Bewustzijn

Spirituele betekenis van de kraai: eigen geluid, de dood en ruimte voor nieuw

Door uitjebewust
Spirituele betekenis van de kraai: eigen geluid, de dood en ruimte voor nieuw

Veel mensen associëren de kraai met de dood. Ze zien hem als boodschapper van onheil en donker. Zeker, de kraai heeft met de dood te maken. Hij is opruimer van Moeder Aarde en eet wat de natuur hem schenkt aan dode overblijfselen van dieren. Daarnaast heeft hij ook lichte kanten. Veel van de hogergevoeligen zullen een of meerdere kraaien in hun omgeving hebben. Daarbij maakt het niet uit waar je bent. Het zijn begeleiders die tussen hemel en aarde een oogje in het zeil houden of het wel goed met je gaat. Ze komen een groet brengen van overleden geliefden en laten je weten dat je nooit alleen bent op deze soms keiharde planeet. Het kan dan ook geen kwaad om de kraai of kraaien die je telkens ziet te groeten en te danken dat ze bij je zijn.

Eigen geluid

Zijn gekras klinkt hard en onaangenaam, maar de kraai bedoelt het niet slecht. Hij is gewoon harstikke goed herkenbaar door zijn eigen unieke geluid. Net als jij. Wat doe jij hiermee? Verhef je jouw stem om je te laten horen midden in de onrust die in de wereld heerst om met jouw woorden liefde en licht zich te laten verspreiden? Ben je net als de kraai uniek in iets, maar doe je daar te weinig mee? Of durf je jouw uniek ZIJN niet aan de wereld te tonen? Omdat je niet gelooft dat men daarop zit te wachten?

Dat ‘niet geloven’ komt uit jouw hoofd, lief mens. Als je beter naar jouw hart zou luisteren, zou je dat weten. Jouw eigen onzekerheid wordt alleen maar gevoed door jouw hoofd en daardoor wordt jouw stemgeluid alleen maar steeds zachter. Totdat het bijna niet meer hoorbaar is en het het gevoel krijgt dat het tegen de wind in staat te roepen, terwijl het jou zo graag wil bereiken. Dat is niet de bedoeling. Jij hebt een unieke kracht meegekregen. Of je nu wilt of niet. Het is jouw missie om hier het mooiste van te maken wat maar mogelijk is. Te vertrouwen op jouw vaardigheden, die zich steeds verder zullen ontwikkelen als je de stap durft te wagen.

Dood

Zit jij nog vast in jouw oude manier van ZIJN? De JIJ die meegezogen is in de 3e dimensie maatschappij van moeten presteren, dwang, angst en onderdrukking? Of sta je al met 1 been in de JIJ, zoals je werkelijk bent, en met het andere in het verleden? Het voelt als de jas die je niet meer past, de schoenen die de klein zijn geworden, jouw lievelingsbroek of -trui waar de gaten in vallen en die je eigenlijk weg mag doen, maar die je toch maar blijft dragen, gewoon omdat ie nou eenmaal zo lekker zit. De tijd is gunstig om alles af te werken waarvan je weet dat het niet (meer) bij je past. Vol te kunnen gaan voor jouw kracht. Dat betekent afscheid nemen. Van patronen, mensen, gewoonten, situaties, van alles wat jou niet dient om te kunnen zijn wie jij werkelijk bent. Je kunt het zien of aanvoelen alsof dingen doodbloeden, overlijden, over de houdbaarheidsdatum gaan, gewoon op zijn en waaruit de eens zo fijne energie is verdwenen.

Laat los, lief mens, vraagt de kraai aan je. Hij, als boodschapper tussen hemel en aarde, vraagt jou hetzelfde te ZIJN als hij. Weet dat de dood en afscheid nemen, of dat nu letterlijk of figuurlijk bedoeld wordt en of dat nu van mensen, dieren of spullen is, beide altijd ruimte scheppen voor iets nieuws, anders en beter. Ga op zoek, volg jouw pad, wees niet bang. De kraai zal je begeleiden om enerzijds met 2 voeten op de grond te blijven staan vol in contact met Moeder Aarde en anderzijds het stralende fijne energetische licht te kunnen ontvangen, waardoor je een baken van licht zult zijn.

Niet alleen voor jouw ZELF, maar ook voor de mensen om jou heen. Degenen die dringend hulp kunnen gebruiken, die uit balans zijn geraakt doordat ze hun ziel en zaligheid zijn vergeten. Maar ook de wereld als geheel. Jouw lichtpunt is 1 in de schakel van velen. Zie het alsof je in de ruimte bent en de aarde vanaf een afstand aanschouwt, waarbij je allemaal kleine lichtpuntjes ziet stralen in het donker dat de aarde omhult. Moeder Aarde wacht op jouw licht dat zal bijdragen aan de ‘verlichting’ van de aarde van al het donkere karma dat door de eeuwen heen is opgebouwd.

Ziener

De kraai is wijs. Hij weet, ziet, hoort, voelt en soms ruikt hij dingen, die nog niet in de werkelijkheid zijn gemanifesteerd. Je zou het als een vooruitziende blik kunnen omschrijven. Velen van jullie, en misschien wel jij, hebben dit ook. Een gevoel dat van binnenuit komt, waar een druk achter zit, een beeld dat ontstaat en als een flits over jouw netvlies heen trekt. Een soort déjà vu. Weet, lief mens, dat wanneer dit zich bij jou voordoet en het niet is, zoals je wenst, je ten alle tijden dat beeld kan aanpassen. Als jou iets wordt getoond, er woorden in jouw hoofd komen die lelijk zijn en niet bijdragen, als je kunt zien wat er op het wereldtoneel gebeurt en dit niet past in het beeld dat jij hebt van de toekomstige aarde, verander het dan. Gewoon, door in jouw ‘cloud’ een ander beeld te projecteren.

De kraai laat je zien dat je kunt geloven in verwoesting en deze ook kunt manifesteren. Als dit niet is wat jij voor ogen hebt, creëer dan het tegenovergestelde: een wereld met schone luchten, zuivere wateren en vruchtbare aarde. Een wereld waarin wij vanuit ons unieke bewustZIJN in harmonie en verbinding met ons ZELF, Moeder Aarde en het Universum samenleven. Waar vrede, liefdevolheid en respect voor elkaar en al het andere dat leeft van het kleinste organisme tot de hoogste berg zegeviert. Waarin voor alles wat door de eeuwen heen is geplunderd, verwoest, verziekt, afgegraven, vergiftigd en vervuild geen ruimte meer is, om de simpele reden dat jij een ander beeld creëert. Het is niet moeilijk. Je kunt het. Je was het alleen vergeten. Nu weet je, lief mens, doe er het beste mee dat je kunt.

Opdringen

De kraai vertoont soms opdringerig gedrag. Ja, ook hij heeft donkere kanten om zelf van te leren en jou een spiegel voor te houden. Met veel kabaal verkondigt hij zijn waarheid aan iedereen. Hierin gaat hij soms voorbij aan het feit dat niet iedereen op zijn waarheid zit te wachten. Niet omdat zijn waarheid niet waar is, maar omdat anderen hier niet aan toe zijn, of niet aan toe kúnnen komen in dit leven. Iedereen heeft zijn eigen zielsafstemming en bijpassende energetische frequentie en drijfveer. Soms zijn jouw woorden aan dovemansoren gericht. Aan mensen die je graag wilt helpen, omdat ‘zorgen voor’ en ‘de wereld willen redden’ in jouw diepste ZIJN is verankerd.

Lief mens, je kunt anderen niet redden. Jouw goedbedoelde adviezen en alle energie die je hierin steekt, is voor niets. Dat is niet helemaal waar, want op de energie die jij in iemand stopt, kan de ander zeker teren, maar wat jij liefdevol beoogt te bereiken, zal niet slagen, tenzij iemand een zielsafstemming heeft die dicht genoeg bij die van jou ligt. Wanneer dit jou overkomt, zul je voelen dat jouw energie dankbaar ge- of misbruikt wordt en je zelf een stukje leger achterblijft. Dat is niet de bedoeling, maar je bent natuurlijk altijd vrij om hier wel voor te kiezen.

Wees selectief in de momenten en de personen met wie je jouw energie wilt delen. Voel je dat mensen alleen maar komen halen en vervolgens niets met jouw advies en/of inzichten doen, om welke reden dan ook, bepaal dan hoe ver je dit wilt laten komen. Grenzen stellen is een onderdeel van groei. Voel of het gat te groot is tussen jouw zielsafstemming en die van de ander. Als dat het geval is, kún je de ander niet helpen, hoe graag je dat ook zou willen. Wellicht kan een ander dat wel. Iemand die dezelfde zielsafstemming heeft als deze persoon en dus op hetzelfde energetische niveau kan uitwisselen.

Het is zaak dat jij in jouw kracht blijft staan en deze niet onnodig verliest aan mensen en/of situaties die jou niet verder brengen. Ben je bang om mensen hierdoor om je heen te verliezen? Dat kan zelfs familie zijn of vrienden. Maak je geen zorgen, want zorgen hebben een lage energetische frequentie en zoals al eerder gezegd, alles waar afscheid van genomen wordt, biedt ruimte voor nieuw.

Stiekem nooit eenzaam

Eenzaam zul je nooit zijn en als je goed voelt, weet je dat ook. Je wordt immers omgeven door liefdevolle energieën. Als mens van vlees en bloed kan het wel zo voelen, maar als je in contact blijft met jouw ZIJN dan zal de behoefte aan anderen om jouw leegte te vullen steeds verder verdwijnen en plaats maken voor ‘een welkome aanvulling’. Je hebt een ander dus niet ‘nodig’, maar het contact is zuiver een verrijking van jouw leven, een toegevoegde waarde.

Vertrouw op het Universum en jouw innerlijke wijsheid. Vraag de kraai om de boodschap over te brengen of de juiste mensen op jouw pad mogen verschijnen. Mensen waarmee je kunt delen en waarbij je voelt dat de energie die jullie samenbrengen een overweldigende synergie tot stand brengt. Gewoon om het simpele feit dat de optelsom van 1 + 1 3 mag zijn. Dan is er zuiver ruimte voor plezier, blijdschap en gelukzalig gevoel. Een uitwisseling op dit niveau is prachtig en draagt bij aan jouw ZIJN, maar ook aan dat van de ander.

Je zult deze mensen vinden of ze vinden jou. Ze komen op de meest bijzondere manieren jouw pad, zodra je de wijsheid van de kraai meer en meer in jouw leven implementeert.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

 

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reacties
 1. Patricia Peeters 15 juni 2020 - 08:29
  Reply

  Prachtig beschreven, dankjewel voor deze inzichten

 2. Cindy 21 juni 2020 - 22:34
  Reply

  Prachtig, nooit geweten wat de betekenis was van de (2) kraaien die bij me zijn. Dit is precies wat ik nodig had en alles resoneert met wat nu passend is voor me. Dankjewel ♡

 3. Scarab 19 juli 2020 - 19:14
  Reply

  Een mooie boodschap en natuurlijk op het juiste moment. Dank!

 4. Daphne Brinkman 21 oktober 2020 - 21:16
  Reply

  Achter mijn huis staat een hele hoge boom waar elke dag een zwerm kraaien met een hoop kabaal in vliegen. Vandaag stond ik buiten en kwamen ze net aangevlogen. Op dat moment stond ik te peinzen over of ik wel op het juiste pad zit.... Was dit dan misschien een steuntje in de rug : )

 5. Nicole Braschos 17 maart 2021 - 13:14
  Reply

  Wat bijzonder...vandaag had ik het idee van veren door het lied Feather van Little Dragon (zie youtube)......ik schreef een lijst op met dieren en hun spirituele boodschap, aangezien ik sjamanisme wil studeren, waarbij ik de kraai ook had opgeschreven....Ik ging bij het honden uitlaten de Veerstraat in en vond het boek in een kastje die hier in Zutphen overal staan en waar je boeken uit meg nemen.... De kraai van Kader Abdolah...zo frapant...en nu lees ik de betekenis...dat raakt mij diep.Ik ga deze tekst opschrijven en een boek maken met dieren en hun betekenis in het sjamanisme...het paard is al heel lang mijn krachtdier, maar ook de kraaien vergezellen mij al een tijdje.....ik groei momenteel heel sterk in spiritueel bewustzijn....zo fijn!!!

 6. Lindy Maase 8 april 2021 - 10:56
  Reply

  Dank je wel! Elke keer kom ik weer op jouw website terecht. Ik woon hoog en er zat laatst een meeuw naar mij te staren. Nu was het een kraai. Ik zit hier met tranen over mn wangen (van geluk en release) het stuk te lezen. Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar voor deze uitleg. Als ik de centjes heb, koop ik direct je levenstijlgids.

 7. Wim Dewyn 21 april 2021 - 18:51
  Reply

  Bedankt, ik ben al even gevolgd door de kraai(en).op weg naar het werk, in mijn tuin, overal waar ik ga. Er gebeurt heel veel in het afgelopen jaar, alle gebeurtenissen en actuele fenomenen worden mooi omschreven en zijn synchroon met mijn pad.ik volg de kraai ik respecteer de kraai, bedankt.

 8. A.K. 16 juni 2021 - 20:55
  Reply

  Gisteren zag ik een zwerm meeuwen die vochten om eten. Er zat 1 kraai tussen deze zwerm agressieve meeuwen. Mijn eerste gedachte was dat de kraai deze zwerm grote witte beesten niet zal overleven. Maar tot mijn verbazing zag ik uit de zwerm 1 kleine zwarte vogel eruit vliegen met het eten. Het was de kraai gewoon gelukt om te winnen van een grote groep agressieve meeuwen. Een mooie spektakel. Al een tijd lang vliegen er constant kraaien vlak voor mijn auto. Als ik niet op mijn rem trap, raak ik ze. Ik heb steeds gezegd dat ik de betekenis van een kraai nog op zal zoeken, maar heb het tot nu toe niet gedaan. Door wat ik gisteren zag, ben ik toch de betekenis gaan opzoeken. Ik hoop iets te kunnen doen met hun boodschap.

 9. Jacqueline 7 juli 2021 - 18:15
  Reply

  Mijn dank is groot voor dit mooie kraaienverhaal. Ik snap het en heb er veel aan. Vandaag mijn inzicht/ gevoel goed kunnen delen voor het eerst binnen deze groep en ik kreeg meteen een compliment na afloop

 10. kevin 17 augustus 2022 - 09:43
  Reply

  Dank je wel voor deze mooie duidelijke uitleg die hoe kan het eigenlijk ook anders direct resoneert.

 11. Gerard Weisz 28 mei 2023 - 17:42
  Reply

  Vandaag, 28-05-2023 op Hemelvaartsdag, komt er een grote kraai, een prachtige grote glanzende vogel voor mij op het gras aanvliegen. Ik was zeer onder de indruk en gaf hem of haar te eten. Zijn spirituele blik ontroert mij, en bleef langdurig bij mij op minder dan drie meter afstand. Ik zit in een fase dat ik niet verder wil met m'n leven, veel teleurstellingen door mensen. Mensen, wat hou ik veel van dieren, wat moeten wij toch nog veel leren, over dieren. Laat ik hopen, dat deze boodschapper mij een nieuw licht geeft over m'n leven.

 12. Wim van Campen 11 juni 2023 - 20:36
  Reply

  Wat een mooie verhalen ik wens iedereen een mooi en gelukkig leven en hopelijk vind je jou opdracht in dit leven. Liefdevolle groet Wim.

 13. Sharon houtsma 1 juli 2023 - 14:35
  Reply

  Vandaag een kraai opgepakt en een dierenambulance voor gebeld. Het was een hele grote maar hij had een gebroken poot en ribbetjes. En ook iets met zijn rechtervleugel. Maar ik keek hem aan begon zachtjes tegen hem te praten. En hij keek mij ook aan zijn kopje steeds iets draaien en hij werd steeds rustiger. Het leek even of hij mij vertrouwde dat was heel bijzonder. Ik hoop dat ze hem kunnen helpen om zijn pootje ribbetjes en vleugel te helen. Ik weet zeker dat hij mij dankbaar is. Ik hoop hem nog wel terug te zien wie weet. Ik ben blij dat ik hem heb kunnen helpen

 14. Maxime Brunetti 16 juli 2023 - 15:35
  Reply

  3 dagen terug kwam er een kraai langs in de tuin, een beetje gewond.. Ik heb hem even opgevangen en er goed voor gezorgd. Hij heeft heel lekker eten gehad en is volledig hersteld. Ik heb hem net weer laten vliegen. Na wat opzoeken ben ik dit artikel tegengekomen en met tranen in de ogen beschrijf ik het als "prachtig" .. <3

  1. uitjebewust 7 augustus 2023 - 07:18
   Reply

   Wat lief van jou dat je zorg draagt voor de dieren op deze planeet. Fijn dat je het bewustZIJN had om de boodschap op te zoeken. Dat was ook precies de bedoeling.

 15. i.k. 1 april 2024 - 14:23
  Reply

  Toen ik een jaar of 8 was, kwam er een kraai op mijn hoofd zitten. Ik schrok enorm, maar daarna al snel weer de rust gevonden, het was ook het moment waar ik was. De klas om me heen gilde meer en vonden het raar, de leerkracht deed trouwens niets. Jaren heb ik gedacht dat het een rare actie was van die kraai, en nog steeds ben ik te nuchter ervoor. Maar toch. Zal er toch iets zijn?

 16. Dirk Huisman 20 mei 2024 - 07:08
  Reply

  Ik was op de fiets, en had trek om iets te eten. Ben een supermarkt binnengegaan voor een boterham. Buiten de verpakking open gemakt en er kwam een kraai bij mij in de buurt rotzooien. Verder geen aandacht aan besteedt. Er zaten 2 boterhammen in de verpakking 1 opgegeten andere in de tas gedaan. Op mijn fiets gestapt, en route vervolgd. Na een minuut of 10 moet ik een brug over, maar deze staat open voor een passerend schip. Pak mijn tweede boterham, en wat kwam er naast mij zitten? Een / de Kraai. Dit heeft mij toen opeens aan het denken gezet. En ben op het web op zoek gegaan naar de betekenis van een zwarte kraai.

 17. Natacha ostiana 27 mei 2024 - 08:31
  Reply

  Op 26 mei deed ik mij jaloezieën open En toen kwam een zwarte kraai langs mij raam vliegen 4 keer het keek mij aan En dacht wtf is dit ik schrok ervan en deed mijn jaloezieën dicht en weer open uiteindelijk kwam er meer kraaien aanvliegen een hele groep Toen heb ik mijn jaloezieën dicht gedaan

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?