Bewustzijn

Wat is resonantie?

Door redacteur
Wat is resonantie?

Dankzij de wet der resonantie weten wij dat alles in het Universum met elkaar communiceert via trillingen. Alle voorwerpen en alle levende wezens bezitten een eigen trilling, evenals alle organen en cellen in ons lichaam. Door de trilling in je organen, cellen en alles wat daarmee samenhangt omhoog te brengen voel je, je fijner en lekkerder in je lichaam en gaan dingen soepeler.

Wat betekent resonantie?

Wat is resoneren?

Resoneren betekent ‘terugklinken, weerklinken, ook meetrillen’. Wat klinkt terug, wat weerklinkt, wat trilt mee? We kennen dat van de piano: slaan we een toon aan op de piano, dan worden alle snaren die met de aangeslagen toon resoneren eveneens tot trilling gebracht. Alle snaren die de aangeslagen toon voelen en daarmee in harmonie zijn, zullen gaan meetrillen. De noten kunnen hoger of lager zijn; zo lang ze in resonantie zijn, trillen zij mee. Je lichaam wat in disbalans is kan het trillingsveld wat ik te weeg breng met mijn hoge trilling niet weerstaan en zal meetrillen door de veroorzaakte frequentie. Zij zal ongetwijfeld op deze verhoogde trilling reageren. Zoals alle snaren van een piano die met de aangeslagen snaar in harmonie zijn, niet anders kunnen dan met deze snaar meetrillen. Om een resonantie, dus een meeklinken of meetrillen, te laten ontstaan, moet het trillingsbeeld van de zender met dat van de ontvanger overeenstemmen.

Genezende impulsen kunnen het lichaam alleen dan optimaal in trilling brengen, als de frequentie die eigen is aan het lichaam erdoor wordt getroffen. Alleen als een therapeutische impuls gericht kan resoneren, kan hij een gerichte genezing teweegbrengen. Gaat hij niet resoneren, dan is genezing eerder toeval. Behandelingen resoneren met trillingen van de cliënt. Ieder mens is echter een op zichzelf staand individu, is anders dan anderen. Dat is ook bij ziekten zo: iedere ziekte is individueel. Daarom kan de behandeling niet uit gestandaardiseerde therapieën bestaan maar moet er zoveel mogelijk met de persoonlijke eigenaardigheden / energie van de cliënt rekening worden gehouden. Dat wil zeggen: therapie en individuele cliënt moeten gaan ‘resoneren’.

In resonantie met iemand anders:

Als je een goed contact hebt met iemand, en die persoon begint te gapen, dan begin je als vanzelf mee te gapen, dus resoneer je mee met die persoon. Net zoals bij twee mensen die verliefd zijn en intens in elkaar op gaan, nemen ze dezelfde houding aan. Resonantie betekent dat je reageert of handelt naar aanleiding van deze onbewuste waarnemingen.

Cora de Wit – www.tankaanjezelf.com

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de wetten van het universum:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reacties
 1. Resonantie therapie: natuurlijk genezen « Jouw Inspiraties 13 april 2019 - 15:35
  Reply

  […] Wat is resonantie? […]

 2. Jolanda Rijn 26 juli 2020 - 10:26
  Reply

  Lieve Emrik, HELP Ik worstel een beetje met het begrip betreft resonantie en emoties. Als ik het goed begrijp is resonantie ook wel herkenning een afspiegeling. Iets kan resoneren als het iets gelijkgestemd tegenkom en kan dan samen de trilling dragen. Als wij op deze aardse wereld zijn gekomen(een baby) ben je nog een soort van puur. Is dan de trilling van jou basis, je oer, je ziel, de trilling van liefde. Kan er dan alleen resonantie, herkenning, een afspiegeling zijn op de frequentie van liefde? Als je dan toch opgroeit en je wordt neerslachtig, het leven is zwaar en somber, is er dan ook spraken van resonantie als je de donkere wolken herkent. Dus is er alleen sprake van resonantie in de emotie liefde of kan het in iedere emotie?

 3. Jolanda Rijn 26 juli 2020 - 10:27
  Reply

  En dan is de naam is niet correct in de vorige mail

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?