Spiritualiteit

Zijn alle spirits en entiteiten zuiver en liefdevol? Zo kun je jezelf beschermen

Door Saskia Willockx
Zijn alle spirits en entiteiten zuiver en liefdevol? Zo kun je jezelf beschermen

Hoe weet je of alle spirits, entiteiten of energieën die je om je heen hebt, zuiver en liefdevol zijn? Waar moet je op letten als je contact maakt met spirits, entiteiten of energieën en wanneer ben je extra kwetsbaar? Saskia Willockx vertelt je erover in dit artikel.

Er zijn spirits die liefdevol en zuiver zijn, en er zijn spirits die duister zijn en zich goed weten te vermommen.

Misschien heb jij of heeft iemand die je kent dit wel eens meegemaakt: je ontmoet iemand die charmant is, er goed uitziet, intelligent, welbespraakt en hij (m/v) komt ruimdenkend over. Misschien lijkt hij zelfs wel spiritueel. Je legt contact, wordt verliefd, krijgt een relatie. In het begin is het nog leuk maar al gauw merk je scheuren in het geluk: hij begint je af te kraken, ondermijnt je zelfvertrouwen. Hij liegt en bedriegt en lokt ruzies uit. Het draait allemaal om hem. Hij heeft veel bevestiging en aandacht nodig.

Al gauw voel je je uitgewoond, moe en leeg. Van zijn charmes is niets meer over, althans niet als jullie samen zijn. Naar de buitenwereld toe doet hij nog wel zijn best. Hij blijkt een bodemloze put te zijn, en toch de relatie zomaar beëindigen is nog niet zo gemakkelijk. Ergens voel je je ‘hooked’ en hij voelt feilloos aan hoe hij je kan triggeren. En zo struggle je nog een hele tijd verder.

Zo beneden zo boven

Mensen zijn niet altijd wat ze lijken te zijn. Soms is de waarheid heel pijnlijk. De hierboven beschreven man heeft namelijk helemaal niet het beste met je voor. Hij heeft alleen het beste met zichzelf voor en wist dat in het begin goed te verbergen. Hij leek ‘licht’ en blijkt ‘duister’ te zijn.

Waarom vertel ik dit verhaal? In de geestelijke wereld is het namelijk niet anders. Er zijn spirits die liefdevol en zuiver zijn, en er zijn spirits die duister zijn en zich goed weten te vermommen. Dit is iets wat velen op het spirituele pad niet willen weten. Vroeger dacht ik: er is alleen maar licht en liefde. Ik wou niets weten van schaduwkanten van mensen en spirits. Gevolg: ik was hopeloos naïef en kwam uiteraard mensen (en spirits!) tegen die me uit de droom hebben geholpen.

Zuiver en duister

Het licht trekt duisternis aan, wordt wel eens gesteld. Het duister wil zelf uiteindelijk ook naar het licht en komt erop af als een mot op een lamp. Ze slurpen dan jouw licht op in plaats van er zelf naar toe te bewegen. Dit hoeft je niet bang te maken en het hoeft je ook niet af te houden van je ontwikkeling naar steeds meer licht. Het nodigt je wel uit om bewust te zijn en je onderscheidingsvermogen te gebruiken.

Vooral als je een idealistische of spirituele inslag hebt, loop je het gevaar van lichtgelovigheid of blind vertrouwen. Eerst even checken waar je mee te maken hebt is vele malen verstandiger. Dit is vooral belangrijk als je zelf met gidsen en spirits werkt, bijvoorbeeld als healer of spiritueel leraar. Ook al heb je zelf de beste intenties, negatieve gidsen kunnen door je heen gaan werken als je niet alert bent. Je bent met al je licht namelijk een o-zo-lekker hapje voor ze, en jouw cliënten ook.

Laat je niet gebruiken

Hoe kun je ervoor zorgen dat negatieve spirits je niet kunnen lastigvallen of door je heen gaan werken?

 • Je eigen connectie met het licht is heel belangrijk. Vraag jezelf steeds: hoe kan ik nog meer en nog sterker verbonden zijn met het allerhoogste licht? Als dit je intentie is word je daarmee geholpen.
 • Als je merkt dat er contact wordt gelegd of je voelt of ziet spirits, stel hen deze vragen:
  • Wie ben je en wat kom je doen?
  • Ben je verbonden met het zuiverste licht?
  • Zijn je intenties voor mij (mijn cliënt) zuiver?

Nu denk je misschien: ja leuk maar als hij duister is dan liegt hij natuurlijk en verbergt zijn intenties. Mis…. het goede nieuws is dat in de geestelijke wereld zelfs de meest duistere krachten niet kunnen liegen als ze rechtstreeks deze vragen gesteld worden. Sterker nog: eenmaal in het vizier, mogen ze je alleen nog helpen of ze gaan weg. Dit is een universele wet, want uiteindelijk legt het duister het af tegen het licht van zuiver bewustzijn en pure intenties. Het is net als het openen van een deur naar een donkere kamer: zodra het licht naar binnen valt is de duisternis weg. Wat je verder nog kunt doen: nodig aartsengel Michael uit om de spirit naar het licht te begeleiden. Zo is iedereen happy.

Wanneer ben je extra kwetsbaar

Bewustzijn en alertheid zijn dus goede kwaliteiten die je beschermen. Dat is in de mensenwereld ook zo. Er zijn echter specifieke situaties waarin je extra kwetsbaar bent die ik nog even wil benoemen:

 • Het gebruik van alcohol en drugs verandert niet alleen je bewustzijn, het verzwakt en opent ook je aura waardoor allerlei spirits gemakkelijker tot je door kunnen dringen. Ook onder die omstandigheden helpt het om je steeds verbonden te weten met het licht in jezelf en kritische vragen te stellen aan je bezoekers. Je maakt het jezelf echter wel moeilijker omdat je door de drugs de deuren openzet. Eenmaal compleet dronken of high, verlies je zelf de controle.
 • Tijdens een operatie met narcose sta je ook open omdat je bewustzijn je niet kan beschermen. Dat is immers verdoofd. Bovendien bevinden zich in ziekenhuizen vele dolende zielen die wat graag een nieuw lichaam bewonen. Als je je na een operatie vreemd en anders blijft voelen en soms zelfs anders gaat gedragen, is het verstandig om je energieveld te laten controleren en opschonen door middel van een healing.
 • Als je hulp vraagt voor een probleem, richt je vraag dan altijd tot God, je eigen ziel of (wezens van) het hoogste licht. Als je niet direct antwoord merkt, ga dan niet in je wanhoop “help, wie dan ook…!” roepen. Dat is vragen om moeilijkheden. Vertrouw erop dat het juiste antwoord vanuit het licht op het juiste moment naar je toe komt. Probeer niets af te dwingen.

Je beste bescherming

Kortom: het licht in jezelf versterken is een belangrijke bescherming. Geloof niet alles wat je wordt voorgeschoteld. Blijf alert en onderzoek. Durf kritische vragen te stellen.

Keep on shining!

Saskia Willockx, Meer Innerlijke Vrijheid

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Saskia Willockx
Saskia Willockx

Ontdek hoe je jezelf kunt bevrijden van zelf-sabotage, beperkende overtuigingen en negatieve karmische invloeden. Ik help je om ziel en persoonlijkheid optimaal te laten samenwerken met behulp van Akasha Soul Reading, Healing & Clearing. Voor kinderen is er de Soul Profile reading waarmee je je kind leert kennen op zielsniveau. Dit geeft veel inzichten en informatie die je helpen met de begeleiding en opvoeding van je gevoelige kind. Ik heb 25+ jaar ervaring en ben gecertificeerd Advanced Soul Realignment Practitioner & Soul Reader.

Reacties
 1. Merla 21 januari 2019 - 00:03
  Reply

  Daarom zeg ik altijd in een reclame van fragmenten lijkt een film meestal ook heel spannend en aantrekkelijk maar in het werkelijkheid kan het een zeer saaie film zijn. Het zelfde geld voor een boek je valt ook niet op het uiterlijk van een boek of de inhoud alleen maar een saai boek wil je ook niet meer uitlezen en geef je cadeau aan je irritante buurvrouw of buurman of collega bijwijze van (haha). Maar goed. Het is gewoon een val want niemand maar dan ook niemand is perfect! Als iemand zijn gebrekken durft aan te tonen nog tijdens de eerste kennismaking(en) is gewoon iemand die niet meer of minder is dan zichzelf. Wees gewoon jezelf aan het einde wil toch niemand zijn tijd bederven aan een saaie partner, uiterlijk is in het begin belangrijk maar uiteindelijk is de innerlijkheid wat een relatie doet slagen!

 2. Sophie 24 januari 2019 - 10:54
  Reply

  Bedankt voor dit artikel. Ik heb wat vragen, Kan iemand een negatieve geest bij zich hebben en zou ik met die geest kunnen praten? Dus kan ik aan die geest vragen waarom hij 'woont' bij iemand anders? Kan iemand die licht is van zichzelf een duistere geest opgepikt hebben en hoe zou ik dat kunnen herkennen? Ik neem aan dat het niet moeilijk zal zijn om die geest weg te sturen omdat er kracht in het licht zit.

 3. Christian Ouwens 17 oktober 2019 - 22:39
  Reply

  Lieve Saskia, Je hebt kort en duidelijk neergezet dat er terdege kwaadwillende entiteiten bestaan; iets dat in de paranormale wereld veel ontkend wordt en je biedt ook waarheidsgetrouwe en praktische informatie! Groetjes, Christian Ouwens paragnost/medium/light worker

  1. Saskia Willockx 19 oktober 2019 - 09:40
   Reply

   Dank je wel Christian, voor je fijne reactie en bevestiging! Lichtgroet, Saskia

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?