Bewustzijn

De spirituele betekenis van de Vlaamse gaai: ontdek en toon jezelf

Door uitjebewust
De spirituele betekenis van de Vlaamse gaai: ontdek en toon jezelf

De Vlaamse gaai is zowel een aarde als luchtwezen. Zijn verendek heeft het hemelse blauw op de vleugels en het aardse bruin op het lijf. Daarnaast zijn zwarte en witte veren vertegenwoordigd. Zij staan voor licht en donker. De Vlaamse gaai is boodschapper tussen hemel en aarde en kan jou helpen om in je ware kracht te gaan staan.

De gaai is, net als de ekster, een roofvogel en een hele slimme. Je ziet hem regelmatig snel voorbij flitsen en dan weer tussen de boomtakken verdwijnen. Zijn schutkleuren zijn hier fantastisch voor. Toch vraagt de Vlaamse gaai van jou niet om je te verstoppen, maar juist te gaan staan voor wie je bent: een ware boodschapper tussen hemel en aarde.

De eerste stappen

Je doet het er niet zomaar bij als hobby, ook al begint het daar wel mee. Als je begint te ontdekken dat je ‘dingen’ kan, weet, hoort of ziet, dan weet je meestal niet goed wat daar de bedoeling van is. Gelijk gaat dan je hoofd ‘aan’ om te beredeneren. Terwijl dat iets is wat juist niet nodig is. Soms zijn dingen gewoon. Het is de bedoeling dat jij in jezelf op zoek gaat naar jouw unieke gaven en dat hoeven niet per se spirituele te zijn. Je kunt bijvoorbeeld heel goed zijn in het in contact brengen van mensen of ze enthousiasmeren, en luisterend oor bieden waar dat nodig is of je verspreidt vriendelijkheid door mensen die je tegenkomt te groeten. Er is wat dat betreft heel wat mogelijk en je wordt dan vanzelf naar plekken/situaties geleid waar dit soort eigenschappen nodig zijn om bij te dragen aan het geheel.

Stimuleren

Naar mate je jouw unieke vaardigheden op de juiste manier inzet, zal je merken dat het universum je stimuleert je verder te ontwikkelen. Wij mensen zijn allemaal spirituele wezens die als het ware geland zijn in een menselijk lichaam van vlees en bloed. Daar zullen we het mee moeten doen. Velen zijn zich hiervan nog onbewust en draaien hun rondje mee in de malle molen van het aardse leven. Gelukkig ontwaken er ook steeds meer mensen die ergens diep in zichzelf voelen dat ze meer zijn dan alleen een lichaam en een hoofd met hersenen. Ze realiseren zich dat ze bijzondere gaven hebben. Gaven die niet zijn vast te leggen met technologische snufjes, maar die gewoon zijn. Niets meer en niets minder. Bijzonderheden komen ineens op je pad, dingen die je dacht worden bijvoorbeeld ineens werkelijkheid. Dat heet de wet van synchroniciteit. Dit kunnen trouwens leuke en niet leuke dingen zijn, dus houdt je gedachten in de gaten en zorg dat ze positief zijn.

Ontdekken

De gaai vraagt je om jouw gaven op de juiste manier in te zetten. Te gaan ontdekken wat je nou precies kan en hoe je dit op een positieve manier kan inzetten voor het grotere geheel. Dat kan de natuur zijn, planten en dieren, maar ook de mensheid of Moeder Aarde als geheel. Je kunt alleen ontdekken als je durft te proberen.

Je kunt ook geen fouten maken, want van elke situatie leer je. Het gaat erom dat je de sprong waagt. Je vleugels uit gaat slaan. Je verbinding met het universum en Moeder Aarde verstevigt. Je niet stopt als wat je had verwacht uitblijft. Verwachtingen kun je beter meteen de deur uit doen, want vaak leiden die tot teleurstelling en daarmee gaat jouw fijne flow energetisch naar beneden. Iets wat je niet kan gebruiken. Dus zelfs als het niet allemaal tot een daverend succes leidt de eerste keer, blijf proberen. Pas iets aan, doe het anders. Oefening baart echt kunst!

Toon jezelf

Dit proces is vaak een proces dat zich helemaal op jou richt, op jouw zijn. De buitenwereld speelt nog niet echt een rol, behalve misschien de mensen die je vertrouwt en/of je naasten. Op een gegeven moment ben je er klaar voor om wél die buitenwereld tegemoet te treden. Je dusdanig in je kracht staat dat je je niet meer laat beïnvloeden door wat anderen wel niet zullen denken en vinden. Zij mogen dat, want het zegt alles over hen en niets over jou. Wees niet bang, want angst is weer een eigenschap met een 2e/3e dimensietrilling en die was je nou net ontstegen. Weet dat 85% van de mensen om jou heen jouw nieuwe ZIJN waarschijnlijk niet kunnen begrijpen. Dat hoeft ook niet. Ieder loopt zijn eigen weg.

Weet ook dat er steeds meer mensen op jouw pad komen waar je wél connectie op het juiste energetische level mee hebt. Mensen waarbij je gewoon JIJ kan zijn. Helemaal jezelf. Die mensen samen vormen het netwerk van de toekomst. Jouw unieke gaven mag je gaan delen en toepassen. Ook aan degenen die het niet kunnen begrijpen, maar wel een hulpvraag hebben. Door ze met liefde en respect te behandelen (letterlijk of figuurlijk of beide) help je hen in hun persoonlijke zielengroei.

Het kan ook zijn dat jij bijvoorbeeld goed kan tekenen of schilderen, geweldig kan zingen of een ander creatieve vaardigheid hebt die je hiervoor in mag zetten. Het gaat erom dat mensen op een bepaalde manier geraakt worden. Vanuit liefde, schoonheid, het zonder woorden komen te staan, het verrast worden, dingen waar wat ervaren wordt (zien, horen, voelen) hen in contact brengt met hun eigen diepere ZIJN.

Sta op

De Vlaamse gaai vraagt je om aan de slag te gaan. Op te staan, te gaan doen wat je moet doen. Niet als hobby, of een ‘beetje erbij’, nee vol voor jouw missie te gaan. Hemel en aarde op jouw unieke manier te verbinden. Niet te twijfelen, maar vol vertrouwen jouw intuïtie te volgen. Durf je het niet meteen geheel over een andere boeg te gooien? Sta dan in ieder geval open voor de groei die de Vlaamse gaai je aanbiedt. Jij hebt nog altijd de regie over jouw leven. Het is JOUW leven waarop jij later, als al die anderen die er nu ‘van alles van kunnen vinden’ allang van jouw weg zijn verdwenen, met een gelukzalig gevoel kunt terugkijken…

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

Deze dieren willen je ook wat vertellen:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Christine Roetert 8 september 2023 - 23:37
  Reply

  Mooi! Af en toe kruist de gaai mijn pad, zomaar uit het niets. Meestal op het fietspad als hij of zij vlak voor me langs vliegt. En elke keer besef ik me dat dit bijzonder is. Net als dat ik een aantal mini blauwe veertjes can de gaai gevonden heb in de afgelopen jaren. Alsof ze me riepen ze me te nemen. Ik heb wel wat met de gaai... en misschien de gaai ook met mij? Ik vind ze hoe dan ook prachtig en ik zie het als een cadeautje als ze zich aan me laten zien. 😍

 2. Monique vdB 28 december 2023 - 19:22
  Reply

  Wat fijn om te lezen, ik heb al 6 gaaien ontmoet de afgelopen 2 dagen, waardoor ik ging zoeken wat dat spiritueel betekent. Bedankt voor deze mooie aanmoediging om mezelf te zijn en te tonen! Dat wakkert het vuur aan 🙏🙌

 3. Lenie Locht - Cox 16 januari 2024 - 11:14
  Reply

  16 januari2024 Toen ik de gaai in mijn thuis zag , dacht ik : wat is dat , wat is dat voor een mooie vogel . De volgende dag was hij er weer wilde snel kijken ik maakte geluid en vloog de gaai weg . Hoop dat ik hem niet bang heb gemaakt en dat hij nog eens komt aanvliegen . Klink zeer gek misschien maar meende dat mijn overleden moeder mij wat wilde vertellen of complimenteren. Groet Lenie C .

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?