Een bekend risico tijdens het gebruik van magische truffels is een zogenaamde bad trip. Dit is psychologisch intens. Op een gegeven moment is de stof uitgewerkt en voel je je weer beter. Bij truffels is het verder zo dat zodra je suiker eet, je trip minder wordt.

Wanneer je truffels neemt, is het essentieel dat je dit onder erkende begeleiding doet. Zo krijg je hulp van een professional en kan diegene je ondersteunen mocht je een bad trip krijgen.

Verder:

  • Truffels zijn in Nederland legaal en kun je kopen bij smartshops. Verwar truffels niet met paddo’s; deze zijn illegaal in Nederland.
  • Anders dan bij alcohol, heb je controle over jezelf wanneer je truffels gebruikt. Je bent je bewust van wat je doet en van je omgeving.
  • Volgens de wetenschap kun je niet doodgaan door een overdosis truffels.
  • Truffels zijn niet lichamelijk of geestelijk verslavend.
  • Truffels stimuleren de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbindingen in de hersenen.
  • Al duizenden jaren gebruiken mensen truffels tijdens ceremonies en om te helen. Het is een bekend plantmedicijn voor mensen.

Wanneer je allergisch bent voor champignons en/of andere schimmels is het risico van truffels natuurlijk groter en is het niet aan te raden om ze te gebruiken.

Doe uitgebreid onderzoek voor je begint met magische truffels

Het is belangrijk om onderzoek te doen naar truffels voor je ze gaat gebruiken. Het zijn krachtige medicijnen en kunnen grote, psychologische effecten hebben op je. Vraag bij trauma’s hulp van een erkende begeleider, therapeut of psycholoog met psychedelische kennis.

Je vindt veel informatie over truffels en psychedelica op internet. Dit zijn goede bronnen om mee te beginnen:

  • Psychedelica als bron van heling: het eerste toegankelijk geschreven boek over het effect van psychedelische middelen op ons lichamelijk en geestelijk welbevinden.
  • How to change your mind en Fantastic Fungi: documentaires te vinden op Netflix.
  • Terence McKenna: expert en onderzoeker op het gebied van natuurlijke psychedelica. Video’s vind je op YouTube.

Ga met psychologische problemen altijd eerst naar een psycholoog of huisarts.

Psychedelica als bron van heling

Psychedelica als bron van heling

Wil je meer leren over psychedelica en hoe ze je kunnen helpen? Dan is Psychedelica als bron van heling van wetenschapper William A. Richards onmisbaar. Dit boek is een fantastisch naslagwerk voor wie op zoek is naar betrouwbare informatie over andere manieren van genezen dan met alleen reguliere medicatie.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over transformatie en helen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Lisa Ensing
Lisa Ensing

Als freelance redacteur, beeldredacteur en contentspecialist help ik de redactie van Inspirerend Leven met het plaatsen van de mooiste content. Verder ben ik freelance marketeer, levensgenieter en (Vinyasa) yogadocent. Ik hou enorm van de magische wereld van spiritualiteit en ik lees vaak meerdere spirituele boeken tegelijkertijd. Verder hou ik veel van moestuinieren, de natuur, mijn plantjes, lachen, gezond leven, fotograferen, filosoferen en fantaseren.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?